karbonsemleges, ez most mekkora duma ujabban, es mekkora ordas kamu, mert karbonsemleges az akko lesz ha szemelyesen setaltat a dealer egy marék babot nekem házhoz. Vagy még akkorse...
Alapvetően egy jó kávé, nekem kicsit erőteljes valószínű a robuszta miatt. Jó sötét pörkölés. A crema-ja szuper.
Viszont ami számomra érthetetlen volt, hogy nem nagyon bírtam vele 2 egyformát főzni. Nem akart először lefolyni, durvábbra állítottam az örlőt, utána gyorsan folyt le. Elkezdtem visszaállítgatni, találtam egy jó finomságot, de 4-5 lefőzés után megint lassabban folyt le mint kellett volna. Utána már nem szórakoztam az örlővel, kicsit lazábban tömörítettem és úgy nagyjából eltaláltam.
Áhh ezt most látom. Szerencséd volt. Vagy nekem nem annyira. Nem rég borítottam ki egy zacskóval a kukába ebből. Egy agyonpörkölt olajos vacak volt, nem bírtam meginni a főzetet. Közel nem így néztek ki a szemek mint a fotódon. Sötét, megégett szemek voltak benne. Crema az lejött szépen, innen gondolom, hogy amúgy friss pörkölés volt, csak éppen fogyaszthatatlan.
Szóval a gépen állítottunk, visszavettünk a vízszintből így nagyobb lett a gőztér. Viszont mégse ez lehetett a fő hiba, mert most elkezdtem egész jó habokat csinálni. Valószínű a technika nem volt megfelelő. Ami még kicserélésre kerül az a gőzvégem, mert elég furán jön ki a gőz rajta. 4 lyuk van rajta, de nem szépen egyenletesen jön, olyan mintha kettőn jönne csak szépen, kettőn meg alig. Pedig nincs eldugulva. Szóval reményeim szerint még ez is dobhat a dolgon.