Mutasd

>> Esemény2022-12-22

Hát ez a nap is eljött . Muffin elment . Csodás három és fél év volt . Hibamentes , csak adott. Nagyon fog hiányozni. Nagyon jó helyre került vigyázzatok egymásra Robi ! Kb 40.000 kilométert töltöttünk együtt .
További sok boldog kilométert Muffin !

 
>> Egyéb2022-11-15

Idén viszonylag későn, de felkerültek a téli kerekek az autóra, most már jöhetnek a hidegek. Megnéztem a gumikat idén még biztos , de még lehet jövőre is jók lesznek , meglátjuk.
Nyáriakat szépen elmostam, kiszedegettem a kavicsokat és elcsomagoltam őket a fűtött garázsba. Várják a tavaszt, meg én is ! :)
Az autó is kapott egy kis ápolást, lemostam kiporszívoztam , és betettem a gumi szőnyegeket is.
Jöhet a zimankó !
Km: 302.325

 
>> Esemény2022-11-15

Muffin nagykorú lett, azaz jelentem, be van járatva. :) Elértük a 300.000 kilómétert. Szerencsére eddig komolyabb meghibásodás nélkül érte el ezt a futás teljesítményt. Minden szervízt időben és megfelelő minőségben megkap, és köszöni szépen remek állapotban van. Csak így tovább Muffin !

 
>> Szerviz2022-08-20

Megtörtént az olajcsere ismét. Picit megint sikerült ráhúzni a kitűzött 10e km -es csere intervallumra, de sebaj. majd legközelebb jobban figyelem a kilóméter állást :)
a szokásos dolgokat kapta az autó.

- Selénia WR Pure energy 5w 30
-Gyári pollen szűrő
-Gyári levegő szűrő
-Gyári olaj szűrő

a rögtönzött aknámon csináltam meg az udvaron, de egész jól hozzá fértem mindenhez :) a végén kapott egy kis alsó mosást is, mert béna voltam és kicsit mellé öntöttem az olajat, meg az olajszűrőből ami kifolyt az szépen végig folyt mindenhol is . Láttam egy kis szivárgás nyomot is, ezt figyelni fogom honnan származik

ha már a kezemben volt a magasnyomású mosó leverettem az alsó motorvédő burkolatot is hogy szép tiszta legyen.

km:297.496

 
>> Esemény2022-08-20

Megjártuk a 8. Alfa citynket. Nagy élmény volt mint mindíg, A rengeteg autó a sok sok érdekes ember akikkel lehet beszélgetni, na és persze a Tonale. A beléptetésnél volt egy kis torlódás, de 2 óra araszolás után végre bejutottunk. Bent már minden szuper volt. köszönjük a szervezést és a lebonyolítást is .

 
>> Szerviz2022-01-01

November 29- én levizsgázott Muffin. Egy két kisebb dolgot találtak rajta amit cserélni kellett , többek között kipufogó felfüggesztő gumi cseréje egy jobbos féltengely gumi harang , és a balos rendszámtábla világítás :) . 13 éves kora ellenére nem is olyan rossz :)
Szóval újabb 2 legális év az utakon :)

Km: 290.870

 
>> Szerviz2021-09-07

Olajcsere közben észre vettem hogy sajnos minket is elért a Ti modellek egyik típus hibája , eltörött a hátsó rugó. Szerencsére még az autóhoz kaptam az előző tulajdonostól komplett hátsó rugós tagot. Köszi Zsolti !! :)
így neki is estem kicserélni közben a sógorom is segített. Csere zökkenőmentes volt , kivéve talán annyit hogy bal oldalon a porvédőt is cseréltem, mert el volt szakadva . Most már tökéletes a gépezet . Pontosabban majdnem , mert észre vettem hogy a kipufogó felfüggesztő gumik kezdenek fáradni . Ezt majd orvosom .

 
>> Szerviz2021-09-07

Ismét eltelt 10.000 km er ami azt jelenti hogy olajcsere . :) szokásos módon a Selénia Wr pure 5W-30 as olajat kapta, mann filter szűrővel .

Km: 284.493

 
>> Egyéb2020-11-28

Kicsit lemaradtam a blog írással , de november elején felkerültek a téli cipők Muffinra . Kerékcsere közben észre vettem hogy a jobbos féltengely külső gumi harangja megint ki van szakadva . Ezt orvosolni kell minél előbb .
Szóval jöhet a hó meg minden ami a téllel együtt jár :)

Km : 275.484

 
>> Szerviz2020-10-30

Na ez a megfogalmazás nem teljesen igaz , mert nem halt meg teljesen, de mikor először 2 fok volt reggel igencsak megküzdött az inditassa . Ezért úgy gondoltam hogy megelőzve a további kellemetlenséget inkább kicserélem még időben . Utánna olvasgattam a dolgoknak és végül egy 77ah 760 A indítóáramú Exide Premium ra esett a választás. Be is mentem a Tezol bt hez Győrben. Nagyon jófejek és segítő készek ott helyben ki is cserélték nekem , rákötöttek az autóra egy külső akksit is hogy ne felejtse el a beállításokkal. Csak ajánlani tudom őket . :)

azóta pöc röf :) ráférne egy mosás is :)