Üdv!
Mekkora korrekciós értékek fogadhatók el a porlasztócsúcsoknál?
Ennél a 3-as-4-es már szarnak számít?
Mibe kerül kicserélni 4 csúcsot? Vagy hogy megy ez???
:(
Ma alapjáraton rángatott. Újraindítás után kisimult a járása.
Én ValeRossi46
turbó törésére emlékszem csak. Ráadásul neki külföldön törött el :-((
Szia:-)
Nekem maradt egy műanyag szívósorhoz való lapátka mechanikám + egy EGR keverő modul. Ez teljesen jól működik, csak ki kell pucolni a kokszot belőle. Mikor az én szívósorom kilyukadt, akkor kaptam Shadintól az ő bontott szívósorát. Azt előre kipucoltam és úgy mentem a szervizbe hogy azt tegyék bele így nekik már nem kellett szórakozni a tisztítással. Ezért az enyémből megmaradt. Ha gondolod, neked adom. Van még két új gumi gyűrű is a szívósor és az EGR keverő közé ill. az EGR keverő és a szívócső közé (ezekből anno 2-őt vettem). Ezeket is viheted ha kell. Vagy kipucolod és marad minden gyári, vagy megcsináltatod úgy ahogy Erhard mondta. Az az előnyöd megvan hogy előre meg tudod csinálni/tatni.

Nagyon jól elmondtad, teljes mértékben egyetértek. A tisztítás csak a geometrián tud segíteni, a lógáson nem. A dpf egyébként oda-vissza el tud tömődni, a turbó miatt is, mert üzemanyaggal pótolja a levegő hiányát. Nálam ez történt. Városban alíg lehetett érezni, autópályán nem ment, és 80 km-enként regenerált. Való igaz, a rossz dpf haza tudja vágni a turbót. Ezt komplettül kell vizsgálni, itt minden mindennel összefüggésben van, és a fedélzeti comp turbó hibát nem ír ki. Az Examiner sem, csak annak következményeit: dpf, légtömegmérő hibát. Menet közben derült ki, hogy a kért turbó nyomás nem egyezik a valóságossal.
Mivel dunakeszii vagy, tudok ajánlani egy turbóst, aki nem beszél a levegőbe, és ért hozzá. Nekem ő csinálta, és valóban visszatért a ménes az autóba. Shadin cartárssal vittük ki a turbót, és lehetett látni az emberen, hogy látott már ilyen turbót. A tied még egyszerűbb lenne, mert Garret és elterjedtebb. A KKK turbónál minden speciális az Alfához. A vákumszelence például. Végtelenül korrekt volt, és még olcsóbb volt mint mondta az elején. A turbó felújítás 60 ezerbe került, sajnos tengelyt is kallatt cserélni, meg a vákumszelence javítása gépműhelyben. Nagytétényben vannak, ha akarod megadom az elérhetőségét, és beszélj vele.
ott22172016-05-11 14:47:26 //
82885
Bár a 159 nél még nem fordult elő /nekem már csak az hiányozna/, de alattam halt már meg tubó. Az Integrálémban egy szlalom verseny után felfort a hűtővizem és kénytelen voltam leállítani a motort az izzó turbóval, aztán úgy egy hónap alatt meg is adta magát .Elvileg úgy 200-250 ezer km-t simán kellene menniük ha.... Ha mindig időben és jó olaj van cserélve, ha az olajszint mindig a max közelében van / sajnos a turbó érzi meg elősször a hiányokat/ , ha hagyjuk alpjáraton visszahülni /egy erősebb menet után/ , ha indulás után hidegen nem terheljük a motort , ha a dpf jó állapotú ... stb. Sajnos a turbó sínyli meg ha a motornál valami nem 100-as. A rossz porlaztócsúcs is hamar hazavágja. Egy haveromnak az eltömődött dpf-je hazavágta a turbólyát , amit 300 ezerért gyárira cserélt / persze a részecskeszürőt nem/ .10 ezer után az is meghalt.Dpf tisztítás és 80 ezerért egy német középrész /a régiről kell áttenni a kompresszor és turbina házat/ ,és azóta is kivállóan megy a gép. Most ebay-en láttam 159-hez olyan 150 euro környékén ami igazán barátságos ár.
Ha már visít a turbód én már nem ölnék pénzt a tisztításba mert az már valószínűleg halálán van.Emiatt is lehet hogy rángat a motor mert meg is akadhat a turbó egy pillanatra amit nem biztos ,hogy látsz a műszeren. A turbó tengelyének hossz irányban semmit nem szabad lógni,kereszben lehet mozgása. Ha visít akkor a tengely is lehet kopott, plusz a hossz irányú lógás miatt beleérhet a házba. A kipufogón is látható mert a kopások miat jó kis kormos füst kellene ,hogy jöjjön , ami miatt minden elkezd kokszosodni . A gyenge üzemanyag miatt nemtudom ,hogy ilyen hamar kellet volna jelentkezni a hibáknak,mert elősször a porlasztócsúcsok mennek tönkre. aztán a dpf tömődik el gyakrabban. és ezek vágják haza a turbót.Persze ezek csak az én tapasztalataim ,hátha van valakinek közelebbi "élménye" ezzel kapcsolatban.
Üdv: Ottó
Először nézzétek meg a turbó csövet. Nekem kifújó hangot adott, nem fütyülőt. Ki lett cserélve, és utána halt meg a turbó. Nagyon kevés szinte mérhetetlen volt a turbó nyomás. Nekem a vákumszelencében a membran szakadt át. Mikor ki lett véve a turbó, akkor lehetett látni, hogy a turbónak lógása van. Neked a fütyülő hang inkább mechanikai problémat jelez. Mivel nekem kint volt a turbó, célszerű volt felújítatni mert volt lógása. Én azt javasolom nagyon gyorsan vidd el, -ha nem a turbócső a rossz- egy turbóshoz, mert ha a lapatok beleérnek a házba, el lehet dobni a turbót. Én is megjártam vele a hadak útját, volt előtte dpf tisztítás, egr falazás, légtömegmérő. A turbó okozta a galibát.
Kolci2016-05-11 14:39:25 //
82883
A műanyagnál nem kell kiiratni semmit, ha csak a lapátkákat akarod kivenni. Ráadásul ott nem kell dugókat gyártatni, mert a lapátok fogaskerekeiből lehet dugót csinálni. Én a sajátomon megcsináltam, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy eltörd, mert sokkal könnyebb lenullázni mint az alumíniumot. Kb 4 órás művelet, s csak a tömítéseket kell megvenni hozzá, ha nincs más gond.
Hardy2016-05-11 14:12:52 //
82882
Nem olyan régen tárgyaltuk ki Giuntini cartárs autója kapcsán a turbó problémát.
én semmit nem érzékeltem...
sas-1592016-05-11 13:39:21 //
82880
úgy tűnik beütött a kakszi nálam "is?"
150 ezer van az autóban 1,9 16V
ennyi méter alatt eddig 1 egr csere és 1 tisztítás volt, illetve a szervo tartály cseréje a szűrő miatt.
rángatózás rendszeresen előjött - eltűnt.
kb. 2 hónapja az autópályán az autó letiltott, check engine lámpa, félreállás (szerencsére pihenőnél) aztán végül már be sem indult a gépezet.
tréler a szerelőhöz.
hívott, hogy nagyon gyanús neki az üzemanyag.
mindig Shell-nél tankolok, kivéve 3 nappal az eset előtt, mikor is Lukoil-nál töltöttem a gázolajat. (teli tankot) ez nekem is az üzemanyag minőség felé terelte a gondolataimat.
LMM és MAP szenzor csere után indult be az autó, de tökéletes nem lett, pedig EGR, is rendben van.
rángatás maradt és hangos turbo fütyülés jött a kaland után.
azóta már negyedszer tankoltam tele prémium dízellel, hátha tisztít a Lukoil üzemanyag után.
nagypapás kímélő üzemek után egy erőltetett autópályás menetnél újabb hibaüzenet "Turbo nyomás nem megfelelő".
szerelő azt mondja már csak a turbo-ra tud gondolni, minden mást kizárt.
szal turbo felújítás lesz, ami jó esetben megúszható egy tisztítással.
valakinek volt már problémája turbo-val?
a fórumon nem emlékszem hogy előjött volna.
próbáltam rá vigyázni, de egyszer biztos előfordult hogy meghajtás után nem hűtöttem eleget és gyorsan leállítottam.
szal turbo-ról tapasztalatok esetleg?
amúgy viszonylag ritka téma a sok egr, olaj és fogyasztási adat között
ott22172016-05-11 13:37:51 //
82879
Az második nyugvó csapágycsésze egyik csavarja full ki volt csavarodva, így amikor rendesen elrúgtam az autót valószínűleg engedett annyit az alátámasztás, hogy tört a főtengely.Az hogy hogyan tudott kicsavarodni, csak elméletem van,még minden gyári volt a
blokkon. Ja és a kicsavarodott csavar teljesen hibátlan, menet is tökéletes. A bontós srác szerin már találkozott ilyennel. Ezek szerin vagy a gyári meghúzása rossz , vagy kicsi a gyári nyomaték ,és a rezonancia lelazítja plusz a tunig is besegíthetett. Beszéltem a tuning céggel is ,hogy nézzék meg a programot ,amit feltöltöttek. Levettünk egy-egy hajtókar és nyugvó csapágyat és teljesen hibátlanok, kivéve az 1-es hengernél, ami érthető hiszen a törés miatt úgy kóvályog, mint én sok-sok whisky után./én kijózanodok,de a főtengely az meg már ilyen marad örökre/. Az olajnyomás , a vízhőfok is mind redben voltak. Most már csak az vígasztalna egy kicsit ha a szelepek és a hengerfely megúszta volna , mert a törés ellenére a főtengely nem tudott elfordulni egymástól és a vezérlés is elsőre úgy néz ki ,hogy a helyén maradt. Azér nem kell megilyedni a tuningtól /a jó tuningtól/ mert egy jó motorral nem igazán történhet ilyen. Ja és én inkább az optimalizálás felé állítattam a tuningot, így pontosan 19 lóval lett több a verda. Azért is mentem ehhez a céghez mer 15 éve foglalkoznek ezzel és 1 év garit vállaltak rá. Ha tudtok azér segítsetek ,hogy honnan szerezzek be jó áron és jó minőségben alkatrészeket !
Üdv : Ottó
Ezt a többiek mondták, akik kiiktatták, hogy ez a hátránya.
de mitől lenne erőtlen? ez az emisszó faxság miatt van benne, alapjáraton zárja a levegő nagy részét...csak emeld le a motorról a műanyag kallantyút és nézd meg mi változik...semmi
Erhardnak igaza van, hogy ha ki van iktatva akkor nem romlik el, mert ami nincs benne az sohasem romlik el. Egyébként nem hülyeség az a szívósor, csak egy újabb hibalehetőség. Ezzel az erővel a motor is egy hibalehetőség. Én is gondolkoztam rajta, hogy kiiktatni, de az enyém automata. Ha kiiktatod a lapátkákat kétezer alatt erőtlenebb lesz a motor. Nekem 2000 fölött valamivel finoman nyomva mar vált. Pont ott vált volna erőtlenné, abban a tartomanyban ahol a városban a legtöbbet üzemel a motor. Hát én ezért nem iktattam ki.
KollerT2016-05-11 12:29:38 //
82874
Ez nagyon jól hangzik, nem tudsz valakit, aki meg tudja csinálni? Külföldi fórumokon is inkább ezt találtam megoldásnak.
hát ez nagyon kemény a hahu vittem fel egy autót van ilyen opció, hogy tekert km :DDD
sajnos a műanyag szívosorból csak gyári van nem olcsó... érdemes a lapátokat kiszedni, a forgáspontokat ledugóztatni... nem kell kiírni semmit a szívósorhoz, csak nem lesznek lapátok, semmit nem fogsz észre venni csak legalább nem megy tönkre....
Hát ez belémdobta az ideget a 200 ezer az 1.9 szívósorért. Az öthengereshez a gyári kerül 130ezer forintba Ofiéknál, és az jóval drágább a négyhengeresnél. Nekem tavaly a generálnál kellett cserélni, én vállaltam a szívósort, mert alacsony fordulaton is meg van az erő. Tisztítani ezt nem igen lehet, mert ennyi kilométernél már biztos van lógása a lapátkáknak. Gondolkozz, ha elviszed kitisztítani, és utána kikötni a lapátkákat az is egy halom pénzbe kerül, plusz ki kell iratni. Nekem Szatyi tett bele vadiúj Pierburgot, a gyárit, ő hozatta, és a felébe került. Mondom az öthengereshez. Gondold meg, mielőtt belemész ilyen ledugózási akciókba. Keresd meg Satyit!
ott22172016-05-11 09:44:57 //
82870
Szekszádon. Az egyik nyugvócsapágy csavarja ki volt esve. Azt mondják a bontóban,hogy néha ez előfordul,de hogy pont nálam !
KollerT2016-05-11 09:29:55 //
82869
1,9 es a motorom, műanyag szívósorral 😔😔
KollerT2016-05-11 08:50:12 //
82868
SZÍVÓSOR
Sziasztok,
nem tudtok valakit, aki ki tudja tisztítani a szívósort és utána mondjuk kikötni? Mert ahol voltam ott mindenképpen újat szeretnének belerakni, de az 200+, amit kicsit sokallok, ha úgyis úgy a legjobb, ha ki van írva. (Mankyval íratnám ki.)
Előre is köszönöm!! :)
Tamás
Ez meg hogy a fenébe sikerült? Részvétem! Sok sikert a gyógyulashoz!
Sokan azt mondják, olaj kell bele. Megkérdeztem a klímást olajat tett bele, tavaly mikor feltöltötte. Én sem tudom. Most elviszem én is ellenőriztetni, szükség szerint feltölteni.
tirex2016-05-11 08:20:53 //
82865
Na ez meg hogy a p.csába történhetett?
tirex2016-05-11 08:12:10 //
82864
Normál. Nekem az előző alfám is csinálta. Azt hittem valami gáz van de a mostani is csinálja. Írták itt többen is hogy fura hangot ad ki, állítólag Alfa sajátosság.
Üdv! Egy kérdés: a klímám fel lett töltve, működik is tökéletesen. Viszont néha ilyen furcsa hang jön a műszerfal felől. Kivülről nem hallani, a kompresszornak hangja nincsen. Ha kikapcsolom a klimát akkor abbahagyja. Ezt a fura hangot általában addig csinálja amíg nem megyek egy 5-10km-t! Szerintetek mi adhatja ezt? A szellőztető ventillátorom klima nelkul egy deka hangot sem ad. A kompresszornak hangja nincsen... Köszi a rejtály megfejtését előre is :-)
emGéza2016-05-11 07:51:12 //
82862
Az nem a tiedbe való!
Ilyet keress :

yani🍀2016-05-11 07:44:50 //
82861
Részvétem!
Hol csináltattad a chiptuningot?
Koszi a segitseget ismet mindenkinek
Mint kiderult a gumisom benazott. Atmentem masikhoz pikk pakk folment minden ;)
ott22172016-05-10 23:53:56 //
82859

Sziasztok!
Azt hiszem ideje indítanom egy blogot, hát nem éppen örömmel . Ízelítőül két fotó ami a karter levétele után látszik.Bizony kettétört a főtengely.
Gondoltam erre is, mert úgy még tényleg nem lett mérve, és amíg el nem éri a 90 fokot úgy működik ahogyan kell neki, semmi alapjarat ingadozás. Amikor múltkor feltettem ezzel kapcsolatban egy kérdést a többiek azt mondták, hogy üzemi hőfokon mérjük? Most akkor hogyan mérjük a korrekciót?
Hát az órában 160k van jelenleg, ami kicsit hihetetlennek hangzik, de diagnisztikával a szerelőm összevetette az adatokat, meg körbe jártuk a kopó alkatrészeket is, tehát reális lehet. Szeretnék hinni a tündérmesében! :) Minden esetre nincs nyom arra, hogy éppen a duplája lenne, bár túl sokat még sajnos nem vezettem külföldi meló miatt.
Először biztosan futok egy kört injector ügyben, úgy olvastam 150 környékén azért illik beméretni. 3-4e ft körül mérik / fecsi, nekem annyit megér, hogy tudjam hányadán is állok. Ha kiderül hogy jó, akkor az lesz amit mondtatok, megy tovább a keresés.
Nyomok még akkor pár fekvőt! :)))
ott22172016-05-10 23:30:09 //
82855
Az Y mintás stomil az istenkirály, télen ,nyáron hóban jégen, meg Zsiguli, és Lada versenygépjáművön is. :)
Laci822016-05-10 20:35:58 //
82854
Az x-drive magától is szétesik...... :D :D :)
Cimborám vett 4 alut az x5 re, nem figyelte és az egyik gumi más méret volt 400km és szét esett az xdrive. 600 Mátyást fizetett utána és vehetett gumikat is :)
Hardy2016-05-10 19:59:14 //
82852
Nekem egy okos ismerősöm szerelte a quattro Audit felemes gumikkal. Szétment a difi.
yani🍀2016-05-10 19:52:40 //
82851
Biztosan meg tudjuk oldani:-)
Ezt én egyszer megjatszottam. Amikor kivágták a gumimat (ilyen is volt), pár órara felkerült rá egy 45-ös 50-es helyett. Az automata nem engedte hármas fölé. Nekem a tippem 80-as és lehetőleg orosz diagonál. Az mindent kibír.
yani🍀2016-05-10 19:34:17 //
82849
Ha marad még fölös purhabod, kifújhatnád vele valamelyik kereket. Ez lehetne a pótkerék, soha többet nem engedne le.
TBI-sek, most már nagyon szeretnék egy ilyen verdát a VTT-n kipróbálni! Hátha a mókusok jól tápláltak.
Shadin2016-05-10 19:09:12 //
82847
Hogy változik a helyzet, ha átlósan használok más méretet?
Shadin2016-05-10 19:08:36 //
82846
Szerintetek, ha a jobb oldalra 245/40R19, a bal oldalra pedig 235/45R19 gumit teszek és az autót csak a bal egyben ülve használom akkor milyen méretű pótkereket tegyek be, hogy bármelyik üzemi kerék kiesik akkor a póttal ne billegjen az autó a Dunán?
yani🍀2016-05-10 19:07:06 //
82845
Ha ilyen jó lett, én is kidobom belőle.
Shadin2016-05-10 19:05:55 //
82844
A Nivitec-ne még sok plusz mókuci befér.
Shadin2016-05-10 19:03:42 //
82843
Mókusok jól vannak? Valami ExtraTurbóKaja kellhet nekik.
Én tudom, ez a Novitec doboz miatt van.
Shadin2016-05-10 19:02:39 //
82841
Van maradék purhabom, az kitölti rendesen és nem is fog torzulni a gumi kanyarban. Feltéve ha a nyúl a fenevad és nem a nyúlon túl keresendő...