Mutasd

>> Egyéb2010-12-30

Ma elgondolkodtam ezen a bőrös dolgon (bálnaf.sz bőr most olvastam valahol :-)) Nézegettem a kocsiba a vörös bőr üléseket. Ki kell találnom mit szeretnél vele kezdeni, mert a patent a nadrágon gyönyörűen kikezdte. Egy évet se bírt nálam. Csak úgy, ha a garázsban állt volna. Szóval szép. Vagy megy be a plüss az ülésfűtéssel megspécizve, vagy kap egy javítást a garnitúra. (elől-hátul) Nem tudom. Ezen sokat fogok még gondolkodni. De az tuti, hogy k.rva hideg a bőr mínusz 500 fokban.

 
>> Esemény2010-12-30

Ma szép hangok jöttek menet közben a kocsiból. Aknára állás után kiderült, hogy alul az egyik pánt a rozsdásodás hatására elengedte magát. Sajnos a másik oldalt nem tudtam lehajtogatni -8 fokban, ezért csak visszatekertem. :-) Majd megyek a szerelőhöz és kicseréljük. Nem tudom mit tartott ott és mi az a pánt, de még a nevére is rá kellene jönni... :-) Bázzeg! :-D
Képeket nem csináltam, mert a rosszabbik tunning telefon van nálam és az nem erre való. :-)

>> Egyéb2010-12-29

Az idei hidegben nem nyitogatom a hátsó ajtót. Nem szeretnék kilincset vásárolni ismét. :-) Vigyázok rá. De most a B1 ajtaja viccelődik. A hidegben a gomb nem akar kicsúszni. Hiába kenegetem, fújom vagy melegítem. Központi nyitása után a zár nem nyitja az ajtót, belülről sem. Ilyenkor sokáig kell játszani vele...nyomkodom a gombot, hogy csúszkáljon a központit meg ki, be nyitogatom. Nem tudom érthetőbben leírni, mert a csepp agyammal én sem értem. Ma is eljátszotta -12 fokban. Kellemes volt.
Annyi hó volt a kocsin, hogy a hó leseprése előtt beindítottam és ennyi idő alatt be is melegedett a gép. Sokáig tisztogattam, mert a hó alatt jégpáncél feszült.
Imádom ezt az időt. :-) Jobban kell figyelni. Xenon ködlámpa olvasztja a havat.

 
>> Esemény2010-12-13

Lecseréltem a fagyálló folyadékot. Ideje volt. 5 litert tudtam most visszatölteni. Kevés.

>> Szerviz2010-12-13

Ismét előjött az a hiba, amikor a jobb féklámpa helyett a jobb hátsó irányjelző világít. Visszajelzett a műszerfalon, hogy izzó kiégve fékezésnél és jobbra indexelésnél.
Világít? Csak próbál. Földelés hiba. Megfeszegettem és megtisztítottam a csatlakozót. Tesztnél zsírul működött. Indulás után halványan világított a jobb féklámpa. Megint szétszedése és most már az izzót is elhajintottam ahová való.
Ez az apróság nagyon idegesítő...most jut eszembe, hogy a pótféklámpába egy izzót nem cseréltem ki....

>> Esemény2010-12-07

Hétfő helyett kedd lett a gumis látogatásból. Nem örültem neki, mert sok kis szúrás helye volt a gumi falán. Szeretem az embereket. Főleg a k.cs.goket.
Sajnos azon a helyen nem mehet "véletlenül" bele semmi ennyiszer és ki is esik.

Fényképeket mostanában nem tudok készíteni, mert a tuning telefonom beteg. De látni kellett volna a gumin az új lélegeztetők helyét. Elég volt, hogy 2-3 nap alatt 1,3 bar nyomás essen a gumiból.

>> Egyéb2010-12-04

Valószínű lassú defekt áldozata lesz/lett a bal első gumim. Hétfőn majd kiderül.Addig figyelek rá. Most eresztettem bele luftot, mert csak 1.2 Bar nyomás figyelt benne. Húzott balra a zótó is. Ma néztem megint alacsonyabb a guminyomás, mint a többiben.

>> Egyéb2010-11-28

A xenon kikerült a múltkor a tompítottból. Egy csere után - mert persze nem ua. a foglalat típusa - ma beleküzdöttem a ködlámpába. H1 kell oda. Az meg vegye be, aki tervezte az autót és a ködlámpa mögé jobb oldalra berakott valami eszközt. Emiatt egy nőgyógyász se fért volna oda. De durva. Nehéz volt rápattintani a xenonra a fület. Nagy szívás oda bedobni. Pff. A kupakot egy kicsit meg kellett nyirbálni, hogy a kábelt át tudjam húzni rajta. Tökéletes lett. Garázsból kiállás után nem világított. Összeért a két érintkező. Biztosíték ki is ment. Kapott szigetelő szalagot és visszahelyeztem mindent. Biztosíték a kesztyűtartóban a felső 15A volt. Legalább a szivargyújtóét is kicseréltem. Az is 15 A volt. Nagyon komoly fénye van. Halogén se világított rosszul, de ezt fel se merem kapcsolni. Majd ködben leszek kíváncsi a fényére.

>> Esemény2010-11-16

Szívás ezerszer. Kicseréltem az izzókat a konzol tekerentyűi mögött. Elég fekete volt már mind. Zsírul világított összerakás után. De akkor vettem észre, hogy bármelyiket tekerem a határok nem a helyükön vannak. :-) Bázeg, szétszedés ismét. Végigjátszottam, hogy jó legyen. Később kocsikázás közben észrevettem, hogy nem reagál a höfok állítására és furán viselkedik a fokozat állításánál is. Áááááá ismét szétszedés és ennek a kettő tekerentyűnek a megcserélése következett. Ezután már tökéletesen működött. Izzó csere a szivargyújtó mögött is. A szivargyújtó nem működik. Holnap megnézem a 15A-es biztosítékot. Kedvem már nem volt hozzá. De legalább szépen világít minden.

>> Esemény2010-11-15

Ma végleg kikerült a tompítottból a xenon. Mellé volt rakva és csak egy csatlakozót kellett volna átkötni meg az izzót a foglalatba rakni és világított volna ismét. De elcseréltem egy H1-es foglalatúra, ami vagy a refibe vagy a ködlámpába fog helyet kapni. Ez még kérdéses. Le kellett vennem a lököst, mert a trafó a lámpa alatt kapott anno helyet. Nem volt megint egyszerű feladat, mert a 10-11es kulcsom otthon maradt. Szóval félig szétszedet első résszel indultam haza és vissza. Közben ki volt szedve a konzol és ennek hiánya miatt az irányjelző nem működött. Trafók kijöttek izzóval együtt. Holnap posta és várom a H1et. Előtte kipróbáltam és működött. Sajnos fényképező nem volt megint nálam. Ez a telefo meg olyan képet csinál, mintha rajzolnám paintbe...szóval konzol. Kiégett a hőfök tekerőke izzója is. A fokozat állító már régen nem világít. Eljött az ideje, hogy forrasszunk. Elég roszkor, mert így nem tudom állítani, hogy meleg legyen a kocsiba. :-O Kellemes. :-) Se ülésfűtés, se fűtés...a fa hatású konzol kiesett középről, helyette bemászott a szürke. Karbont szerettem volna, de úgy érzem elég zsír ez a szürke. De úgy látom valami miatt nem melegíti a szívargyújtót. Nem dohányzom, de annak működnie kell. Holnap szétberhelem megint.
Várom a csere kormányom bőrözését + a kézifékkar és a váltókar szoknyát is. Újat kap. Ideje. A váltógobon agyalok, hogyan legyen, mert flexelni kell úgy látom. Ez se mai elképzelés. Szép lesz a belső öszhatás, úgy érzem. Képeket majd holnap lövök.