Caffé Venezia Top : 8/10
80/20-as keverék, kellemesen de előbújt a robusta az íznél, minden más ok.
GT Ɨ|ѯ2020-09-04 18:16:12 // 914
GT Ɨ|ѯ2020-08-30 11:42:17 // 913
GT Ɨ|ѯ2020-08-07 09:46:26 // 912
Kócosw2020-07-19 18:03:08 // 911
ismerem, meg hallottam is mán 😁🤭
Kócosw2020-07-18 16:50:25 // 909
gondolkodtam rajta megvarom mig eljössz érte, dehát 😁
GT Ɨ|ѯ2020-07-18 13:04:06 // 908
Ez 1 ilyen műsor az első 3-4 főzés lefolyóban köt ki általában nekem is mire belövöm:-)
Willy2020-07-18 10:33:21 // 907
Willy2020-07-18 10:31:55 // 906
Alapvetően egy jó kávé, nekem kicsit erőteljes valószínű a robuszta miatt. Jó sötét pörkölés. A crema-ja szuper.
Viszont ami számomra érthetetlen volt, hogy nem nagyon bírtam vele 2 egyformát főzni. Nem akart először lefolyni, durvábbra állítottam az örlőt, utána gyorsan folyt le. Elkezdtem visszaállítgatni, találtam egy jó finomságot, de 4-5 lefőzés után megint lassabban folyt le mint kellett volna. Utána már nem szórakoztam az örlővel, kicsit lazábban tömörítettem és úgy nagyjából eltaláltam.
Viszont ami számomra érthetetlen volt, hogy nem nagyon bírtam vele 2 egyformát főzni. Nem akart először lefolyni, durvábbra állítottam az örlőt, utána gyorsan folyt le. Elkezdtem visszaállítgatni, találtam egy jó finomságot, de 4-5 lefőzés után megint lassabban folyt le mint kellett volna. Utána már nem szórakoztam az örlővel, kicsit lazábban tömörítettem és úgy nagyjából eltaláltam.
GT Ɨ|ѯ2020-07-18 08:21:49 // 905
jó helyen van már,köszi:-)
Kócosw2020-07-16 22:08:00 // 904
igazan nincs mit 😁 Kicsit sokaig tartott, de nem rajtam múlott 😂
GT Ɨ|ѯ2020-07-16 18:46:31 // 903
A Gaggia Roma a déliesebb ez hozta a színvonalat:-)
WarbiRunner (Gyuri)2020-07-16 11:28:51 // 902
Áhh ezt most látom. Szerencséd volt. Vagy nekem nem annyira. Nem rég borítottam ki egy zacskóval a kukába ebből. Egy agyonpörkölt olajos vacak volt, nem bírtam meginni a főzetet. Közel nem így néztek ki a szemek mint a fotódon. Sötét, megégett szemek voltak benne. Crema az lejött szépen, innen gondolom, hogy amúgy friss pörkölés volt, csak éppen fogyaszthatatlan.
GT Ɨ|ѯ2020-07-15 18:11:03 // 901
GT Ɨ|ѯ2020-07-11 12:48:25 // 900
GT Ɨ|ѯ2020-06-21 11:43:53 // 899
Kazes☻2020-06-19 14:46:51 // 898
GT Ɨ|ѯ2020-05-23 15:37:09 // 897
Kazes☻2020-05-19 12:27:51 // 896
GT Ɨ|ѯ2020-05-12 07:01:21 // 895
Willy2020-04-13 10:22:25 // 894
Na, egyenlőre nem tudom mi van.... :)
Szóval a gépen állítottunk, visszavettünk a vízszintből így nagyobb lett a gőztér. Viszont mégse ez lehetett a fő hiba, mert most elkezdtem egész jó habokat csinálni. Valószínű a technika nem volt megfelelő. Ami még kicserélésre kerül az a gőzvégem, mert elég furán jön ki a gőz rajta. 4 lyuk van rajta, de nem szépen egyenletesen jön, olyan mintha kettőn jönne csak szépen, kettőn meg alig. Pedig nincs eldugulva. Szóval reményeim szerint még ez is dobhat a dolgon.
Szóval a gépen állítottunk, visszavettünk a vízszintből így nagyobb lett a gőztér. Viszont mégse ez lehetett a fő hiba, mert most elkezdtem egész jó habokat csinálni. Valószínű a technika nem volt megfelelő. Ami még kicserélésre kerül az a gőzvégem, mert elég furán jön ki a gőz rajta. 4 lyuk van rajta, de nem szépen egyenletesen jön, olyan mintha kettőn jönne csak szépen, kettőn meg alig. Pedig nincs eldugulva. Szóval reményeim szerint még ez is dobhat a dolgon.
Jimmi T.2020-04-12 15:51:09 // 892
Kazes☻2020-04-12 11:03:41 // 891
Háhá! Vagy csak dagadt, mert megette az összes csokinyuszit és megivott egy vödör kávét GT-nél! :D
GT Ɨ|ѯ2020-04-12 09:10:48 // 889
GT Ɨ|ѯ2020-04-04 12:25:00 // 888
Jimmi T.2020-03-29 15:13:27 // 887
GT Ɨ|ѯ2020-03-29 12:20:40 // 885
GT Ɨ|ѯ2020-03-25 18:49:49 // 884
Jimmi T.2020-03-25 16:46:03 // 883
GT Ɨ|ѯ2020-03-21 12:52:58 // 882
GT Ɨ|ѯ2020-03-13 19:04:55 // 881
WarbiRunner (Gyuri)2020-03-01 19:00:22 // 880
szuper 👍 Majd írd meg ha siker van, hogy mit kellett módosítani :-)
Willy2020-03-01 18:24:49 // 879
Valószínű a gépen kell egy pici módosítás, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki meglesz a bűnös. :)
carver2020-02-22 18:01:57 // 878
valóban nem a zsírtartalomtól lesz habosabb hanem a fehérjetartalomtól és ez minden (tehén)tejnek hasonló. Csak a hab állaga amiatt mind1 melyik tejet veszed, viszont a zsírosabb tejből, teltebb aromásabb habot kapsz, ízlés kérdése, én például nem szeretem ha nagyon tömény (a forgótárcsás habosítótól pl betonkemény lesz a hab, a könnyű gőzölttel szemben). A lányom pl szójatejból csinál habot aminek a zsírtartalma alacsony de a fehérjetartalma hasonlít a tehéntejhez.
Érdemes egyébként hideg tejjel próbálkozni, több az esély a sikerre... Mi a Naszálytej biotejét vesszük általában, nem azért mert bio hanem mert jó az íze, de abból is változó hogy milyen hab kerekedik, gondolom nem mindegy mit esznek a tehenek télen meg nyáron...
Érdemes egyébként hideg tejjel próbálkozni, több az esély a sikerre... Mi a Naszálytej biotejét vesszük általában, nem azért mert bio hanem mert jó az íze, de abból is változó hogy milyen hab kerekedik, gondolom nem mindegy mit esznek a tehenek télen meg nyáron...
WarbiRunner (Gyuri)2020-02-21 20:52:12 // 877
Kávéfőző függő is lehet, az enyém valamiért bármit szépen habosít. Volt nálam anno a QuickMill, egy értelmes tejhabot nem tudtam összehozni vele.
Azt tapasztalom, hogy a bolti tejből egyenletesebb hab lesz, mint a házi rendes 🐮 tejből.
Azt tapasztalom, hogy a bolti tejből egyenletesebb hab lesz, mint a házi rendes 🐮 tejből.
GT Ɨ|ѯ2020-02-21 19:50:52 // 876
Nem kell megijedni, kipróbáltam már mindenféle tejjel, gőzölve, hevítve, tejhabverővel, gépi gőzöléssel, sikerülni fog, 70 celsiusra hevítés és az idő a lényeg, persze a 3.8-as zsírtartalmúval könnyebb erősebb, teltebb habot készíteni de megfelelt a sima is.
A szép díszítéshez és mintához kell a kézügyesség jobban inkább:-)
A szép díszítéshez és mintához kell a kézügyesség jobban inkább:-)
Jimmi T.2020-02-20 11:08:04 // 875
Willy2020-02-19 18:50:35 // 874
Köszi.
És végre volt kis sikerélmény is, összejött azért pár finom végeredmény is. :)
Viszont valamiért nem sikerül tejhabot készítenem. Pedig aztán youtube videókon próbáltam ellesni a megfelelő technikát. :D Még a tejre gyanakszom, azt írják a fehérjetartalom a lényeg. Holnap veszek az olasz boltban magas fehérjetartalmú olasz tejet. Ha azzal se jön össze akkor nem tudom mi lesz. :)
És végre volt kis sikerélmény is, összejött azért pár finom végeredmény is. :)
Viszont valamiért nem sikerül tejhabot készítenem. Pedig aztán youtube videókon próbáltam ellesni a megfelelő technikát. :D Még a tejre gyanakszom, azt írják a fehérjetartalom a lényeg. Holnap veszek az olasz boltban magas fehérjetartalmú olasz tejet. Ha azzal se jön össze akkor nem tudom mi lesz. :)
Willy2020-02-16 20:25:50 // 872
Végre szintet léptem és elkezdhetem tanulmányozni az igazi kávézás művészetét.
A gép: Nuova Simonelli Mac 2000V (egyedi festéssel)
Az örlő: Quamar M80E (rosso)
Ideiglenesen itt lesz a helye, tavasszal konyhafelújítás, természetesen a konyhabútort majd a szetthez tervezem. :)
Egyenlőre még csak ismerkedünk. Első nap sikerült csak az örlő beállításhoz elpazarolni fél kg kávét (szerencsére valami vacak volt ezért nem sajnáltam), és délutánra összejött 1-2 iható kávé is. Bár még sokat kell tanulni. Valahogy nem akart összejönni az igazi espresso, de nem adom fel. :)
És köszönet Lacának aki egy igazi művész és szinte egy vadonat új gépet varázsolt nekem.
A gép: Nuova Simonelli Mac 2000V (egyedi festéssel)
Az örlő: Quamar M80E (rosso)
Ideiglenesen itt lesz a helye, tavasszal konyhafelújítás, természetesen a konyhabútort majd a szetthez tervezem. :)
Egyenlőre még csak ismerkedünk. Első nap sikerült csak az örlő beállításhoz elpazarolni fél kg kávét (szerencsére valami vacak volt ezért nem sajnáltam), és délutánra összejött 1-2 iható kávé is. Bár még sokat kell tanulni. Valahogy nem akart összejönni az igazi espresso, de nem adom fel. :)
És köszönet Lacának aki egy igazi művész és szinte egy vadonat új gépet varázsolt nekem.
GT Ɨ|ѯ2020-01-26 13:31:03 // 871
WarbiRunner (Gyuri)2020-01-18 20:12:54 // 870
Igyekszem, ilyesmi a terv :-)
WarbiRunner (Gyuri)2020-01-18 20:12:33 // 869
Köszi :)
GT Ɨ|ѯ2020-01-18 19:23:40 // 868
Teljesen korrekt lesz ez kérem szépen ha végzel vele majd kis pác és egyedi:-)
Kazes☻2020-01-18 12:34:53 // 867
De nagyon klassz lett! :)
Kazes☻2020-01-18 12:34:31 // 866
Na, jó... azért nem mindenkinek lapul otthon egy cnc macchinája! :D
WarbiRunner (Gyuri)2020-01-18 10:15:05 // 865
A fa markolat mindig tetszett. :-) Két napja lett. Csak nem úgy, ahogy eredetileg elképzeltem. A Gaggia gyári műanyag markolata ugyanis két napja reggel eltört. Tíz évet bírt. A reggeli kávét még lefőztem vele, de láttam, hogy itt baj lesz. Kar nélkül itt nincs rendes kávé, ha pedig nincs rendes kávé, megáll az élet XD A gyerekek magukra maradnak, a cég összeomlik :-) Gyorsan nekiláttam a netet túrni, hol van Debrecenben alkatrész bolt. Tíz perc után feladtam, közel az ebéd utáni kávé ideje, nincs idő vacakolni. Úgyhogy így lett az elképzeltnél sokkal rusztikusabb fa markolatom, a saját 8 éve kivágott diófám maradványaiból:
A gömbölyítő marómat kölcsön adtam, úgyhogy ilyen lett.. de túléltük XD
Majd szépítek rajta, hogy hasonlítson arra, amilyenre amúgy vágytam. :-)
A gömbölyítő marómat kölcsön adtam, úgyhogy ilyen lett.. de túléltük XD
Majd szépítek rajta, hogy hasonlítson arra, amilyenre amúgy vágytam. :-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.
Online tag
2
Vendég2
423