Mutasd

>> Esemény2009-07-27

És eljött (0727) a 128000. alfás km is:)

 
>> Egyéb2009-07-19

(0719)

alfás szülinapi torta (Charlotte) 28 szál gyertyával, 'Alfa Romeo Limusinen vom 1900 bis zum 159' c. könyv (német nyelven), indító (bika-) kábel (400A, 2,5m), SAL (TS-200) infrás kormány-távirányító az Alpine fejegységhez, Alfa Romeo Parking Only tábla a garázs falára:), új alfás szelepsapik a lelopottak helyére, kerékkulcs.. stb.

Árak: torta: ... Ft, indítókábel: 2.199Ft, kerékkulcs: ... Ft, SAL infrás táv.: ... Ft, alfás szelepsapik: ... Ft, könyv: ... Ft, Alfa Romeo Parking Only tábla: ... Ft

>> Szerviz2009-07-18

Volt egy kis időm (0718) és elvittem az autót a krecsi által ajánlott műhelybe Sződligetre, ahol beállították a futóművet a lengőkarok, gátlók, és stab.rudak cseréje után. Épp ideje volt már, mert ennek több mint egy hónapja is van és mint tudni illik, eléggé terpeszt így is a futóműve az olasz vasnak, nem még hogyha nincs is beállítva rendesen, úgyhogy szépen falta a gumit ezidő alatt is az aszfalt. Végeredményben nem volt nagy probléma a futóművel, egyedül a kerékösszetartáson kellett 2mm-t állítani, és a kormány is végre normálisan be lett állítva. Azaz, hogyha egyenesen megyek nem áll egy fokot balra. Úgyhogy jó munkát végeztek.

Km óra állás: 127.468km

>> Tuning és extra2009-07-17

Elsötétült.. (0717) ..méghozzá LLumar ATR 35 CH SR HPR fóliával a B oszloptól hátra, ill. az első szélvédőn a felső csík is ebből készült. Maga a szélvédő pedig kapott egy 99,9%-os UV védő (UV CL SR HPR) fóliát teljes egészében. Természetesen a mai akcióról műbizonylat is készült. Viszont az első ajtók fóliázása egyelőre egy az egyben kimaradt a lassan soron következő műszaki vizsga miatt (mivel azokra nem adható műbizonylat). Azokat utána veszi kezelésbe Gál Csaba, de már az új műhelyben..

Az ár kicsit barátibb volt, mint "Thommy-éknál". Ott ugyanezért melóért, ugyanezekből az anyagokból a háromszorosát kellett volna kicsengetnem. Durva.. Köszi ystuc a tippet:)

..itt van gyorsan egy-két rossz minőségű telefonos kép egyelőre, kb. semmit nem látni rajta, de azért mégis:)
..de azért a második sorba csak felkerült pár normálisabb, fényképezős is:)

>> Szerviz2009-07-09

Reggel (0709) odaadtam az autót Gerissimo-nak, hogy cseréljék ki benne a következő alkatrészeket:

vezérlés módosító csere (már megvolt - Erhard)
gumi fékcső csere (már megvolt - Erhard)
fékolaj csere
motorolaj csere (már megvolt, IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó nyeremény, Selénia:)
olajszűrő csere
levegőszűrő csere

aztán elmentem dolgozni.. Mikor végeztem a melóhelyen hívtam Gergőt, az autó készen volt, úgyhogy mehettem is átvenni. Mikor találkoztunk elmondta, hogy mindenféle komplikáció nélkül zajlott a műtét, és hogy valamivel erősebb is lett az autó, az alacsony fordulatnál jelentkező halk csörgő zajt is megszüntették, ami az autó alól jött, úgyhogy egészen egészségesnek tűnik most a vas. Hazafelé kipróbáltam, szépen húz, szebben mint a műtét előtt. Biztosan örült az új olajoknak és a szűrőknek is. Szóval meglett az elveszett ménes és egy jó pár -remélem tízezer- kilóméterre száműztük belőle a dízel hangot indításkor.

A fék viszont gyengélkedik, hiába a fékcső- és fékolaj csere, úgyanúgy nem tudok megállni vele már úgy, mint régen. A tárcsát néztem, alig van válla, talán.. 1mm lehet, de inkább még annyi sem. Elöl-hátul körben ugyanez a helyzet. A betétek viszont már kopottak, 40-50% körüliek, de ennek ellenére fogniuk kellene.. Majd ha elfogytak akkor megértem, hogy nincs fékhatás/fékerő, de ezekkel még simán el kéne mennem majd' ugyanennyi km-t. Legalábbis papírforma szerint. Vagy minimum a műszakiig. Pedig nem fogja..

Km óra állás: 127.087km

Végérvényesen vége a dízel korszaknak :)

>> Tuning és extra2009-07-08

Nándi-tól vásároltam (0708) egyedi díszléceket a belső műanyag küszöbökhöz - nem az első képen látható feliratozással. Az elsőket felragasztottam a helyükre, viszont a hátsókat patent hiányában egyelőre nem tettem be, mivel azokat már az új küszöbökre ragasztottam fel, nem a bent lévő karcos, törött - megragasztottakra.

>> Szerviz2009-07-07

(0707) megérkezett az új cikkszámos vezérlés módosító és a két gumi fékcső, amiket Erhard-tól rendeltem 30-án.

[Költségeim: gyári vezérlésmódosító 38.900Ft, 2db gumi fékcső 2.600Ft/db, összesen: 45.100Ft postával együtt, előre utalva.]

>> Esemény2009-07-06

(0706) képek..itt még alakulóban..szórógitt nélkül..már nem itt tart..csak ezeket még nem tettem fel:)

ps: az autó nemenyém:)
ps2: köszi a képeket toto.

>> Esemény2009-07-06

És eljött (0706) a 127000. alfás km is:)

 
>> Egyéb2009-07-06

Valeo SILENCIO X.TRM UM653 (550mm) vezetőoldali (0706) Norauto

"A VALEO a világ elsőszámú ablaktörlőgyártója. A legújabb fejlesztése az X.TRM SILENCIO váz nélküli lapát. A fém keretet a gumilapátba integrálták, így a lapát áramvonalasabb lett, csökkent a légellenállás, a szélvédőre ható törlőhatás pedig egyenletesebb lett. A lapátok elhasználódását jelző varázsszemmel rendelkeznek, így mindenki könnyen megállapíthatja a csere szükségességét."

Gyönyörűen töröl és nem utolsó sorban egy hangja sincs.. az áráról inkább nem beszéljünk, mert ez nem szett ár, hanem egy db-ra vonatkozik.. Remélem cserébe sokáig szolgál majd.