Mutasd

>> Autóápolás2008-12-07

Tegnap (1206) elvittük az alfát egy élményfürdőbe (Agip kút, autómosó) mert már szegényre ráfért egy fürdés. Miután megszárítkozott, kívül alapos törölgetés és belső porszívózás, portörlés és keréknyomás ellenőrzés következett.

Ma (1207) pedig felkerültek az utolsó matricák is az autóra, egy olasz zászló és egy magyar mivoltunkat jelképező. Ezeket már régebben beszereztük/csináltattuk, de idő és jóidő híján most ragaszkodtak csak az autóra.

>> Szerviz2008-12-02

Tegnap a gumisnál azt vették észre, hogy kis mértékben, de nem egyenletesen koptak a nyári gumik. Emiatt ma (1202) meglátogattuk a futóművest Dunakeszin, hogy korrigálja a felmerült hibát. Alkatrészt nem kellett cserélni, így csak a beállítás került felszámolásra.

>> Szerviz2008-12-01

Ma (1201) felkerültek a téli pacskerek a vasra. Nem lett szebb, de talán jobban veszi az akadályt az új gumikkal. Michelin Alpin A3-asok kerültek fel 185/65 R15 88T méretben. 4 új fekete gyári acélfelni és 4 új gumi szereltetett a bódé alá. (km óra állás: 121.336 km)

Bekerültek már a téli gumiszőnyegek is az autóba.
Illetve megvételre került (1129) egy pár piros-fehér-zöld (magyar/olasz matrica)

[Költségeim: 2db 5*98 fekete acélfelni, 2db 15" Michelin gumi, szelepek + szerelés.]

>> Tuning és extra2008-11-28

Sikerült vennem (1128) a Homasita autóalkatrész áruházban egy hóláncot, ami ha elakadok, remélem kihúz a bajból:) Egy ideje már nézegettem a hóláncokat, mert elég x@r felénk az út, és nem is takarítják, úgyhogy néha nem elég a téligumi.. Remélhetőleg jó szolgálatot fog tenni ez a rombusz mintás Thule hólánc, ami 12 mm-es láncszemekből lett összeszerelve.

 
>> Esemény2008-11-24

Leesett az első nagyobb adag (~15cm) hó (1124). Nem nagyon akart felmenni nyári gumikkal az emelkedőn..

 
>> Tuning és extra2008-11-24

Ma (1124) átvettem szakadó hóesésben.. Csauth Csabától a téli gumiszőnyeg szettet (4db-os), Alfa Romeo logóval :) Minőségi daraboknak tűnnek. Így legalább nem a nyári szőnyeg lesz csupa lucsok:)

>> Szerviz2008-11-23

Két havazás között ma (1123) időt és energiát szakítottam egy kis autótakarításra és ha már kimentem levettem a belső visszapillantó tükröt, hogy feltehessem a helyére az ép lebillentő-pöcökkel rendelkező, új darabot (Magneti Marelli).
A bal hátsó ajtó feletti világítás foglalata is kijárt a tetőkárpitból az eltört bepattintó fül miatt, úgyhogy azt is cseréltem egy egészséges darabra.

[Költségeim: az alkatrészek ára, ami egy előzőleg bejegyzett "apróságok" postban már szerepelt. ]

>> Esemény2008-11-22

Beköszöntött a tél (1122), pedig a gumik még nyáriak... :(

 
>> Tuning és extra2008-11-22

Ma nagyon hideg volt (1122), gondolkoztam is rajta, hogy megcsináljam-e a ködlámpákat, de ha már így alakult a hétvége, ahogy, akkor nekiláttam. A garázsban nem fújt annyira a szél, de azért ott sem volt több 3 foknál. Leszereltem a ködlámpa keretet, felcsavaroztam a ködlámpákra a múltkor még hiányzó patkó alakú műanyag tartozékot, aztán 4-4 csavarral felerősítettem azokat a helyükre. Megkapták a hátukba a kábelvégeket és már tették is a dolgukat. Akna híján kicsit nehézkes volt a csavarokhoz való hozzáférés a ködlámpa melletti szellőző nyíláson keresztül, de megoldottam:) A végeredmény a képeken látható. 'Kicsit' sárgásabb a fénye mint a xenonnak, annak ellenére hogy extra white-nak vettem.. de majd ha találok jobb minőségű és fehérebb H1-est, akkor kicserélem benne az izzókat.

A nem régen postán érkezett motortér burkolatot is felcsavaroztam a helyére, ha már így nekiláttam a szerelésnek. Alakul.. Egyre inkább gyári állapotba kerül vissza a kicsike:)

A tegnap átvett matricákat is felragasztottam az autóra. Jól áll neki :) Remélem vevőket is csalogat majd a céghez:)

Mire végeztem mindennel -összesöpörtem az udvaron a faleveleket és kisöpörtem a garázst- bejöttem, kinézek az ablakon és azt látom, hogy esik a hó.. Kicsit sem örültem neki. Ezennel tényleg elkezdődött a tél és én még a nyári gumikon gurulok. :S

[Költségeim: az alkatrészek ára, ami a már előzőleg bejegyzett "apróságok", "matricák" ill. "köd - van" postokban már szerepeltek. ]

>> Egyéb2008-11-21

Elkészültek végre (1121) a matricák, amiket még október 27-én rendeltem meg.. és reklámként szánok az autóra. Ha kicsit jobb idő lesz fel is ragasztom őket. Még meglátjuk hogy hová. Eredetileg a hátsó oldalsó ablakokra szántam, de lehet h a hátsó szélvédőn landol majd.