A tetővel az a gond, hogy gyakorlatilag egy negyed fordulatot mozog. Mindig ugyan ott feszül. Szerintem már az is sokat segítene ha az ember két ricnivel elfordítaná a helyén.
Még nem nagyon hallottam hogy kellett volna valakinek ilyen. (Nem véletlen hogy az ipar nem állt rá a gyártásra mint a fócvágen csoportos autóknál, meg az általam is kipróbált rombusz emblémásnál) A tetőnyitó műanyag fogaskerék fogyóeszköz, azt gyártják is sokan. Apropó, aki még nem cserélte nyugodtan szerezzen be egyet! :-)
Az a furcsa hogy kép alapján maga a motor és az áttétel nagyon hasonló sok autóban. Lehet hogy simán találnánk olyat ami egy az egyben jó a helyére. Meg kéne nézni a bontókban.
Általában a szerkezetet összefogó csap megy tönkre, azt meg lehet kapni.
Lehet hogy egy darabot annyira nem éri meg csináltatni, viszont ha úgy adja ki hogy többet olcsóbb, esetleg összeállhatnánk és akit érdekel tartalékolhatna a sanyarú jövőre nézve.
Ja, láttam hogy mát GTV nyomtatásnál tart :-)
Most először adok esélyt a hagyományos fúrós-faragós módszernek.
Ettől függetlenül bújom még a többi ablakemelőt is, érdekes téma.
Megjött :-)
A fogaskerék része pontosan passzol a helyére és működik vele a motor. A belső átmérője kisebb 4 mm-el, így holnap a bele menő darabból ennyit le kell esztergáltatnom :-)
Ja ja😊.Többieknek is kell szólni ne hogy elfeledjék.Mikor beszéltünk róla volt érdeklődés (viktor, giuseppe, forsberg) részèrő , de màs is jó lenne ha jönne spider nem sok szokott lenni.Most megnyomnánk😃.
Mindjárt itt a Selénia rally addig old meg , mert van mit bepótolnunk a tavaly miatt.2021 legnagyobb spideres bandázása lesz ott ha minden jól megy.Hú de várom!!
Ugyan erre jutottam én is! Keresem a megfelelő céget. Eddig az Autodigit-ről olvastam jókat, kértem is egy ajánlatot. A vonószemről meg megkérdezem Zét majd, két bontódó Spidert is láttam - ez a baromság tán nem annyira kelendő :)) De ha nincs neki, köszi a tippet!
Egyszerűbb lenne kidobni az egész immo-t. Nem lopják annyira sűrűn a Spidert hogy szükség lenne rá.
Személy szerint a rejtett kapcsolóban hiszek.
A többi Alfa vonószeme rövidebb, valószínű nem Spideré van a tiedben. Phon tuti tudna adni. Valahol láttam is hogy hirdettek, de már nem emlékszem hogy hol.
Na, hát nekem a menet ilyen, a szára jó egy harmada... nem is tudod beletekerni. Verekedni jó maximum...
Vontatni kellett pedig ma. Megoldottuk, átfűztük a kötelet a lukon és a nyúlványon áthurkoltuk.
Sajnos nagyon megszívtam az immo-val. Mostmár se kép se hang, semmi trükkre nem hajlandó elfogadni egyik kulcsát sem. Ki kellett állnom vele, mert kellett az akna. Csak emelkedőn, ez kicsit nehézkes...
Most márciusig alszik, lehet hogy tovább is, mert még be kéne fejezni a házat. Ezzel meg így az első út valami villamossági doktor lesz. Immo kiiktatás, vagy ECU csere, nem tudom... csak jó lenne, ha jó lenne :)
Az a baj hogy a közeke nem áll ki a síkból, nem lehet megfogni. Arra is gondoltam már hogy bentről kellene valahogy kifelé nyomni a közepét, de ma már nem volt időm kísérletezni.