Akkor egy számomra is talányos kérdés.
Hová való ez a javító szett?
A leírás alapján hátsó tengely keresztlengőkar. Gyakorlatilag mindegyik online shopban megtalálható.
A családi vasakon lévő lábnyomokért, megrágott antennákért, összekarmolt szélvédőkért és egyebekért (konkrétan lesz@rták, hogy éppen frissen mostam le a kasztnit) én is a macskákat gyanúsítottam évekig. De most, egy menetrögzítő kamera felvételei szerint menyét a tettes!
Mondjuk, azért így sem zártam szívembe a zsebtigriseket... 😁
Nekem az akksi mellett van beszerelve, mert a tetőn szerettek aludni (többek között) régen a macskák. Mondjuk lehet még egy süket a környéken mert néha így is átsétál rajta.... :)
Szerintem a szélvédő előtti relépanelnél esélyes, de rá kell mérni multiméterrel gyújtás nélkül.
SZVSZ én nem kötnék rá egy már meglévő, adott biztosítékkal rendelkező áramkörre - de lehet, hogy én vagyok túl óvatos. Inkább húznék neki egy kábelpárt (pl. 2x1mm2 hangszóróvezetékből), egy saját biztosítékkal az akkutól, valahol a küszöb és kárpitok alatt elvezetve, a tűzfalon meg néznék egy üres gumidugót - vagy a meglévő mellett, ha elfér. Így gond nélkül el is távolítható, ha mégse válik be :)
Szeretnék a motortérben üzembe helyezni egy nyestriasztót, mert egy kis bohó jószág rendszeresen összejárkálja a masinát, így csupa lábnyom a kasztni és csupa szőr a vászontető.
Van tippje valakinek, hogy hol találok fix +12v-ot a kazánházban?
A G-szemek helyére én nem raknék rugalmas anyagot, nem véletlenül "csapágy" lett odarakva eredetileg. Biztos hogy jobban tartja a kereket.
A műszakin mit szólnak a lila szilenthez? Egyértelműen látszik hogy nem gyári, így átalakításnak minősül mint a színes rugók. Volt már itt az Amorén cartárs aki emiatt feketére festette a sárgákat.
Én három éve cseréltem, sajnos ilyenekre már nem emlékszek. Elég sok autósbolt webes felületén lehet méret szerint keresni szilentet is (unix, bárdi). Így bukkantam rá a defenderre szétszerelés és méregetés után.
Hahó! A futómű kérdéshez hozzászólva.. Érdemes szétnézni a Land Rover Defender szilentek között is, némelyik tökéletesen stimmel a spider hátsó futóművéhez. Az enyémben is azvan.
Futóműves kérdés, Piritu említetted nekem hogy a hátsónál némelyik szilent spéci, és nem javasolt a powerflex/strongflex oda. Nyomoztam egy kicsit, jól gondolom hogy a rugótányér két szilentjéről van szó?
Ezzel kapcsolatban olvastam, hogy a szilent azonos egy Merci szilenttel. Alulra csatolom. Mit gondolsz, ez jó irány? Szeretnék betárazni a spéci dolgokból.
-----
The two bushes that fit near the wheels numbered 3 and 7 on the powerflex diagram are in fact knuckle joints which are meant to swivel slightly under load and give the rear wheels a small amount of steering input when cornering. They are steel knuckles in a nylon caged socket and I'll bet yours are dry and knackered. Replace each of these four with a Mercedes part (617220050 from Euro Car Parts, cost less than £19 each) and Powerflex the rest and your handling will be restored to what it should be. If you powerflex the lot you'll lose some of the designed handling characteristics.
Azért ugrott be, mert 17-ben a kocsival ilyen kulcsokat kaptam és az egyikben nem működött a távirányító. Sokáig kerestem panelt és többnyire csak a kulcsot találtam. Rengeteg képet (hirdetést) néztem meg...