Szopóroller vol 2..
Előzmények:
http://alfaamore.hu/tagok/10632/blog
Nem volt az igazi az autó, alacsony fordulat számon nem volt nyomaték, illetve az automata váltó is meg-meg akadt 3-4-esben. Tegnap lekerült a járgány Pécsre, hogy ezekkel kezdjünk valamit. :(
Úgy volt hogy holnap megyek érte.. Hittem én.. Ma hívtak, hát mondjuk úgy hogy most nem enyhén vagyok ideges..:
- szívósor tele korommal és olajjal?! - takarítás, turbó ellenőrzése után okosabbak leszünk
- vezérlés nincs a helyén..? - karácsony után lett a teljes vezérlés cserélve...
- automata váltóban nem jó az olaj.. - egy éve cserélve..
És akkor még apróságok:
- két tömítésnél olaj csepegés
- bal első lengőkar cserélendő?! - tavaly júniusban cserélve..
- motortartó bakok csereérettek
És akkor ami még tényleg már a hab a tortán:
- orr pajzs fényezése mállik le, fújni kellene
- kézifék bowden csereérett
- lassan az első féktárcsákat is szeretném cserélni
- csomagtér zár mikrokapcsoló meghalt
Legjobb esetben is váltóolaj csere, teljes szívósor takarítás és turbó ellenőrzés ~120e, legrosszabb esetben turbó csere (180e?..), és váltó felújítás (300e?..) + az összes apróság?!..
Úgy hogy már költöttem rá kb 600e-t 1 év alatt?...
Hát nem tudom... Lehet csak én vagyok ilyen "szerencsés", de ez akkor sem van rendjén, hogy egy folyamatosan karban tartott és általam szervízbe hordott autó közel áll a gazdasági totálkárhoz (1,2 millió rámegy egy autóra 1,5 év alatt, amit már a hahu-n 1,5-ért dobálnak...persze amikor én vettem 2 alatt nem volt egy sem..).
Sorry mindenkitől hosszú monológom miatt, de a miért kérdés eléggé foglalkoztat. Szeretem-szeretem, de ennyi pénzért? :D