Mutasd

>> Esemény2017-09-06

A tavaszi összejövetel után szeptember első szombatján ismét felkerekedtünk egy kis cabriózásra. Reggel 8 óra fele Budapesten szemerkélt, majd egész erősen esett, ez némi ijedségre adott okot. Szerencsére a pesti csapat késett (Zé és a kollégája, Tomi, valamint kedves párjaik) egy jó órát, így mire megjöttek az Egér útra, el is állt az eső. Fedetlen fővel vágtunk neki a Budaörs-Biatorbágy-Bicske-Felcsút-Alcsútdoboz-Lovasberény útvonalnak, majd Fehérvár után jött Veszprém. Az elkerülő gyűrű melletti Aldinál várt minket Piritu és gyml. Egy gyenge másfél órás késéssel érkezett a pesti különítmény, de szerencsére nem haragudtak meg ránk nagyon (vagy jól leplezték :)).

Némi autó mustra után megindultunk Tapolcára a 77-es úton. Sajnos néhány népautó elrontotta az ideális íveket, de végül egy szép, könnyed cabriózás után megérkeztün Tapolcára, ahol megnéztük a vízi malmot, valamint Piritu totója következett. Ezt kiértékelve (1. gyml; 2. én; 3. Zé; 4. Tomi) továbbálltunk Badacsony felé, majd a Zánkai gyermeküdülő előtti buszmegállóban félre álltunk feltenni a tetőt, az eső csöpögése végett.

Mire Tihanyt elhagytuk, és megérkeztünk az Ötvös Csöpi-emlékpontra, ismét elállt, úgyhogy tető ismét le, de a füredi MOL-nál, ahol tankolnom kellett, már rendesen esett, úgyhogy visszacsuktunk. A napot a csopaki Vígmolnár étteremben zártuk egy késői, de finom ebéddel. Ezt követően rövid búcsú után Budapestnek vettük az irányt.

Jó kis nap volt! :-)