Mutasd

>> Egyéb2021-12-03

Azt hiszem harmadszor lépünk ugyan abba a trágyadombba...
2019-ben volt egy kis motorfelújítás, utána gurultunk jó pár ezer km-t, majd visszatért az olajfogyasztás. Az ok: lejött szelepszár szimering a helyéről. (Az egyik)
Idén tavasszal kapott újakat. Azokkal is elmentünk egy csomót, majd visszatért az olajfogyasztás. Itt is lejött a szimering. Egy másiknál meg a szorító rugó. (A két bűnös meg a harmadik amit cseréltem a 6-7 képen. Mint az újak.)
A nyáron szintén kerültünk egy nagyot (3500 km) gond nélkül, majd újra visszajött az olajfogyasztás.
Tuti hogy most is valamelyik szimering hagyta el magát.
Amit megfigyeltem hogy mindig hosszabb állás után jött elő a dolog. pl az idén megjártunk a hegyeket, majd szeptember-októberben másfél hónapig állt a kocsi. Bp-re menet már fogyott az olaj. Lehet hogy leállításkor rátapad a szimering a szelepszárra és amelyik éppen be volt nyomva az simán az első kifelé mozduláskor lelöki?
Mi más lehet a magyarázat?
Az érintett szelepek mindig mások voltak, a szelepvezető melletti kifújást kizárnám.
A neten szinte semmit se találni a témában.
Valahol a facén olvastam egy kommentben hogy a TS-nél könnyű túltolni a szimeringet. Utólag már nem találom, így nem tudok visszakérdezni. Ellenben a bontott gyári motorom hengerfejében a gyári szimering ütközésig van tolva, nincs hová túltolni. (4. kép)
Az innen származó és a Csöri által az enyémből kiszedetteket a mostaniakkal összehasonlítva nem találok különbséget. Mindössze annyit hogy a gyárit a bontott motoromból csak feszítővassal lehet kiszedni, a most rányomott Reinz-et meg roncsolás mentesen. A méretek azonosnak tűnnek.

Rendeltem pár fajtát.
Az ünnepek alatt megint szétborítom a hengerfejet.
Nem hinném hogy fel kellene őket ragasztani...