Tavaly betevedtunk a Madal kavezoba, uj dimenzioba helyezte a kv elmenyt, azota tudom mi az, hogy kave, kavefugges van :) Beszereztem egy karost, par honap alatt megtanultam hasznalni, nemi latte art is megy. Ok a Beyond Within porkolo kaveit hasznaljak. Kivalo kulonleges izek, ara ennek megfelelo, 200g/ 3e. Akarmivel kiserletezek nem talalok azokhoz a kavekhoz hasonlot, vanilia, narancs, barack izjegyek.
Eleg sok cappuccinot iszunk, havi 1,5-2kg ledaralodik nalunk. Talalok erre koltseghatekonyabb megoldast vagy ez a minoseg ennyi es ne is keressek?
Koszi!
Baromira zavarhatta a hangja, ha ennyit szöszölt vele :-) Ügyes.
A bitumenes lemez helyett lehet kapni autóba való hangelnyelő lapokat,
érdemes azzal kísérletezni. A homok + ólom az jó ötlet :-)
kösz. Jurát megpróbálom. Eddig Delonghi volt, de nem igazán bírta sokáig. Két egyforma gépet tartottam, hogy amíg egyik a szervízben, addig a másik menjen.
Én most ott járok a kávé témában, hogy nem a kávét cserélgetem, hanem a módszert finomítom :-) Ráálltam egyféle kávéra és azon tapasztalgatom. Az őrlőn túl vagyok, viszonylag hamar (pár nap) betalált a helyére, ahol kb jó a lefolyási idő, stimmel a gramm, és jól is néz ki ahogy lejön.
De hogy minden más is "nemmindegy", azt mostmár én is állíthatom :-D A tamperolásra egész kis szertartás alakult ki, mert érdekes, de az se mindegy. A főző aktuális állapota sem, hogy mikor volt lerántva a felső szűrő, és kipucolva. És persze az sem mindegy, hogy mennyit hagyom melegedni a főzőt. De az sem, hogy mikor főztem vele utoljára. Ha elutazunk csak 2 napra, az első egy-két kávé vacak. Át kell engedni rajta egy fél liter vizet, lefőzni egy mindegy mit és aztán lesz jó. Érdekes dolgok :-)
sziasztok,
nagy olvasója vagyok a topicnak és most kérdeznék, ha nem is fullfull ontopic.
Napi 25-40 kávé lefőzésére keresek darálós gépet. Csak nyomni kelljen a gombot és jöjjön a kávé. Tejadagoló, automata kapuccsinó nem szükséges. Ha van, nem baj.
Milyen gépet vegyek, ha azt szeretném, h ne adja meg magát garancia után 1 nappal? A vizünk kemény, de van lágyítónk.
kösz, szasza911
Igen... :) És én először is a kétharmadhoz tartozom, persze sajna nem tudom úgy inni a kávém... egyelőre. Aztán a 18%-ba, mert egyet szoktam általában, majd a 19 és 16%-ba, de egy kicsit a 72-be is... :D