Mutasd

>> Szerviz2019-03-19

Klíma
A klíma story már tavaly nyár óta húzódott. van ez az ominózus cső (cikkszám: 50506456), amit már 2013 májusában, majd 2016 júniusában is ki kellett venni és meg kellett hegeszteni. Majdnem ugyanott. Tavaly nyáron már azt mondtam, nem kísérletezem tovább!
Ezután próbáltam a bontottat, de az 1.9 16V csövét adták Marekék, és az nem passzolt a 8V-be. (Mellesleg nem értem, miért van különbség a 8V és a 16V klímarendszere között).
Több helyen néztem újat, de mindenhol 80-90 000 Ft volt, még Ofiéknál is, kedvezménnyel.
Végül kaptam egy telefonszámot: Fiatalkatrészek.hu
Na itt a RICAMBI ORIGINAL (!) postaköltséggel együtt került 41 000,- Ft-ba!
Most ez került beszerelésre. Utána nyomáspróba N2-vel, majd töltés 460 gramm.
Remélem több szívás már nem lesz a klímával.

Futómű
Már novemberben a műszakin jelezték, hogy majd a futóműre oda kell figyelni, de akkor a felső lengőkarokat jelezték. Már két hete hallottam is nyikorogni, úgyhogy eljött a csere ideje.
Mentem is Csabihoz, gondoltam naivan, legrosszabb esetben a két felső lengőkar kompletten, legjobb esetben csak a szilentje, megúszom max 70ezerből.
Csabi átnézte és megállapította, hogy mindkét alsó (!), a felsőknek kutya bajuk, vagyis a jobbosnál az egyik szilentet kell cserélni.
Dobtam egy hátast!
Ugyanis a jobb alsó 145ezernél lett cserélve, futott 86ezret, a bal alsó pedig 189ezernél volt cserélve és csak 42ezret futott! És nem is gagyi szar lett véve bele, hanem TRW, ami ugye gyári minőség...elvileg.
Ráadásul a bal felső lengőker, ahol csak szilentet kellet cserélni még a gyári, holott a jobbost már cseréltem 152ezernél.
Szóval rohadtul nem értem, mitől függ melyik lengőker gömbfej mennyit bír és milyen tényezőktől függ az élettartama. Teljesen logikátlan számomra a dolog.
Na mindegy, most nem TRW-t vettem, mert mára horror lett az ára, (oldalanként 70ezer plusz) hanem Meyle HD-t kapott mindkét oldalon, ez oldalanként 58ezer volt.
És persze ki lett cserélve a lengőkar szilent is.

A művelet (klímacső és csere, klímatöltés, két alsó lengőkar és csere, no meg a szilent és cseréje) 213 000 Ft-ba fájt.
Még hétfőn lesz egy futóműbeállítás.

Hab a tortán, hogy elkezdett szivárogni az olaj az első lengéscsillapítókból...nyár végén cserés lesz :(