AdiArsenal2018-02-20 08:36:11 // 105790
Ghíbli előröl szép, hátulról nekem nem tetszik, Giuliának se olyan szép a hátulja. Nekem a lexus IS nagyon tetszik minden oldalról.
Csabi2018-02-20 08:34:40 // 105789
"Hogy küldhet át a konkurenshez? Normális?"
Hát úgy, hogy az egész autóház BMW érdekeltség tulajdonában van. Felmerült az Alfa megszüntetése, de mégis maradt. Több márkával foglalkoznak, de a szalonban Giuliát nem látni, csak az udvaron árválkodik egy dízel... Így nehéz eladni, helyette jön, a vegyél BMW-t duma...
:D
Hát úgy, hogy az egész autóház BMW érdekeltség tulajdonában van. Felmerült az Alfa megszüntetése, de mégis maradt. Több márkával foglalkoznak, de a szalonban Giuliát nem látni, csak az udvaron árválkodik egy dízel... Így nehéz eladni, helyette jön, a vegyél BMW-t duma...
:D
RomeoOne2018-02-20 08:32:39 // 105788
Lexus elég egyedi az tény. De az a Predator arc.... Én sosem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem :D
Giuntini2018-02-20 08:31:50 // 105787
Igen jól fogalmazol. Ezért mondom, hogy a Mazda 6 jól néz ki. De a szépség más.... A Maser szép! A 159 szép! Ezek műremekek. A Giulia nálam még a jól néz ki és a szép között van. Majd meglatjuk, hogy mikor annyi idős lesz mint a 159. A szépség az időtállságot is jelenti. A formatervezés művészet. Szabályai vannak. A Honda pl.a Civicnél minden szabályt felrúgott.
WarbiRunner (Gyuri)2018-02-20 08:11:10 // 105786
Az Alfának nagyon gáz a hazai marketingje, értékesítő hálózata. Hogy küldhet át a konkurenshez? Normális?
A Mazdák nekem is tetszenek, tetszik az, hogy nem adták fel a szívó benzines motorokat, hanem fejlesztenek. A 6-os szerintem is eltalált formaterv, sőt, Kínában láttam egy CX4-est. Az egyetlen kamuterepjáró ami kéne. Teljesen autószerű, nem egy ormótlan doboz.
Szóval a Mazda jó uton jár. Ettől még Alfás maradok, mert ez a márka olya pluszt ad, amit a többi nem. A magyarok hajlamosak autó alapján skatulyázni. Az Alfa, legyen az az öregebb, vagy az újabb, olyan skatulyába rak, ahol jól érzem magam :-) Egy BMW olyanba, ahol nem. Soha nem vennék bimmert.
A Lexus szépsége.. hú... biztos van akinek tetszik :-D Azért nézz meg egy Maserati Ghiblit. Nálam közelebb van a legszebb mai autó címhez.
A Mazdák nekem is tetszenek, tetszik az, hogy nem adták fel a szívó benzines motorokat, hanem fejlesztenek. A 6-os szerintem is eltalált formaterv, sőt, Kínában láttam egy CX4-est. Az egyetlen kamuterepjáró ami kéne. Teljesen autószerű, nem egy ormótlan doboz.
Szóval a Mazda jó uton jár. Ettől még Alfás maradok, mert ez a márka olya pluszt ad, amit a többi nem. A magyarok hajlamosak autó alapján skatulyázni. Az Alfa, legyen az az öregebb, vagy az újabb, olyan skatulyába rak, ahol jól érzem magam :-) Egy BMW olyanba, ahol nem. Soha nem vennék bimmert.
A Lexus szépsége.. hú... biztos van akinek tetszik :-D Azért nézz meg egy Maserati Ghiblit. Nálam közelebb van a legszebb mai autó címhez.
Liquid2018-02-20 07:52:57 // 105785
hát ez erősen szubjektív, szerintem a Mazda kivételével az összes japó designernek igen messze gurult a gyógyszere, és szépnek csak nehezen nevezhető valamiket terveznek :)
Giuntini2018-02-20 07:40:09 // 105784
Az a baj, hogy nem ismersz. Akikkel itt írogatunk egymásnak, sokukkal barátsag alakult ki. Személyes! Ók viszont ismernek.
Tudod mennyit kapok az Alfa szeretetemert barataimtól? Folyamatosan megy a szarolaszozás. A BMW imadat. És én vagyok az, ami a másikét sohasem szólom le. A 320d-r3 viszont van rögtön egy válaszom. Haverom miutan megvettem az Alfat, rá hozott a feleségenek egy 320d-t. Megkímélt, még 100 ezer sem volt benne. Kipróbáltam. Már ahogy beültem, észrevettem a gagyi anyagokat. Semmi prémiumsag nem volt benne, és ha valaha hallottal csattogó dízelt, az. Ket ev utan eladta, mert állandóan minden hónapban 60 ezret költött javításra. Azóta mindenkinek mondja, hogy a BMW a vilag legszarabb autója. Én próbálom visszafogni, hogy hülyeséget ne beszéljen. Nagyon sok autót vezettem, hidd el! De egyikben sem ereztem úgy magam mint az Alfaban. A 159 volt az autó, amikor megláttam; kell nekem. Nagyon sok jó autó van. Én sohasem szídom a másikét. De ez egy Alfás közösség! Itt az Alfáról szól az egész, és nagyrésszt olyan emberek vannak, akik "fanatikusok". Az Alfahoz kell fanatizmus. Ez a szép benne! Nálam a Ferrari a minden, volt szerencsém hozzá, vezettem és a gyárban is voltam tolmácsolni, de azt sohasem engedhetem meg magamnak. Az Alfa"la madre della Ferrari" és ez egyértelművé teszi. A legvadabb BMW-s haverom azt mondta, mikor beleült, annyit mondott, van benne egy Ferrari érzés. Aki vezetett valaha Ferrarit, az ezt tudja.
Tudod mennyit kapok az Alfa szeretetemert barataimtól? Folyamatosan megy a szarolaszozás. A BMW imadat. És én vagyok az, ami a másikét sohasem szólom le. A 320d-r3 viszont van rögtön egy válaszom. Haverom miutan megvettem az Alfat, rá hozott a feleségenek egy 320d-t. Megkímélt, még 100 ezer sem volt benne. Kipróbáltam. Már ahogy beültem, észrevettem a gagyi anyagokat. Semmi prémiumsag nem volt benne, és ha valaha hallottal csattogó dízelt, az. Ket ev utan eladta, mert állandóan minden hónapban 60 ezret költött javításra. Azóta mindenkinek mondja, hogy a BMW a vilag legszarabb autója. Én próbálom visszafogni, hogy hülyeséget ne beszéljen. Nagyon sok autót vezettem, hidd el! De egyikben sem ereztem úgy magam mint az Alfaban. A 159 volt az autó, amikor megláttam; kell nekem. Nagyon sok jó autó van. Én sohasem szídom a másikét. De ez egy Alfás közösség! Itt az Alfáról szól az egész, és nagyrésszt olyan emberek vannak, akik "fanatikusok". Az Alfahoz kell fanatizmus. Ez a szép benne! Nálam a Ferrari a minden, volt szerencsém hozzá, vezettem és a gyárban is voltam tolmácsolni, de azt sohasem engedhetem meg magamnak. Az Alfa"la madre della Ferrari" és ez egyértelművé teszi. A legvadabb BMW-s haverom azt mondta, mikor beleült, annyit mondott, van benne egy Ferrari érzés. Aki vezetett valaha Ferrarit, az ezt tudja.
Giuntini2018-02-20 07:19:02 // 105783
Teljesen jól beszélsz!
Shadin2018-02-20 06:42:31 // 105782
Hozzám vághatnak egy bajor 440i Coupe xDrive-ot pl. Tuti hogy egy szar, de nem ugranék el :-)
AdiArsenal2018-02-20 06:10:40 // 105781
Lexus IS szerintem a legszebb mai autó, árát is jól tartja. Japán autóban nem szabad dízelt venni, bár én másban sem vennék szívesen, kivéve ha a 2.2 multijet is olyan megbízható lesz, mint a 2.0ás. Skyactiv benzinesek jók, nekem 6,5l/100km az átlag a 6ossal, azért vettem mazdát, mert szerintem nagyon szép, legszebb kombijuk van, jó a fogyasztása és kicsit más a filozófiájuk , mint a többi gyártóé, 1310kg az autó, amit érezni is, mert az én 2.0 g165ösöm is könnyedén viszi, pedig csak egy szívó benzines. Engem meggyőzött ráadásul az ára is jó, 9.6 millióért fullosat kapsz, 2.5ccm, 192 ló, automata. Giuliát meg nem is mutatnak annyiért. Ettől függetlenül szeretem az Alfát, biztos lesz is még, de azért vannak még más jó autók is.
Egyszer érdeklődtem az ns autoháznál Giulia után, kérdeztem, hogy tudnak e engedni az árból, mert soknak tűnt, azt mondták vegyek inkább bmw-t az van olcsóbban és sokkal jobb autók. :-D Giuliának a szépséget meg vezetését minden tesztben elismerik, de többnyire azt mondják, hogy összességében a bmw jobb nála, úgyhogy elmegyek majd kipróbálni egy bömöst is, kiváncsi vagyok milyen a Giuliához képest.
Egyszer érdeklődtem az ns autoháznál Giulia után, kérdeztem, hogy tudnak e engedni az árból, mert soknak tűnt, azt mondták vegyek inkább bmw-t az van olcsóbban és sokkal jobb autók. :-D Giuliának a szépséget meg vezetését minden tesztben elismerik, de többnyire azt mondják, hogy összességében a bmw jobb nála, úgyhogy elmegyek majd kipróbálni egy bömöst is, kiváncsi vagyok milyen a Giuliához képest.
Liquid2018-02-19 23:44:42 // 105780
pontosan így van :)
azoknak a szaroknak az áráért már autót (Alfát) is lehet kapni :D
azoknak a szaroknak az áráért már autót (Alfát) is lehet kapni :D
Kazes☻2018-02-19 22:39:43 // 105779
Ezt az un. ortodox Alfások úgy oldanák meg, hogy a delikvens még ki sem fordult az utcájukból, máris indulnak a csoda járgánnyal az első és egyetlen útjára... pl. egy Alfa szalonig, hogy milyen Alfára cserélhetik be! :)
csokagm2018-02-19 22:28:15 // 105778
Itt a fórumon, de szerintem az országban is Giuntini az egyik legnagyobb jó értelemben vett fanatikus. :)
Tehát biztosan lesz válasza erre.
Egyébként az új Lexus IS nekem is tetszik, kékben és vörösben. :)
Tehát biztosan lesz válasza erre.
Egyébként az új Lexus IS nekem is tetszik, kékben és vörösben. :)
Roll19832018-02-19 22:10:25 // 105777
Szívó benzin a jó választás belőle. :)
Liquid2018-02-19 22:10:05 // 105776
10-15e km nálunk is a két kocsi együtt, valszeg luxus, de még nagyobb luxus lenne a 159-cel városozni Győrben és totál alkalmatlan lenne egy városi autó ha ki kell mozdulni. Látszatra hülyeség, de ez a megoldás.
Ettől még lehet jó egy 1.8as 159, vagy esetleg az 1.9-2.2, de a közvetlen befecsis benyások se feltétlenül rövidtávfutók...
Ettől még lehet jó egy 1.8as 159, vagy esetleg az 1.9-2.2, de a közvetlen befecsis benyások se feltétlenül rövidtávfutók...
Laca622018-02-19 22:01:55 // 105775
Holnap megpróbálom !
Vittorio1592018-02-19 21:58:49 // 105774
Jó is az a skyactive mazda... 😂
Duplaturbo elszáll 100ezer km alatt...
befecskendezőket keresnek hozzá...
kormányművet is szokták...
Duplaturbo elszáll 100ezer km alatt...
befecskendezőket keresnek hozzá...
kormányművet is szokták...
gecsa2018-02-19 21:49:52 // 105772
Üzenjük neki:
VÖDD MÖG!
VÖDD MÖG!
gecsa2018-02-19 21:49:16 // 105771
Aén nem büszkélkednék azzal a padlással amibe még fér pálinka. :D
Trogerr2018-02-19 21:44:35 // 105770
Egy szóval nem mondtam, hogy odavagyok a Mazdáért viszont elismerem, ha valami jó és szép. Nem az enyém az egyetlen Alfa a családban, sőt már rámelegítettem egy cimborámra egy Giuliettát is. Miért vettem alfát? Mert tetszik és szeretem nagyon viszont veled ellentétben ezek szerint hajlamos vagyok elfogadni, hogy létezik más autó a 159esen kívül bár ezek szerint ez már kizáró ok az alfás közösségből...:D Bármi írás vagy kritika jelenik meg amiben nem egy alfa a number one az már korrupció/bunda/boszorkányság. Ha megemlítik a megbízhatóságát (lekopogom, de eddig az enyémnek semmi komoly baja nem volt. És a tiédnek?) akkor egyből ugranak rá páran, ha valamiben nem az első akkor az elfogultság és hűha. Szeretem az Alfa Romeot mint márkát? Igen. Szeretem az autómat? Igen. Ha valaki becsengetne most hozzám és hozzámvágna egy vattaúj IS Lexust vagy egy 320d-t esetleg egy Mazda6ot, elcserélném e az 59esemet? Igen. Viszont, ha azt kérdezed, hogy Giulia vagy bármi más ezek közül akkor egyértelműen az Alfa. Na most akkor mivan? Ez már kizáró ok innen? Ez a “vita” kb azon a szinten mozog most már hogy Apple vagy Android... :)
Haddel2018-02-19 21:28:08 // 105768
Mondd meg neki légyszi,hogy köszönettel tele a padlás,pálinkát hozzon!!😃😃
Haddel2018-02-19 21:26:10 // 105767
Tönkre ment egy tolatószenzorom. Tudja valaki milyet kellene bennem? Láttam két féle cikkszámmal is. Gondolom ezek feketék gyárilag ,finoman át lehet őket fényezni?
Halesz2018-02-19 21:20:56 // 105766
László Ferenc köszöni Nektek az eddigi tanácsokat/véleményeket. Ezt írta még:
“Többségében 1-2 személy utazna az autóban, ettől függetlenül a hátsó 2 ajtó praktikumáról nem szívesen mondanék le. Nagyon cipekedni sem szoktam, de valami furamód a kombik a gyengéim (jelen esetben Sportwagon :) )
A két autót ha egy mód van rá inkább elvetném mert úgysem bírnám ki, hogy ne a 159-el közlekedjek :) (plusz ekkora éves futás mellé jóformán még egy autó is luxus).
Igazából elsődlegesen azért húztam ki a benzines példányokat, mert nagyon kevés információt találtam róluk, azt is főleg negatívat. De ahogy elnézem, vannak itt szép számban 2.2 tulajok is :)
Tudnátok nekem segíteni, hogy ennél a motornál mire kell figyelni? Vásárláskor, vásárlás után?
Még annyi info, hogy jelenleg egy 1999-es ford focus kombim van, 1.6 benzin. (hasonlítási alapnak menetdinamika szempontjából, ritkán nehezedik a lábam de ha igen akkor valami olyat szeretnék ami ehhez képest azért jobban megindul)
Köszönöm mégegyszer a segítséget!“
“Többségében 1-2 személy utazna az autóban, ettől függetlenül a hátsó 2 ajtó praktikumáról nem szívesen mondanék le. Nagyon cipekedni sem szoktam, de valami furamód a kombik a gyengéim (jelen esetben Sportwagon :) )
A két autót ha egy mód van rá inkább elvetném mert úgysem bírnám ki, hogy ne a 159-el közlekedjek :) (plusz ekkora éves futás mellé jóformán még egy autó is luxus).
Igazából elsődlegesen azért húztam ki a benzines példányokat, mert nagyon kevés információt találtam róluk, azt is főleg negatívat. De ahogy elnézem, vannak itt szép számban 2.2 tulajok is :)
Tudnátok nekem segíteni, hogy ennél a motornál mire kell figyelni? Vásárláskor, vásárlás után?
Még annyi info, hogy jelenleg egy 1999-es ford focus kombim van, 1.6 benzin. (hasonlítási alapnak menetdinamika szempontjából, ritkán nehezedik a lábam de ha igen akkor valami olyat szeretnék ami ehhez képest azért jobban megindul)
Köszönöm mégegyszer a segítséget!“
DKori2018-02-19 21:07:21 // 105765
Ha írja a CDC-t akkor lehet nem akkora a baj. Több fórumon írtam már: kompromisszumos a cucc használata, de együtt lehet vele élni (én spec szerettem, így megmaradt minden gyárias kinézetűnek mégis egész "up to date" lett a zenélés az USB/SD/AUX és legfőképpen a Bluetooth modul által - telefonról is tudtam zenélni, a navigációt is kihangosította, telefonálni is lehet vele így stb.).
Szóval (ezek a saját tapasztalataim, de nem szent írások): nekem 192kbps feletti vagy változó bitrátás MP3-akkal, illetve amelyiknek a fájl nevében "speciális magyar ékezet" volt (ő, ű...) nem mindig békült ki...így én lehoztam mindent 160kpbs-re, a fájlnevekből meg hanyagoltam az ékezeteket és a speciális jeleket (például az aposztróf), ezzel a módszerrel mindig/mindent elsőre csont nélkül vitt, nem kellett kísérleteznem. Nekem 16GB-os pendrive (is) volt bedugva, gond nélkül ette, DE azt hiszem FAT32-re kell formázni és nem NTFS-re. Lehetőleg semmi más fájl ne legyen a pendrive-on (bár én használtam "vegyes" pendrive-al is és nekem nem dőlt össze), csak a mappákban a zenék. CD01 (fontos a 0 is!), CD02 stb...de CD09-nél többet nem fog látni (ne is csinálj több mappát mert megzavarja), tehát egy pendrive-on 9 mappát és mappánként 99 számot tudsz lejátszásra tárolni és csak a mappákban legyen zene (azokon belül ne legyen almappa és a "gyökér" könyvtárban se legyen mp3).
Gyors próbának (hogy minden egyebet kizárj) azt javaslom, formázz egy kisebb (bár a 16GB nálam ment) pendrive-ot FAT32-re, csinálj egy CD01 mappát és egyetlen mp3 fájlt tegyél bele, mondjuk Zene.mp3 néven és próba. Ezzel kb kizársz minden hibát. Ha így se megy akkor próbáld egy AUX kábellel mondjuk a telefonod összekötni a Yatourral és (miközben a pendrive bele van dugva) indíts el egy zenét a telóról, hogy azt legalább hallod-e.
Ha így se megy akkor fogyok az ötletekből :) :( ...remélem azért segít vmit!
Szóval (ezek a saját tapasztalataim, de nem szent írások): nekem 192kbps feletti vagy változó bitrátás MP3-akkal, illetve amelyiknek a fájl nevében "speciális magyar ékezet" volt (ő, ű...) nem mindig békült ki...így én lehoztam mindent 160kpbs-re, a fájlnevekből meg hanyagoltam az ékezeteket és a speciális jeleket (például az aposztróf), ezzel a módszerrel mindig/mindent elsőre csont nélkül vitt, nem kellett kísérleteznem. Nekem 16GB-os pendrive (is) volt bedugva, gond nélkül ette, DE azt hiszem FAT32-re kell formázni és nem NTFS-re. Lehetőleg semmi más fájl ne legyen a pendrive-on (bár én használtam "vegyes" pendrive-al is és nekem nem dőlt össze), csak a mappákban a zenék. CD01 (fontos a 0 is!), CD02 stb...de CD09-nél többet nem fog látni (ne is csinálj több mappát mert megzavarja), tehát egy pendrive-on 9 mappát és mappánként 99 számot tudsz lejátszásra tárolni és csak a mappákban legyen zene (azokon belül ne legyen almappa és a "gyökér" könyvtárban se legyen mp3).
Gyors próbának (hogy minden egyebet kizárj) azt javaslom, formázz egy kisebb (bár a 16GB nálam ment) pendrive-ot FAT32-re, csinálj egy CD01 mappát és egyetlen mp3 fájlt tegyél bele, mondjuk Zene.mp3 néven és próba. Ezzel kb kizársz minden hibát. Ha így se megy akkor próbáld egy AUX kábellel mondjuk a telefonod összekötni a Yatourral és (miközben a pendrive bele van dugva) indíts el egy zenét a telóról, hogy azt legalább hallod-e.
Ha így se megy akkor fogyok az ötletekből :) :( ...remélem azért segít vmit!
Liquid2018-02-19 20:49:27 // 105764
Apósnak van benzines CX5-öse, kb. 4 éves de nagyon kevés a km benne. Eddig nem volt vele gond.
Roll19832018-02-19 20:45:59 // 105763
Pont ezt akartam kérdezni, hogy az újról beszélsz-e (skyactive), de akkor nem, csak mert arról eddig csak jót halottam.
Erhard 242 (Pure Energy)2018-02-19 20:38:01 // 105762
jah a Sky-ról nem tudok nyilatkozni annyira friss, majd pár év múlva, viszont az ismerősöm vacsi újonnan vett 3 éves 6-osa nem sok városozással 104e km-nél bekrepált a DPF pl sajnos erre még a Honda is képes :DDD
Laca622018-02-19 20:36:20 // 105761
Szia ! Bedugva a csatlakozót,azonnal felismeri a CDC-t.De a leírtak szerint semmit nem lát a könyvtárakból. CD01 , CD02 stb.stb. Leírás szerint nem lehet nagyobb a pendrive 8 GB-nál.Próbáltam régi 1 GB -al is,de ugyanaz.
Ami nem egyértelmű,hogy 159 ,navis ,Blaupunkt fejegységhez kínálnak mindenhol ilyet.
De nálam Magneti Marelli a cucc ! Nem is értem.Akkor láttam csak,mikor kivettem a helyéről és megnéztem MES-ben.Connect Nav szerint ismeri mindenki.
Csak a YATOUR nem...
Ami nem egyértelmű,hogy 159 ,navis ,Blaupunkt fejegységhez kínálnak mindenhol ilyet.
De nálam Magneti Marelli a cucc ! Nem is értem.Akkor láttam csak,mikor kivettem a helyéről és megnéztem MES-ben.Connect Nav szerint ismeri mindenki.
Csak a YATOUR nem...
Giuntini2018-02-19 20:33:12 // 105760
Bocs de ez egy Alfás közösség! A rajongás nem ugyanaz a "csőlátással". Ne haragudj, de itt az Alfáról írunk. Vannak olyan autók, amelyek megjelenéskor divatot teremtenek, majd eltűnnek a süllyesztőben. A Mazda ilyen, ha tetszik ez neked, ha nem. Az összes típusuk ilyen volt. Hogy ne az Alfánál maradjunk, a BMW-nél is lettek klasszikus modellek. Viszont ha ennyire odavagy a Mazdáért, miert Alfát vettél? Vannak olyan autók amiben jól érzed magad. Az en szemszögemből az Alfa ilyen.
Sźóval még egyszer, aztán befejezem. A szép és a jól nez ki között óriási különbség van. A szép az örök, a jól néz ki időleges.
Sźóval még egyszer, aztán befejezem. A szép és a jól nez ki között óriási különbség van. A szép az örök, a jól néz ki időleges.
Liquid2018-02-19 20:32:48 // 105759
az újabbakról nem sokat hallottam, de a régebbi benzinesek igazi oljafalók
Roll19832018-02-19 20:31:51 // 105758
Hát nem néz ki rosszul ezzel a felnivel! :)
Erhard 242 (Pure Energy)2018-02-19 20:27:54 // 105757
-2 :DDD A kisebb Mazdák 3-ig Ford végül is a felette lévők saját fejlesztés bánatukra, ha az is HDI blokkos lenne nem lenne baja, nekem a külsejükkel nincs gond a beltere viszont nekem nagyon japános amúgy rosszabbak, mint a Honda vagy Toyota, egy rosszabb van nála az Isuzu :DDD
DKori2018-02-19 20:26:13 // 105756
Bammeg, itt aszondja, hogy a navis fejekkel nem megy és 159-nél tényleg csak a Blau-kat sorolja fel:
http://coolautoo.hu/yatour-mp3-usb-sd-aux-illeszto/3901-yatour-mp3-usb-sd-aux-illeszto-fiat-alfa-romeo-lancia.html
Itt meg azt mondja, hogy (MagnetiMarelli) ConnectNav-al is megy, sőt az egyik fotón pont a 159 navit is mutatja:
http://www.ycarlink.com/pd_18533_USB-iPhone-interface-CD-changer-for-Fiat-Alfa-Romeo-Lancia-OEM-Blaupunkt-head-unit-bluetooth-optional.htm
Ebből találd ki :( (igazából a "doboz" mindegyik esetben ugyanaz, a kék csatis kábel lábkiosztásában lehet az eltérés...)
http://coolautoo.hu/yatour-mp3-usb-sd-aux-illeszto/3901-yatour-mp3-usb-sd-aux-illeszto-fiat-alfa-romeo-lancia.html
Itt meg azt mondja, hogy (MagnetiMarelli) ConnectNav-al is megy, sőt az egyik fotón pont a 159 navit is mutatja:
http://www.ycarlink.com/pd_18533_USB-iPhone-interface-CD-changer-for-Fiat-Alfa-Romeo-Lancia-OEM-Blaupunkt-head-unit-bluetooth-optional.htm
Ebből találd ki :( (igazából a "doboz" mindegyik esetben ugyanaz, a kék csatis kábel lábkiosztásában lehet az eltérés...)
DKori2018-02-19 20:18:52 // 105755
MI a jelenség? Sikerült a CD-tár helyére a fejegységben bedugnod a Yatour kék csatlakozóját aztán ennek ellenére se kép se hang? Nem jelenik meg az SRC gomb nyomkodására a "CDC" opció, mint CD-tár? Lehet ott lesz a hiba ahol írod...legalábbis ez a Yatourozás a CAN-bustól teljesen független "átverése" a fejegységnek, MES-ben biztos nem kell neki tanítani semmit, korábban CD-tár nélküli autóknál is működik kapásból nem kell/lehet aktiválni ilyesmit. Nekem legalábbis Stilo és GT valamint egy OFF Leon-ba történő beépítés alapján ez a tapasztalatom, mindbe elsőre csont nélkül működött...sőt a Stiloban (azt hiszem) Visteon márkájú a gyári fejegység a GT-ben meg Blaupunkt volt mégis ugyanaz a Yatour megette szépen mind a kettőt (a Stilobol költöztettem a GT-be a Yatourt, ott azóta is köszöni jól van :) ), minden trükközés nélkül, szóval van remény még ha Marelli a fejegységed is. ;)
Trogerr2018-02-19 19:52:04 // 105754
Tehát a te tapasztalataid alapján, ha jól értem a Mazda egy drágán fenntartható fos. 10 ből mondjuk mennyit érdemel? 3?
Trogerr2018-02-19 19:48:04 // 105753
Annyira biztos nem hibamentesek mint a tiéd mondjuk vagy az enyém...:D Nem értelek, azt írod, hogy nekedis tetszett. Akkor nem volt szedett vedett? Harmónikus volt az elején?Ez az elég sok rosszat hallani kifejezés tipikusan olyan mikor valaki egy alfát fikázik nem? Gyorsan ránéztem a népítéletre, nem mérvadó ugyan, de kiindulásnak nem rossz az, hogy 8 felett vannak. A rajongást értem az Alfa iránt viszont ezt a csőlátást nem...
Laca622018-02-19 19:42:55 // 105752
Uraim ! Segítségeteket kérem !
Vettem egy YATOUR illesztőt,de nem működik.A mellékelt kép alapján,arra gondoltam,hogy a fejegységem lehet a gond.MES szerint Magneti Marelli,de mindenki Blaupunkt-ról beszél.A készüléken is Marelli matrica van.Mielőtt visszavinném a cuccot,tudnom kéne,hogy nem kompatibilis,vagy csak engedélyeztetni kellene a fejegységet,ha lehet a MES-ben ? Ha igen,hogyan ? Mert nem találom.
Tényleg kellene a segítség,mert jó sok pénzt fizettem,de semmi eredmény...
Köszi előre is fiúk !
Erhard 242 (Pure Energy)2018-02-19 19:41:32 // 105751
ez ilyen, de legalább olcsó hozzá :DDD
Haddel2018-02-19 19:41:32 // 105750
Giuntini2018-02-19 19:33:09 // 105749
Egy kolléganőm dízelében tört el a főtengely autópályán.
Erhard 242 (Pure Energy)2018-02-19 19:13:36 // 105748
mert a delejük egy drágán fenntartható fos, a benyásukban meg törik a főtengely... én szeretem a Mazdát sok pénzt hoz a konyhára :DDD
Giuntini2018-02-19 19:12:43 // 105747
Engem leginkább a kultúra hiánya zavarna. A mű pozitívitás, a negatív dolgokról nem beszélnek. A külsőségek felértékelése.
Giuntini2018-02-19 19:09:46 // 105746
A szépség szubjektív dolog. Nálam a szépség a harmónia. A Mazda 6 nem harmónikus. Az Alfak nagy részének szépsege azért időtálló, mert harmónikus. A 6-os szedett vedett. A nagy száj, a rengeteg tördelt él, csak aktuális forma lehet. De van akinek tetszik, van akinek nem. Nekem is az elején még tetszett. De most már sok.
Elég sok bajt hallottam. Csak ezekről a szakértők nem beszélnek. Az újságírók csak szarolaszoznak. Pedig körül kellene nézni. Például mikor a Mazdás odamegy a szalon elé, és azt mondja, ott gyújtja fel. De mi Alfasok vagyunk, és a másikat nem szídjuk.
Elég sok bajt hallottam. Csak ezekről a szakértők nem beszélnek. Az újságírók csak szarolaszoznak. Pedig körül kellene nézni. Például mikor a Mazdás odamegy a szalon elé, és azt mondja, ott gyújtja fel. De mi Alfasok vagyunk, és a másikat nem szídjuk.
WarbiRunner (Gyuri)2018-02-19 19:02:22 // 105745
Voltam ott egyszer 10 napot. Megvolt a szabadság feeling, egy V6-ossal róttam az utakat, cég fizetett mindent. A melót megoldottam gyorsan, előszedtem a térképet és mentem amerre akartam. Élménynek jó volt. De az emberek nagyon furcsák. Én nem bírtam. Túl toleráns dinkák művigyorral a képünkön. A komolyabb cégeknél rendre úgy jártam, hogy amikor a projekt 'agya' előkerült, az borzalmas akcentussal szólalt meg. Lengyel, orosz, k. német stb. :-) Ká európa még mindig sok értelmes embert tartogat :-) Én se mennék sehova, de az USA-ba pláne nem. Gáz hely :-)
Erhard 242 (Pure Energy)2018-02-19 18:53:39 // 105744
Nem tetszett nyugat Európa az sem fog, bár még nem jártam USA-ban de sok úti filmet láttam már róla és egy szakadék, fos ország, mint ha vissza menne az ember kb 30 évet, ráadásul az emberek is sötétek nem vágyom oda élni max körülnézni.
Trogerr2018-02-19 18:46:52 // 105743
Miért szar a mazda6? Azt mondta a karosszériásom, hogy a rohadásra hajlamos ez is úgyhogy nyomatni kell rajta az alváz védelmet. Más rosszat nem hallottam még róla... Meg egy kifejezetten szép autó.
Shadin2018-02-19 17:53:50 // 105742
Remélem a HF után nem valami kombinált szop...ás elé néz :-(
WarbiRunner (Gyuri)2018-02-19 17:24:32 // 105741
Köszi itt is a segítséget, majd Attila jelez, hogy végül mire jutottak, ahogy beszéltük, igen csak a behúzó tekercs a gyanús. Viszont jó hülye helyen van. Reméljük megoldódott végül.