Mutasd

>> Autóápolás2009-04-18

Párom lemosta az autót (0418), mert mellkasi izomfájdalomra/tüdőgyulladásra panaszkodva délelőtt az ügyeleten kötöttem ki és du. semmi erőm nem volt tisztává varázsolni a virágportól, portól, esőtől ill. bogaraktól dzsuvás autót. Már épp ráfért, holnap pedig a bőr belső is ápolásra kerül, a szőnyegek a porszívó szívó hatásának lesznek áldozatai, a műszerfal pedig újra csillogni fog. :] Ja és a motorteret is elkezdem kitakarítani..

>> Esemény2009-04-18

Elérkeztünk (0413) a 124ezredik alfás kilóméterhez, melyről a mellékelt kép is tanúskodik.

 
>> Esemény2009-04-15

Mai napon (0415) ellátogattunk totohoz, hogy meglessük, hogy halad a spoilerekkel. Volt előrelépés, de ott hagyjuk nála az autót, hogy érdemben tudjon haladni végre a küszöbbel is. Hévvel jöttünk haza, illetve hát Pestig, aztán onnan meg vonattal. Jó hosszú út, de ha ez kell, hogy elkészüljön.. toto mesélte, hogy miután kivitt minket Szentmiklósra az állomásra és hazaért, 6 kölök üldögélt a hátsó ülésen az övével együtt az utcából, mert annyira tetszett nekik az autó. :) És mindegyik ilyet szeretne. :) Én meg már szeretném, ha elkészülne végre a kit. Úgyhogy hagytam is, hagy dolgozzon rajta, amíg kell.

Mikor eljött az idő, hogy nekem is szükségem volt már az autóra, megbeszéltünk totoval egy találkozót, aztán elmentünk érte. Még nem lett készen a küszöb, de a méretet már levette róla, úgyhogy egy ideig autó nélkül is tud dolgozni. Hiába, ez van, ha túlvállalja magát az ember.

Reméljük a hónap végére azért elkészül..

>> Esemény2009-04-13

Végre eljött az idő (0413, húsvét hétfő) hogy az év első alfás talija után meglátogassuk az év első tuning show-ját is a Hungexpo területén. Alfák már megint nem nagyon voltak, mint ahogy ezt az elmúlt években sajnos már megszokhattuk, de mindenesetre Smog32 tagunk AirRide-dal szerelt gépében gyönyörködhetett a közönség. Illetve egy alfának látszani akaró szánalmas szuzuki is jelen volt a kiállításon. Ezen kívül még a Fuel Girls tagjaira csorgathatta a nagyérdemű a gumifüstölős drift bemutatók mellett.

Egy tavalyi video a rendezvényről.

>> Egyéb2009-04-05

A Délitől hazafelé (0405) az MTA közelében találkoztunk ezzel a másik olasz csodával, amely egy tűzcsappal találkozott és a jobb első futóművét sikerült teljesen leamortizálnia. Nehezítve ezzel a trailerre való felkúszást is, ugyanis az első kereke a koccanás után már nem forgott. Nem beszélve arról, hogy a porig ültetett sportautót több mint negyed órán keresztül próbálták a trailerre bírni, úgy hogy több kár ne essen a kaszniban. Bár gondolom a tulaja nem a sarki kőműveshez viszi majd a vasat, de azért na..:) Nem látszott rajta, hogy nagyon ideges lenne. Biztos a sajátja:)

>> Esemény2009-04-04

Eljött az idő (0404), mikor már nem mutatott hátralévő napokat a visszaszámláló a www.esztergomi-alfaromeo-talalkozo.hu weboldalon. Reggel még egy gyors porszívózás, műszerfalápolás, szőnyegcsere, rendrakás és indultunk is a felsőgödi Autóspihenőhöz, ahol krecsi cartárs már (mint kiderült rég óta) várt ránk Sprintjével és párjával a J1ben. Rövid üdvözlés és indultunk is tovább, mert Szentendrén pedig Vikking-gel találkoztunk a benzinkúton.

Útközben zene szólt és sütött a nap. Az alfa pedig csak úgy szelte a szerpentineket. Mikor megérkeztünk Esztergomba, leszurkoltuk a belépődíjat, majd mindenki elfoglalta várva várt méltó helyét a Bazilika parkolójában. Az idő nekünk kedvezett. Szó se róla nap végére mindannyian szépen leégtünk. De megérte, mert a találkozó fantasztikusra sikerült. Végre mindenkivel sikerült találkoznom, nem az volt, hogy a több ezer ember között nem találtam senkit. Családias hangulat volt. Volt aki a fűben piknikezett a jó időben és volt aki kolbászt majszolt a büfében. Engedve a csábításnak elszántuk magunkat és felültünk az esztergomi villanyvonatra, amely átmegy a hídon, szomszédainkhoz is. Ezen a napon így már másodjára is voltunk 'odaát'. Először pedig -így utólag már- egy ehetetlen pizzát sikerült kifognunk ebédre, de az éhség nagy úr:) Csak a végén vettük észre, hogy ez nem is olyan jó, mikor már jól lakott gyomorral ültünk az asztalnál.

Mire visszaértünk a kisvonattal a parkolóba, hallottuk, hogy épp az eredményhirdetés zajlik. Először úgy voltam vele, hogy úgysem maradunk le semmiről, hisz sosem szoktam nyerni ilyesmiken ill. hát semmin sem - nem kell rohanni annyira. De a végén valami azt súgta, hogy jó lesz sietni. Mire odaértünk már nagyon a végén járt a tombolahúzás, de végül az én nevem is elhangzott, először nem tudtam mire vélni, de örültem ám ezerrel. A nyereményem egy 5l selénia 5w40 motorolaj, amiről a lenti képek is tanuskodnak.

A képek közül az 5-öst és 7-est Tommi-nak, a 9-est pedig Piritu-nak köszönhetem. A nyeremények átvétele után még mindenkivel váltottunk pár mondatot és a tömeg lassan elindult hazafelé, alfáktól üresen hagyva ismét egy évig a Bazilika parkolóját..


A IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó hivatalos videója. És egy kép a netről.

>> Tuning és extra2009-04-03

Mai nap (0403) krisz-nél jártunk, hogy elhozzuk az autót a másnapi esztergomi találkozó miatt. De még mielőtt elindultunk volna, megkértem toto-t, hogy tegyen már egy fekete 'csirkehálót' a ködlámpa melletti légbeömlőbe, mert nekem úgy jobban tetszett mindig is, csak eddig még nem jutottam el odáig, hogy meg is csináljam. Pár perc alatt felaprikálta a rácsot és indulhattunk is haza. A ködlámpák közötti fekete műa.rács is javításra szorult mert a jobb oldalon szinte semmi nem tartotta. A patentok le voltak tördelve, hála az előző fényező 'mesternek'. De ezt mire odaértünk már javította is toto. Nagyon köszönöm neki.

>> Egyéb2009-04-03

Szigetszentmiklósról hazafelé jövet (0403) megálltunk tankolni a Könyves Kálmán krt-on lévő OMV kútnál. Amíg kint tankoltam, párom meglepett egy 1:43-as Alfa Romeo 166-os modellel.

>> Tuning és extra2009-04-03

Tegnap krisz-nél jártunk, hogy felpróbáljuk az első lökhárító toldatot, de mivel még volt mit alakítani rajta, ezért azt beszéltük meg toto-val, hogy kedden (0331) ott hagyom náluk az autót pár napra, mert úgy jobban tudnak haladni, ha a helyére illesztgethetik a toldatot és nem a levegőbe készül az egész. Így is történt. Kedden délelőtt ott hagytam a vasat és eljöttünk haza. Hosszú napok elé néztem. Utoljára akkor volt ilyen 'sokáig' el az autó, mikor a baleset után készült újraéledni.

Eljött a péntek (0403), du. elindultunk, hogy elhozzuk az autót, mert másnap Esztergomban a szokásos évnyitó találkozó került megrendezésre és semmiféleképpen nem szerettük volna kihagyni. A lökhárító alakul. Egészen jó állapotban van már. Bár kisebb igazítások és a fényezés még hátra van. Egyelőre nem tudom mikor fogom tudni megint nélkülözni az autót, de amint lesz rá lehetőség folytatódhat a munka. A képek a pénteki (0403) állapotot tükrözik. Szép lesz.

Még mielőtt elmentünk volna az autóért, délelőtt elugrottunk az elkészült matricákért a XVI. kerületbe, amelyek az egomi találkozó alkalmából a küllőkön fognak díszelegni. Ilyet még úgysem láttam senkién. Legalább ennyi. A fóliavágást a foliazas.com-on rendeltem meg. Az árban a 4+1db felirat van 3M fóliából.

>> Tuning és extra2009-04-02

Ma (0402) elmentünk a Váci úti Copy General-ba, ahol egy nick névvel ellátott laminált 'rendszámtábla' várt minket. Már régóta szerettem volna csináltatni egy ilyet, a IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó pont megfelelő alkalom volt arra, hogy el is készíttessem és a találkozón már ebben mutatkozzon az autó. Mivel elöl a hótolót már egy jó ideje lecseréltem egy B típusú motorrendszámra, ezért előre egy Alfa Romeo embléma került a nick helyére.

[Költségeim: a két rendszám nyomtatása (színesben) és laminálása 1185Ft ]