Kedden írtam, h kapott új vezérlőt(szoftvert) a vas, mivel ilyenkor minden tanult adat elvész, köztük a DPF telítettség info is,a szervizben jelezték, h vagy megcsinálják Ők kényszerítve, vagy menjek egy hosszabb távot egyenletes tempóban és magától fog regenerálni...az utóbbit választottam mivel a hazaút ~70km...
no nem regenerált, kezdtem aggódni, mert már ~1000km-t mentem regen nélkül és 22%-on állt a DPF telítettség (MES-ben) az új szoftver miatt.
Kerestem egy "nyugis" helyet és elindítottam a kényszerített regent.
A zöld vonal a DPF hőmérséklet: ~650°C
A sárga a nyomsákülönbség dp
3500as fordulaton

127mbar volt a max, 55-re vitte le (3500as fordulaton)
A saját véleményem, h a kényszerített regen a legjobb a DPF kiégetésre....fixen 650°C-on tartja a részecskeszűrőt és ez a lényeg.
Forgalomban ritkán tudod így elkapni...
Ahogy végeztem, elindultam haza 15km múlva észre vettem hoppá ez regenerál...100km kellett hozzá, h magától regeneráljon amit a szervizben is mondtak...csak én türelmetlen voltam, és nem vártam ki:)
A lényeg, h most aztán ki lett égetve rendesen...
Amit még észre vettem, h a kényszerített regen után 70%-ra állt be a telítettség... ezt Droberto is írta amikor ő csinálta. Az automatikus második után meg 20%-ra.
A vízhőfokot direkt néztem a regen közben 99fok volt a max de a mutató 90en állt mint a szög, pedig már egy osztással feljebb kellett volna lennie...ismert dolog,de azért ez gáz...