Mutasd

>> Szerviz2015-06-18

Érdekes dolog az autó hifi, ha megvan a mély a többi dolog fel sem tűnik.
Megvétel után pár nappal gyanús volt, hogy így kell-e hangzania. Néha az egyik oldal nem is szólt, általánosan halknak tűnt. Nem volt előtte alkalmam másik Bose-os 156-ot meghallgatni, így nem volt mihez viszonyítani.
Olvastam, hogy az ajtóba menő csatlakozók nem mindig érintkeznek jól. Nosza kontaktspray - fülelés. Nem lett más, továbbra is néha kihagy. Ráadásul hátsó ajtókból nem jön semmi hang közlebbi fülelésre.
Rá kéne nézni: rácsokat le is vettem. Jött a meglepetés. Hátul nincs hangszóró ! elől két oldalon két különböző méretű és fajtájú szakadt hangszórók. Ne már, ilyen nincs, ez hogy... Legközelebb szedjem szét az autót vásárlas előtt?
Az előző tulajt is megkérdeztem, ő erről nem tudott. 3 éves kora óta nála volt az autó, előtte olaszországban volt egy tulaja. Mundjuk nekem sem feltétlen jött volna elő, ha nem vagyok maximalista, meg nem kezd el kihagyni az egyik oldal.
Pár hét múlva el is szaladtam a bontóba, hoztam négy gyári Bose hangszórót. Beszereltem, minden tökéetesen működik. Nem értem az egészet, miért venne ki valaki hangszórót az utóból. Azért ezek a Bose csipogók nem olyan nagy durranások, jó 2 ohm meg minden de vannak ennél jobbak, ráadásul a rögzítésükkel csak ehhez a típushoz jók átalakítás nélkül. És akkor miért nem vitték a mélyet, vagy az erősítőt? Gondolom hazánkba kerülésnél került ki belőle, mert most bontóból nem kérnek érte annyit, amennyit érne ez a macera egy kocsi eladásnál.
Lényeg: A Bose tökéletesen működik. Hurrá :)