Mutasd

>> Szerviz2016-03-31

Kardántengely elkészült, köszönet a kardántengely kft.-nek.
A különbség ég és föld, újabb 200k km-ig gondolom nem lesz vele problem. Autó megy, mint a mérgezett egér (eddig persze nem mertem neki nagyon nyomni, mert olyan rezonancia és kopogás volt alul, hogy féltem, kiszakad az egész cucc...)
Minden gumis végű eszköz is kicserélődött, ami miatt nyikorogni, nyekeregni, kopogni szokott és így csend honol az utastérben. (ahhoz képest persze).
Jó azért nem unatkozom, mert cseréltem egr szelepet, ami, - szerelői tanács ellenére - valami 15e-fts gagyi noname lett az elhasználódott Pierburg helyett. De nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt, kb 200km után be is adta az unalmast, check engine meg minden. Mivel ez ilyen ebay-es szar, ezt tanulópénznek veszem. mentségemre legyen mondva, hogy úgy vettem a gépet, hogy az egr már rossz volt, és akkor gyorsan rendeltem az első elérhető (legolcsóbbat)
Mondjuk az is megér egy misét, hogy hogy lehet "inkompatibilis" egy kvázi szabványos, millió 1.9-es dízel autóba beépített alkatrész. na mindegy, tegnap bekerült a gyári, aztán majd szorítok...
Másik szopola most a kurva fék. mert hogy csikorog a szemét. De de nagyon dulván! :) Érdekes ebben, hogy megvettem az autót, nem is volt cserélve mert ez majdnem új volt. Ki is bírt vagy 12e km-t, és most egyszer csak nyik... na jó, csere. Ez is persze kurva drága, mert nem jó ám akármilyen, mert az megint nyekeregni fog stb. Jó, legyen. Elhozom, megyek 10km-t és... megint nyekereg. a vadi új. kissé tanácstalan vagyok, már arra is gondoltam, hogy megcsal a fülem és a hátsó szart be, de nem.
Az EGR szeleppel kapcsolatban fura dolog történt, mintha megjavult volna, vagy legalábbis sokkal jobb lenne a fogyasztás kijelzése, nem mintha marginális lenne a dolog, de ha már van, jó lenne ha normál értéket mutatna. Majd csekkolom ezt is. Persze miért is lehetne kalibrálni.. legalább átfolyást vagy valami egzakt dolgot mérne, de nem.
Na ez van most. nyikorgáson kívül minden pöpec. Talán a fogyasztás is csökkent valamelyest...