4C-ről nem tudok nyilatkozni, de rémlett, hogy volt már ez az Akrapovic rendszer itt téma. Borzalmas itt a topikban keresgetni egy effektív kereső nélkül, de azért csak kitúrtam, hogy Peti tette be bő egy évvel ezelőtt (9240 hsz.) az Akrapovic-os linket. És a 9241 hsz.-ben reagáltam is rá, nagyjából ugyanazt, mint most. Legalább látszik, hogy következetes vagyok :) (sőt, a 11864 hsz.-ben is)
Ez a hangmélyítés, ez egy olcsó módszer arra, hogy hangosabbnak tűnjön a kipuff. Egyszer még hangmérnökösködtünk is vagy itt vagy egy másik topikban Gyurival. Lényeg, hogy dB-ben mérve ugyanolyan intenzitású hangok közül az ember a mélyebbet hangosabbnak hallja. De attól, hogy valami olyan mélyen dörmög, mint az ördögűzőben a megszálltak, attól még nem lesz jó.
Hallgass meg egy Ferrarit. Az nem dörmög. Az ordít. Akár egész magas hangokon is. Igazi szimfónia:
link
A Giulia QV-t pedig csodásan behangolták, senki nem tud turbós hat hengeresből ilyen gyönyörű dallamot elővarázsolni. Az M-es BMW-k repedt fazék hangját, ha meghallgatod mellette, nem tudod a nevetést abbahagyni.
Kérdés, hogy mennyibe fog kerülni. Simán lehet, hogy a kerámia fék árával fog vetekedni. Az egyetlen előnye lehet talán, ha a titán-szénszál miatt könnyebb a rendszer és pályázásnál ez szempont. Egyébként semmi érvet nem tudnék felhozni mellette.
Erre szoktam mondani, hogy "Thanks, but no, thanks" :DDD