Mutasd

>> Tuning és extra2012-09-01

Alapvetően semmi bajom nincs a gyári hifivel, de a kényelem nagy úr. Jó dolog a 10 lemezes cd-tár, kellő zene elfér 10 lemezen, ez rendben is van. Viszont minden új szám esetén kell egy új cd-t írni, ha éppen azt szeretném hallgatni. Egy cd írása önmagában is időigényes, hát még ha válogatni is kell annyi számot, hogy kitöltse a 80 percet. Mert mégsem maradhat a cd-n kihasználatlan tárhely.
Meguntam az örökös audio cd írást. Két lehetőség adódik: fejegység csere vagy cd-tár helyére kötött kártyaolvasó.

A fejegység cserétől vonakodtam, mert tetszik a gyári műszerfal, és a gyárinál jobban passzoló fejegységet nem találni.

Pár hete a másik autómból eladtam egy régi, de remekül működő cd-s fejegységet. Kiszereléskor benne maradt a cd, gondoltam mégis ki kellene szedni. Csak az alfa volt otthon, így nem volt más választásom. Gyári rádió ki, régi fejegység be, hála az ISO csatlakozónak. Bekapcsoltam és ha már csatlakoztattam, hallgattam egy kicsit.

Őszintén szólva a 10 éves fejegység jobban szólt (Pioneer DEH-1300), mint a gyári. Mondjuk sosem tartottam nagyra a Blaupunktot, de nem számítottam ekkora különbségre. Ekkor döntöttem el, ki kell cserélni a fejegységet.

Már csak találni kellett egy olyat, ami beleillik a műszerfalba és jó áron megvehetem. Nem is kellett messze keresnem, a Pioneer új modelljei közt megtaláltam a megfelelőt. A multicolor kijelző miatt a DEH-3400UB-re esett a választásom, így be tudtam állítani a műszerfal világításhoz passzoló vörös színt.

Tökéletesen elégedett vagyok, képeket hamarosan töltök fel.