Mutasd

>> Egyéb2014-02-08

Ma délelőtt ismét megtapasztaltam azt a kellemetlen érzést, milyen, mikor lemerül az akkumulátor. Mivel 1 hónapon belül már másodszor játszotta el, ráadásul második alkalommal még csak nem is volt olyan hideg az éjszaka, hogy betegyen neki, ezért Zsozsekkal célba vettük a tesco-t (ezúton is köszönöm neki, hogy beáldozta a szombat délelőttjét, hogy segítsen).
A választás egy Bosch S3 12V 70AH/640A -ra esett.
Kiszerelni már nem volt ilyen egyszerű. Még a rengeteg kölcsönkért szerszám között sem akadt olyan, amivel meg tudtuk volna oldani, így sajnos asszisztenciát kellett hozzá hívni.

Az akkumulátor 22990 Ft,
a megfelelő szerszám fél órán belüli megjelenése 4000 Ft volt.

Viszont most vidáman indul :)

>> Tuning és extra2014-02-03

Sikerült végre berakatni az új fejegységet és a hangszórókat. Sajnos egyelőre csak az elsőket, mert vannak fontosabbak is.
A fejegység egy Alpine CDE-173BT. Végre biztonságosan tudok telefonálni vezetés közben. Kellemes meglepetés volt, mikor a telefonhoz való első csatlakozásnál rögtön le is töltötte a telefonkönyvet.
Az új hangszórók egy HERTZ ESK 165.5 szett. Összehasonlíthatatlanul jobban szólnak a gyárinál (és itt nem csak hangerőre gondolok). Nem vagyok egy nagy zenebuzi, szeretem vezetés közben szolid hangerőn hallgatni a zenét, de ezután a hátsókat is muszáj lesz egyszer lecserélni (csak a teljesség igénye miatt), és néha-néha megtekergetni a hangerőt :).

Költségek:
Alpine CDE-173BT: 42.990. Ft
HERTZ ESK 165.5 szett: 36.990 Ft
Szerelési költség: 15.000 Ft

 
>> Tuning és extra2014-01-15

Végre felkerültek a kötelező elemek, és egy kis extra is a küszöbre. Nem nagy dolgok, de még büszkébbé tesznek :)

mod.: Ja igen, kicsit koszos is szegény. :(

>> Egyéb2013-12-30

Sajnos az autó megvételekor csak egy kulcsot kaptam hozzá, ezért másoltatnom kellett egyet. (Magamat ismerve elég rizikós, hogy egy váratlan pillanatban elhagyom.)
Csöri tanácsára felkerestem Pápán a kulcszarszerviz.hu-t, akik két ünnep között is fogadtak. Röpke fél óra alatt el is készült. Ezen már szépen csillog-villog az Alfás logó :).