Benz - főkép
>> EseményAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2023-11-25

Bár picit megkésve , de mégis úgy kerek a történet ha így itt leírom. Szóval mikor megvettük az autót a rövid távok miatt kellett egy Benzines, ugyanis akkor kezdte a kislányom az óvodát a szomszéd faluban. Konkrétan még át sem volt íratva az autó amikor kiderült hogy a "nagy" lányomnak tesója lesz . :)
Eddig minden szép, mert nyilván elfér két gyerek a kombiban , na de itt jött a csavar, ugyanis nem tesója lesz, hanem tesói. :) :) Szóval egyből nagy családosba csöppentünk, és nyilván való volt hogy sajnos 3 gyerek ülés már nem fér el az Alfában :(
Így meg kellett hoznunk a döntést családilag, a családért hogy egy időre el kell engednünk az Alfa kezét és kell vennünk egy nagyobb autót.( nem kell mondanom hogy a szívem megszakad, de ugyanakkor nagyon örülünk. )

A választásunk egy Seat Alhambrára esett 2011-es évjárat 2.0 Cr Tdi és DSG váltóval van szerelve. Nagyon jól felszerelt ( xenon, panoráma tető , DSG , navigáció , stb stb .)
egyenlőre nagyon jól muzsikál, és elférünk benne. de hát na...

Ami biztos hogy 1-2 éven belül újra lesz Alfánk, 2. autóként. már most keresgetem hogy milyet is kéne ... :) Addíg is maradok lelkes olvasója a blogjaitoknak. köszi hogy elolvastátok. :)

 
>> SzervizAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2023-03-24

A történet még télen kezdődött , hogy hidegen a garázsból kijárva a szervó szivattyú hangot kezdett adni, de ez jellemzően hamar abba is maradt.
Idővel a hang egyre erő teljesebb lett , és tovább tartott. Mostanra eljutottunk odáig hogy szinte mindig halottam a hangot, ezt megelégelve jártam utána a dolgoknak és ástam bele magam.
Sok helyen olvastam hogy maga a szervó tartályban lévő szűrő tömődik el, és ez miatt erőlködik a szivattyú.
Én is ezt a megoldást választottam kezdetnek. és rendeltem is egy új gyári tartályt a netről.
A csere nem igazán nagy dolog. 2 db csavar fogja és 2 db bilincs. Én megemeltem a kocsi elejét, és többször kitekertem a kormányt gyújtáson,hogy a maradék olajat a nyomó oldalon kinyomja magából.
Felszereltem az új tartályt, és tettem bele olajat és a műveletet megismételtem, egészen addíg míg már az új , friss olaj jött. Ezután vissza tettem a csöveket a tartályra, és feltöltöttem.
Miután ki nyomta magából a maradék levegőt is elcsendesedett.

Eddíg egész jó. remélem ezzel meg is szűnt a probléma.

Km : 191.938

 
>> EseményAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2023-03-20

Elérkezettnek láttam az időt arra hogy lecseréljem a téli gúnyát a szerintem sokkal szebb nyári gúnyára.
Gumik teljesen rendben vannak 4 éves Bridgestone.
Felrakás után egy alapos tavaszi mosás következett.

km: 191.195
A téli szettet 187.020 - nál tettem fel amikor vásároltam az autót. így a téli szezonban összesen 4.175 km-ert tettünk meg.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2022-12-22

Muffinon is volt , sőt majdnem minden autómon , így hát nem kérdés rá is kelett . :) gyorsan bejelentkeztem Győrben a Szabó foliához , pikk pakk meg is lett és szerintem nagyon vagány lett :)
Köszi Ádi !

Km: 187.020

 
>> EgyébAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2022-12-22

Az autóhoz kaptam egy szett teli gumit is , amit gyorsan fel is tettem , hidegek vannak mostanában :) . Közben megejtettük az eredet vizsgát is , szerencsére semmi nem derült ki :)

 
>> EseményAlfa 159 2.2 jts Sportwagon // 2022-12-22

Muffin utódja egy 2.2 jts 159 lett . Mivel most rövid távokon fog menni az autó , ezért kelett egy benzines . Hosszas nézelődés után szembe jött velem ez a csoda . Nem sokat hezitáltam , megnéztem és elhoztam . :) kicsit foglalkozós , de szép lassan meg lesz minden :) .

Km : 186.653

 
>> EseményAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2022-12-22

Hát ez a nap is eljött . Muffin elment . Csodás három és fél év volt . Hibamentes , csak adott. Nagyon fog hiányozni. Nagyon jó helyre került vigyázzatok egymásra Robi ! Kb 40.000 kilométert töltöttünk együtt .
További sok boldog kilométert Muffin !

 
>> EgyébAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2022-11-15

Idén viszonylag későn, de felkerültek a téli kerekek az autóra, most már jöhetnek a hidegek. Megnéztem a gumikat idén még biztos , de még lehet jövőre is jók lesznek , meglátjuk.
Nyáriakat szépen elmostam, kiszedegettem a kavicsokat és elcsomagoltam őket a fűtött garázsba. Várják a tavaszt, meg én is ! :)
Az autó is kapott egy kis ápolást, lemostam kiporszívoztam , és betettem a gumi szőnyegeket is.
Jöhet a zimankó !
Km: 302.325

 
>> EseményAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2022-11-15

Muffin nagykorú lett, azaz jelentem, be van járatva. :) Elértük a 300.000 kilómétert. Szerencsére eddig komolyabb meghibásodás nélkül érte el ezt a futás teljesítményt. Minden szervízt időben és megfelelő minőségben megkap, és köszöni szépen remek állapotban van. Csak így tovább Muffin !

 
>> SzervizAlfa 159 Ti sportwagon 2.0 JTDm // 2022-08-20

Megtörtént az olajcsere ismét. Picit megint sikerült ráhúzni a kitűzött 10e km -es csere intervallumra, de sebaj. majd legközelebb jobban figyelem a kilóméter állást :)
a szokásos dolgokat kapta az autó.

- Selénia WR Pure energy 5w 30
-Gyári pollen szűrő
-Gyári levegő szűrő
-Gyári olaj szűrő

a rögtönzött aknámon csináltam meg az udvaron, de egész jól hozzá fértem mindenhez :) a végén kapott egy kis alsó mosást is, mert béna voltam és kicsit mellé öntöttem az olajat, meg az olajszűrőből ami kifolyt az szépen végig folyt mindenhol is . Láttam egy kis szivárgás nyomot is, ezt figyelni fogom honnan származik

ha már a kezemben volt a magasnyomású mosó leverettem az alsó motorvédő burkolatot is hogy szép tiszta legyen.

km:297.496