Mutasd

>> Esemény2020-05-27

Az ingerszegény áprilist azért fel kellett néha dobni egy-egy gurulással, szigorúan testmozgás céljából, no meg azért, hogy az utánpótlás se maradjon elégetlen szénhidrogén szag és Alfetta-élmények nélkül tavasszal :)

 
>> Esemény2019-04-15

A minap baráti körben remek kis túrát tettünk, amelynek során a motorosok által is méltán kedvelt Mátrafüred-Eger-Lillafüred szerpentineken járattuk meg az öreg, de fiatalos formában lévő vasakat. Bárcsak minden vasárnap ez lenne a program :)

 
>> Autóápolás2019-04-04

A téli átmozgatásokon kívül végre elindult a tavasz. Volt egy kis autóvillamossági beavatkozás (világítás, index, feszabályzó stb, rakoncátlankodott) és ha minden jól meg a 7végén egy közös öregautós hegyi túra lesz a Bükkben.

 
>> Esemény2013-06-13

A jó idő beköszöntével hála az égnek megszaporodtak a youngtimer / oldtimer összejövetelek. A közelgő Alfacityről nem is beszélve.

 
>> Egyéb2013-04-18

Egy kellemes tavaszi esti autókázás végi utolsó pillantás.

 
>> Egyéb2013-03-16

A minap betekintettem a vitrinbe, kivettem ezt azt és fotóztam. A mottó Alfetta és a rally sport a '70-es években. A szereplők: egy Alfetta berlina 1974-ből és két GTV 1979-ből és 1980-ból.

 
>> Esemény2013-03-05

A tavasz első napsugarait egy 1/100-as veteránversennyel sikerült megünnepelni. Az Alfariumban tett szanatóriumi látogatást és a jóltartást egy kategória negyedik - a veteránok között kategória harmadik - helyével hálálta meg. Említésre méltó, hogy a másik kategóriában is volt Alfa, ami Lukrécia névre hallgat és ugyanilyen szép eredménnyel zárta a mai napot.

 
>> Szerviz2013-02-09

Hiába utcai harcos, azért a korát tisztelni kell és bizony ebbe az is beletartozik, hogy már nem nagyon szeretném kivinni a havas eső áztatta sós utakra. Egyszóval ezek a hetek a pihenés és a további fejlődés jegyében telnek. Mivel a lengéscsillapítók már nem állnak a helyzet magaslatán és a műszerfalra is ráfér egy újrabőrözés, ezért a tömpeorrú ismét átlátogatott az Alfáriumhoz, ahol kicsit mélabúsan, de azért kinézeget a szabadba, remélve hogy közel már a tavasz, virágos partoldallal borított szerpentinek, nyári ruhákba bújt emberekkel tarkított nagyvárosi körutak és hatalmas mezőket átszelő nyílegyenes alföldi országutak :)

 
>> Esemény2012-10-23

Hosszas távollét után - amiben volt épülés, szépülés, kiállítás dicsfényében fürdés és majdnem-verseny is - végre hazaért a kis Alfetta, már a korának is jobban illő rendszámmal. Ez utóbbi megszerzésének nehézségeiről akár egy kisebb fejezetet is tudnék írni, de hagyjuk a bürokrácia keltette kellemetlen emlékek felidézését, ez a pillanat az örömé. A hosszú hétvégét sikerült sok-sok tesztkilométert és boldog pillanatot együtt tölteni, remélem idén még kedvezni fog az idő a folytatáshoz. Lezárásként annyit, hogy az utolsó kép hátterében látszik egy letakart gépezet, a következő projekt, eggyel későbbi évtized terméke, ráadásul egy másik gyártóé, de az is érdekes lesz. Ja és természetesen az is hátsókerekes...

 
>> Esemény2012-09-09

Öreg Alfa nem vén Alfa... amit mi sem mutat jobban, hogy az ilyen vasakat nem a múzeumban kell tartani, hanem rendeltetésüknek megfelelően kell használni. Remek alkalom erre egy veterán hegyi felfutó verseny, pont olyan amire szombaton sok került Visegrádon. Apró hibaként merült fel, hogy mire elküldtem a nevezést, már betelt a létszám, de sebaj, nyugtatott az egyik szervező telefonon, ha valaki visszamondja, a helyszínen még be lehet ugrani helyette. Rövid tanakodás után úgy döntöttem, hogy akármi is lesz, megmozgatom a vasat és csatlakoztam az Alfarium csapatához. Végül senki nem volt olyan bátor, hogy visszamondja a nevezést, így a pályát versenykörülmények között nem látta a gép, de egy percig sem bántam meg hogy lementem. Remek rendezvény volt, az autóknál csak a helyszín volt gyönyörűbb. A hangulatról árulkodjanak a képek itt és az Alfarium facebook oldalán. Zárásként azért még annyit, hogy a 80 nevezőből 9 öreg Alfa volt.