Mutasd

>> Szerviz2018-07-12

Amikor idén vezérlést cseréltem, a trafók állapotán meglepődtem. Repedezések, törések, pipánál furcsa színű anyag stb. Néha mintha még áthúzást is hallottam volna hidegindításkor, így eldöntöttem, hogy cserélem őket. Sajnos a motor hője a 18 év alatt meggyötörte őket.
Több autósbolt kínálatát is végignéztem és hamar rájöttem, hogy az új Bosch trafókat el kell felejteni, nem bírja a pénztárcám. Ha viszont már utángyártott, akkor jóformán mindegy, kínában készül az összes, így onnan is rendeltem. Nekem a kínai alkatrészekkel amúgy nincs bajom, csak alaposan utána kell járni, hogy mi a jó és mi a pocsék minőség.

Szóval megjöttek a trafók 3 hét után, szemrevételezés alapján minőségi darabok, Trofom gyártmány. Beszereltem őket és most úgy tűnik, hogy a hidegindítás javulni látszik. Szebben is jár a motor, de persze ehhez hozzájött még az is, hogy az aktív szenes szűrőt is kiiktattam és ledugóztam a szívótorokra csatlakozó csövét. Erről majd írok még, mert ez nem ilyen egyszerű. A beszerelés nem nagy szám, viszont a pipák érintkezőit érdemes alaposan megtisztítani.

És ha már rendeltem, bedobtam a kosárba új öntapadós embléma borítást is. Szerintem nagyon menő ez a design :) Az előző ilyen "egy ezresért kapható" embléma kibírt 2 évet szabad ég alatt és még akkor sem volt nagyon csúnya, csak kopottas.