Mutasd

>> Tuning és extra2020-07-21

Egy ideje már bökte a csőröm, hogy kellene valamit kezdenem a Bella hangzásával is, mert ami benne van az több mint siralmas. 4-ből 2 hangszóró kiszakadva és egy kiemelő pedig lusta menni. Egy jó barátom ajánlott egy kiváló szakembert aki tudna a gondomon segíteni. Fel is kerestem őt, majd az igényeimhez (tisztább hangzás, több mély és jó szigetelés) és a pénztárcámhoz mérten össze írtuk a listát. A fickó rengeteg díjat nyert különböző versenyeken és Európa bajnokságot is nyert a saját kocsijával, úgy, hogy neki ez csak a hobbija, nem a fő állása.

Maga a setup:
2 első hangszóró + kiemelő (STEG)
1mélyláda (Old Acoustics)
800w erősítő (AUTOTEK)
És egy átalakító a jelhez
Illetve kábel kötegek/ szigetelések

12 óra munka (ebből jó pár csak a cigire ment el) illetve ott segítettem ahol csak tudtam.
Hátsó ajtókba az első ajtókból a hibátlan gyári hangfalak kerültek, mivel főként csak ketten utazunk a kocsiban, ezért inkább előre lettek beépítve drágább/ minőségesebb darabok.
Sajnos, vagy inkább szerencsére annyira jó a kocsi szigetelése hogy a szubi által generált mély hangok csak fele annyira jönnek át, mint kellene, de számomra még így is több mint sok 😅
Továbbá a csomagtartó használata miatt úgy lett megoldva a szubi, hogy kivehető legyen 1 perc alatt, ezért előre a kormány alatti kis rekeszhez lett húzva egy kis kapcsoló (áramtalanító) illetve egy potméter a szubi mély hang tartományának adagolásához.
12V a klíma biztosítékjáról lett lehúzva hátra az erősítőhöz (persze nagyobb bizti került a helyére, hogy bírja)
Az összeget illetően.. a keretem 400€ volt amiből 402€ lett ebből maga a munka 55€ (szerintem korrekt összeg) Alább pedig maga a munka folyamata található. Pár kép még hiányzik, de igyekszem majd pótolni.

***UPDATE***
(2020/07/20)

Tegnapi nap ellátogattam haveromhoz Tomihoz (mivel egy ideje szenvedek a jelenlegi transzmitteremmel) aki rám írt, hogy megválna alig használt Loudlink-jétől. Két feltételem volt, hogy legyen meg hozzá az ICS-hez tartozó kábel és legyen Bluetooth-os. Akkora szerencsém volt, hogy ezekből a feltételekből mind a kettő igaz volt az ő loudlinkjére. Annyira kihasználatlan volt, hogy némely kábelek még eredeti csomagolásban voltak és szinte még új illata volt 😅 Hazaindulva Tomi nagyon segítőkészen közölte velem, hogy ha elakadok a beszerelésnél, csak csörögjek rá.
Otthon sikerült is minden zökkenőmentesen (csodálkoztam is) aztán az összeszerelésnél kiderült, hogy neki kell futnom még egyszer, mert kimaradt pár csavar... hupsz. Magát a loudlinket a kesztyűtartóban helyeztem el, később gyártok rá egy kis tartót és felfogatom valahol.

Brutálisan nagy a különbség a két eszköz között, végre teljes az audio. Lassan kész a partybálna :D