Mutasd

>> Esemény2013-08-26

Lassan vége a szezonnak :( Pár kép emlékeztetőnek a napsütésről...

 
>> Szerviz2013-08-26

elengedhetetlen máguskodás a megújult karburátorok felszereléséhez. Itt csak a nyomásmérő órák látszanak, de kellett még hozzá egy stroboszkóp (gyújtáshoz) és egy co mérő is (az Alfettánál már végigfotóztam a szortimentet). A szelepfedelet egy stílusosabb régebbi darabra cseréltem, ha már úgyis szét volt szedve, ugye.

 
>> Szerviz2013-08-26

Erről is már megemlékeztem korábban. sajnos ezt megint el kell játszanom, mert most éppen 30-al alulmér. Csak lusta vagyok szétszedni megint, egyelőre.

 
>> Szerviz2013-08-26

Dell'Ortok. Enni lehetne róluk... de inkább ne, mert koszosak lesznek :) A Solex-eket váltották.

 
>> Szerviz2013-08-26

Hengerfejezés. Jó móka :). azért ha nem vagy biztos magadban, otthon ne próbáld ki :) Az igen szexi fotón éppen vezérműtengelyt cseréltem.

 
>> Szerviz2013-08-26

Mindenféle képeket találtam fel a telefonomon és egyéb fényképező masináimon, így ígéretemhez híven pótolom az elmaradásokat.

Elsőként a kasztnimunkák: ezzel már régen adós voltam magamnak. Azóta festve is lett - így szép magyarosan. Nem tökéletes, de ősszel múgyis szétborítom és ha minden jól megy jövő tavaszig kap új fényt is.

 
>> Szerviz2013-08-13

Amióta megjárt a vas az Alfariumot elég sok minden történt vele. A legfontosabb a lakatolás. Sok tanakodás után végül is mi csináltuk édesapámmal, egyre kevésbé szeretjük a meglepetéseket. A még Pesten gépmunkán átesett hengerfejen már itt állítottunk szelephézagot - azaz ehhez is gépmunka kellett, mert nem voltak ennyire vékony beállító lapkáim, de Pakson van egy műhely, ahol mágnesasztalon meg tudták oldani a dolgot. A karburátorokat Dell'Ortokra cseréltem a Solexeket vagy sikerül felújítani vagy nem - zekkel is elég jól megy, bár kicsit szomjasabb. Képek később, bár rajtam kívül úgysem olvassa ezt itt senki szerintem :) . Hiába gyűlik az információs szemét is.

Ja,igen, megint van km óra: a kondenzátorok kiszáradhattak a röpke 30 év alatt az elektronikában ezért átforrasztottam a NYÁK-on vadi újakra és voila' megint mér. Igaz egyelőre még 30km-el kevesebbet, de majd állítok rajta: sajna eltérő feszültségértékűt kaptam csak és úgy látszik ez befolyásolja valamennyire a rezgőkört az elektronikában, de amúgy működik. Bódogság.

 
>> Autóápolás2013-03-10

Szombaton idén először dugta ki az orrát a garázyból - napsütés és 20 fok volt minálunk. Lecsutakoltam és kicsit megjárattam. Hamarosan nagyívű renoválás kezdődik, hogy remélehetőleg újabb pár évtizedig köztünk maradhasson.

 
>> Esemény2012-03-12

Itt a tavasz. Múlt hétvégén Szolnokon már Spiderrel voltam. Hamarosan "kisebb" tavaszi renoválás következik - de csak miután a GTV újra a forgalmat róhatja.

 
>> Esemény2010-10-20

Ez még nyári fejlemény ugyan... mindegy a gép jól mutat itt is.