Mutasd

>> Egyéb2018-02-28

Az előző blogposztom napján kértem időpontot a rendszám pótlásához. Február 27-re kaptam. Alig több mint két hét, mi az nekem?

Aznap délután megjelentem, ahogy illik (előtte kaja, hogy ne haljak éhen és vittem könyvet is...), majd annak rendje s módja szerint le is pattantam az okmányirodáról. Kipakoltam a gyűrött és kicsipkézett rendszámot az asztalra. Az ügyintéző nézegeti, aztán elkezdi verni a billentyűzetet. Mondja, mennyi pénz. Mondom, oké. Mondja, hogy kell a forgalmi. Mondom, oké. Eddig éppen úgy zajlott, ahogy a kormanyablak.hu írta. Akkor kezdtem kicsit tikkelni, amikor a banyesz elkezdett cöccögni, és forgatta még egy kicsit a forgalmit. Aztán a rendszámot. Aztán a forgalmit...
- De hát ez egy EU-s rendszám.
- Valóban. (Jó megfigyelőnek tetszik lenni.)
- Akkor ezt így nem lehet.
- De...
- Kell hozzá a regisztrációs matrica száma is.
- Gyalog jöttem, 10 perc séta.
- Akkor jöjjön vissza holnap, jó? Elég lefényképezni.
- De a kormanyablak.hu azt írja...
- Igen, tudjuk, de az nem úgy van.

Másnap visszamentem, a banyesz rögtön fogadott, és pikkpakk feladta az igénylést. Ha már ott voltam, kértem új regisztrációs matricát is, mert finoman szólva megviselte a régit a két korábbi szélvédőcsere.

Mivel Magyarországon élünk, két hét átfutást ígért a rendszámra és a matricára is. Biztos kódexfestők csinálják őket mikronos ecsettel. De legalább papírom van róla, hogy pótlódnak, szóval a közeg már nem zaklathat érte.

12300 forint a rendszám pótlása, 1550 a matrica.

Ja, két hét alatt azt is ki kéne nyomoznom, hogy mivel lehet nyom nélkül eltűntetni a régi matricát a szélvédőről. Egyelőre úgy tűnik, egészben nem jön le...