Blog >> lineaccessori

>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 TD // 2018-10-15

A jtd eredeti kormánya 7 éve alussza csipkerózsika álmát a garázs polcon. Egyszer fel akartam már tenni a TD-re, de le lettem szavazva, kopások és gyűrűnyomok voltak rajta, nem volt az igazi. Valahogy eladni sosem volt szívem. Amíg megvolt a jtd azért, miután eladtam, legalább ennyi emlék megmaradt belőle :-D
Most viszont... nem tudom mi lett velem, de lassan 3 hónappal azután, hogy a kasznisnak azt mondtam, hogy "Robi, hagyjuk ezt a kocsit", pont az ellenkezője történik.
Egy darabig a fakormányok piszkálták a fantáziámat, aztán lemondtam róla, ahogy az autóról is. Nem sokon múlt, hogy egy Giulietta-t anyagiakkal felszerelkezve elmenjek megnézni helyette.
Az Alfák viszont maguk választanak gazdát, ezt sokszor megtapasztaltam már. A Giulietta lelépett az orrom elöl, a kis 146 viszont maradni akart. És lassan minden alkatrész amit valamiért megőriztem, megvettem, helyre talál benne.

A kormány is. Ebay-en találtam valami érdekeset. Egy világos cérnával varrt 146 kormány NOS (New Old Stock) cimkével, gyári cikkszámmal borzasztóan drágán. MOMO utólag rendelhető "lineaccessori" lehetett. Végre valami ami tetszik, ritka és elérhető közelségbe hozható. No nem úgy, hogy megveszem 90e-ért.

Annyit már tudtam, hogy Rendes József az akit kormánybőrözés ügyben érdemes megkeresni. Azt is tudtam róla, hogy a Momo-nak dolgozott nagyon sokáig. Talán ő még készített ebből eredetit. Elküldtem neki a képeket és megkértem, hogy alkosson nekem egy ilyet. Ténylegesen egy műalkotás lett, öröm kézbe venni.

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-12-06

A tavaly nyáron vásárolt, nagyon kedvező árú tetőcsomagtartó nagy hibája volt, hogy bántotta a szememet az egyik takaróelem hiánya. Egyszerűen annyira rikító volt a hiány, hogy mindig az vonzotta a szememet. Próbáltam pótolni, írtam a forgalmazónak, de azt a választ kaptam, hogy kizárólag egyben árulják a terméket, darabokat nem lehet tőlük vásárolni. Hirtelen felindulásomban meghírdettem az egészet (kétszer annyiért, mint amennyiért vettem), és 2 nap múlva még így hiányosan is elvitték.
Elkezdtem nézelődni a neten, de itthon nem találtam típusspecifikusat. Hihetetlen, de ismét segítségül hívtam az eBay-t és Angliában találtam is két eladó szettet. Az egyiket nagyon drágának találtam, de a másik eladónak írtam, és partner volt az üzletelésben, így elkezdtem alkudozni vele. Sikerült is lefaragni az árból, már csak a szállítási költség volt kérdéses. Amit javasolt, az nagyon drága lett volna (drágább, mint amennyibe maga a csomagtartó került), így abba értelemszerűen nem mentem bele, más megoldást kellett keresni. Segítségül hívtam kint élő cartársunkat, és bajzathg segített is. Javasolt egy csomagküldő szolgálatot, akik értelmes áron dolgoznak. Felhívtam őket, email-ben megerősítettem a szándékomat és ma meg is hozták a csomagot. Az eladott csomagtartó és a ma megérkezett csomag szállítási költséggel kiegszített ára között nem egészen 2000 Ft a különbség, így végülis ennyibe került nekem ez az egész akció. 1 hónapig tartott míg megkaptam, de összességében megérte. :-)
A csomagtartóról annyit, hogy szintén típusspecifikus, de modernebb, újabb verzió, mint ami korábban volt. Darabokra szétszedhető, áramvonalasabb, szebb, tökéletes állapotban, kulcsokkal. Kaptam hozzá sílécszállító kiegészítőt is. Ja, és nem utolsó sorban minden része megvan! :-)

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-06-13

Igazából nem vágytam rá, hogy legyen egy ilyenem, de a kedvező ára miatt nem tudtam otthagyni. Teljesen típusspecifikus, Lineaccessori termék. 50 kg a teherbírása és 2 biciklit lehet feltenni rá, zárható. Természetesen használható sima csomagtartóként is a biciklitartó rész nélkül. Ma áttakarítottam, felpróbáltam az autóra. Egy kicsit megszenvedtem a felrakással, de legközelebb már biztos gyorsabban fog menni.
Sajnos az egyik Alfa emblémás takaróelem hiányzik, de ezt leszámítva hibátlan a cucc! :-)
Tudom, a képeken az autó iszonyatosan koszos, holnapra van betervezve a nagytakarítás! :-)