Mutasd

>> Autóápolás2017-02-25

Mikor megvettem az autót ,szinte hibátlan volt, de a bal első sárvédőn volt egy horpadás, valamit ráejtett az előző tulaj.

Úgy gondoltam ,hogy ennyi elmegy, nem nagy gond. De aztán állandóan vonzotta a tekintetem, nem hagyott nyugodni, szóval elhatároztam ,hogy másnap megcsinálom. Kevertettem festéket, belülről amennyire lehetett kiütöttem, így marad egy kb. 1.5cm átmérőjű horpadás, sokaknak semmiség, engem idegesít. Kért egy minimális gittet, aztán 2K filler, becsiszoltam a sárvédőt, és a lökhárító 1/4-d részét. Arra azért volt szükség,hogy beleködöljek egy kis csíkot a bázissal, így a szín teljesen passzolni fog, nem üt el.A sárvédő tetejére, és ajtó felöli részére nem kellett bázis, így a szín ott is tökéletesen passzol. Csak a fillerezett rész körül, kellett. Ezt követte 2réteg 2K lakk (Impa), és kész.
Nagyon patent.

Remekül látszik,hogy egy kis semmiség eltüntetése mennyi munkával jár... Így talán az ügyfelek is látják ,hogy normálisan nem lehet sem 1óra alatt eltüntetni ,pláne gombokért... :)

u.i. a lökös széle mindig kiugrik egy pár nap után miután vissza igazítom. Van erre megoldás?

update: megvan a megoldás Hardy-tól, köszi. Viszont ahhoz le kell vennem a lököst. Majd... valamikor megoldom.

>> Tuning és extra2017-02-21

Az egész úgy kezdődött, hogy szerettem volna rendelni króm tükörborítást eBayről, azonban valami gond van a paypal számlámmal, így nem tudtam kifizetni, aztán el is engedtem a dolgot. Az első terv ugye az volt,hogy vissza fújom színre a tükörborítást, amit az előző tulaj matt feketére festett, és nem tetszett.

Nézegettem az ezüst kártyákat ,de mind túl csillogós volt, aztán találtam ilyen "csoda" krómfestéket. Na hát sok köze van a krómhoz, de gondoltam kipróbálom. Lecsiszoltam, antisilicone-al átkentem, aztán lefújtam. Króm nem lett, (nem dédelgettem ilyen álmokat) de nagyon hajaz a gyári Ti tükörre.
Igazából tetszik, jó lett.

20ból 1x nem rakom el ilyen-olyan okból az autómat garázsba ha itthon vagyok, ilyenkor rendszeresen összejárják a nyestek. Most valami elvetemült állat megrágcsálta a "koptatómat" (EZ Lip). Hát marhára örültem....

update: a kolyok nemetjuhasz kutyam leragta az ezlip 3/4-et szoval leszedtem.

 
>> Tuning és extra2017-02-12

Megcsináltam ebben az autómban is az USB-s telefon töltőt.
Nem dohányzom ,így a szivargyújtóra sosem lesz szükség, így ebből az autóból is száműztem. Folyamatos GPS használat mellett is rátölt a telefonra. Nem mozdul ki, mint a szivargyújtóba beleapplikálható átalakítók, és egész jól is néz ki. Egyáltalán nincs gagyi hatása, sőt.

Azt hozzátenném hogy a gyári "installáció" nem szerelhető, nincs rajta csatlakozó,mint a 156-on és a GT-n. Katasztrófa. Szóval jó sok szitkozódás előzte meg a végleges formát :)

 
>> Egyéb2017-02-12

Angol,Magyar fórum böngészés , aztán pár lyukra futás, és pár kidobott CD lemez után végre megtaláltam a működő 2016-os térképet az autómra.
Letöltöttem, imgburn-el kiírtam, és működik. Jelenleg Olaszul beszél hozzám, azzal még valamit szeretnék kezdeni, ha lehetséges egyáltalán...

Meglepően jól működik, párhuzamosan használtam google maps-el, igen jó.
De azért még teszt alatt van.

Regisztrálás után Innen letölthetitek. Lassan jön, szóval türelem. :) Sok sikert.

u.i. azért kiemelkedő 3D grafikára nem kell számítani :)

 
>> Tuning és extra2017-02-03

Akartam ebbe is egy szép átalakított kormányt,mint amit a GT-be is csináltattam. Krém cérnával varrattam,hogy menjen a belsőhöz.

Hát kész lett. Bár türelmetlenül várnom kellett egy két hetet rá. Ma be is szereltem, illetve a középkonzolt lefóliáztam. Mondjuk azt már pár hete, csak nem írtam róla blogot...

Alakul az autó.

A kormány eredeti állapota a képeken, nem azért lett új kormány csináltatva, mert már szétfoszlott !!!

 
>> Szerviz2017-01-29

Gondolom senkinek sem mondok újat a rohadt hangosan kattogó ajtóval. Nem csak hangos, de elég ciki is szerintem.

Nekiálltunk szétszedni, hátha menthető csere nélkül. Szétszedésnél láttuk,hogy kevés a zsír benne, és már az is kiszáradt, megkeményedett. Ultrahangos mosás után szépen újra zsírozva (jó vastagon) összeszereltük, vissza a helyére, és láss csodát, teljesen hangtalan. A tartósságáról majd beszámolok, remélem sokáig ilyen marad. Örülünk!

Update : 1hónap után is még hangtalan.
Update 2 : nyár van már ,és még mindig jó.

 
>> Szerviz2016-12-30

Vezérlés szett, vízpumpával (ricambi originali ,azaz gyári)

Olaj (Eneos 5W40) és szűrők (gázolaj,levegő,olaj,pollen)

Hosszbordás szíj új volt, azt nem cseréltük, és az összes vezetőgörgő is jónak bizonyult. Szóval azok visszaküldésre kerültek.

Karteren volt repedés, és a leeresztő csavar is szét volt nyalva, illetve sajnos a karter menete is.
Levétel, alapos tisztítás, hegesztés, új menet marás, új csavar, dekkni visszapasztázva, most patent.

Kapott egy bontott olajszint jelző szenzort is.

Km: 233400

 
>> Tuning és extra2016-12-17

Be lett zsírozva a kormánymű, ezzel megelőzvén a korai elhalálozását. Az egyik oldal jó állapotban volt, a másiknál valahogy bejutott a víz, ott nem volt minden rózsás. Orvosolva lett, bilincsek cserélve, teletolva zsírral, így tökéletes.

Szervóolaj gyári Tutela GI/A.

Köszi Roland159 :)

 
>> Tuning és extra2016-12-13

Mikor megvettem az autót szinte minden tetszett rajta pár dolgot kivéve.
Ilyen példának okáért a pajzs. Az nagyon-nagyon nem. Sőt annál sokkal jobban nem!

Biztos ,hogy van akinek tetszik, szerintem förtelmes. Ezért elcseréltem egy gyárira.
Nem tudom szavakba önteni,hogy mennyire jó így ránézni az autómra.

Gondoltam hatalmas szívás lesz lekapni a lököst, de igazából pofon egyszerű, egy marha szűk garázsban, egyedül 1.5 óra alatt megvoltam az egész mókával.

Az összes csavart visszarakás előtt befújtam, így nem fog a télen berohadni sem.

Kezd úgy kinézni a szekér ahogy szeretném. Haladunk szépen!

Az utolsó kép ékes bizonyítéka annak, hogy a szörnyek nem az ágy alatt élnek . :)

Költség csak a postázás díja.

 
>> Tuning és extra2016-12-07

Nagyon nem jön be ez a trolibusz feeling amivel veszi a rádiójelet, szóval erre is raktam cápauszony antennát.

Már átöltöztem,hogy megyek ki, és színrefújom, mikor meglepetésemre szinte 1:1-ben ilyen a színe, még a gyöngyök is aranyszínűek benne. Szóval mehetett fel a helyére.

Kicikínai' megszivatott, a csavar amit adott nem jó, szóval ott kellett keresnem megfelelő méretűt, új anyákat, és a csavarhosszúságból is vágni kellett, de megoldottuk. Sokkal sportosabb így...
A kétoldalú ragasztót, és a tetőt hőlégfúvóval felmelegítettem a megfelelő tapadás miatt.