Blog >> motor

>> SzervizKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2007-08-08

Ki takarítottam a szívó oldalt mert hidegen vissza-vissza durrogott, és olyan erőtlen volt a gép, takarítás után kategóriákkal jobb lett hidegen, de úgy festett ez nem mindennek tetszett. az alapjárati motor hamarosan meg is adta magát, és olyan túlfogyasztást produkált, hogy a benzin még az olajhoz is keveredett, így azt is cserélni kellett. Alapjárati motor, ill. olaj és olajszűrő csere.

>> SzervizPoseidon // Alfa 156 2.0 16V TS Distinctive // 2007-06-09

Hát megvolt a naaagy vétel. Kb. mint Whoopie Goldberg a Ghost c. filmben amikor átadja az apácáknak a rettentő sok pénzről szóló csekket, megvettem az új motort... elméletileg most hétvégén lesz meg a szívműtét és bekerül a paripába az új szív...
A régi blokkot kicserélem és felújíttatom normálisan, ha kész lesz, lesz egy eladó 156-ba való 2.0L 16V Twin Spark motorom :)
Beszámolok az eredményről és a kis "műveletem" végösszegéről is majd ugyanitt.... jajajj, előre fáj...

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2007-06-06

Ma kicseréltem az ablaktörlőmotort a verdában a törlőlapátokat mozgató mechanikával együtt, mert a régi akadozott valamiért! De most már nagyon frankón töröl! :-)
Az alkatrészt Rich1 kollegának köszönhetem! :-)
De aztán egy porszem kerülhetett a gépezetbe, mert nagy bánatomra ez is elkezdett akadozva törölni! Nem volt hát mit tenni, szétszedtem az egész motort, hátha ott nem stimmel valami! Fairlane kollega a segítségemre sietett pár angol Cartárs által készített fotóval, és így már valamivel egyszerűbb volt a dolog! Kiderült, hogy nagyon elkoszolódtak (tiszta zsír volt minden) belül az érzékelők és ezért törölt akadozva! Tisztításuk megtörtént és azóta tökéletes minden, egy panaszom sincs az ablaktörlőre! :-)) Végre... :-)