Mutasd

>> Tuning és extra2017-06-12

Ilyen blogom is volt már 7 és fél éve. Akkor egy csövet kellett lehúzni és egy csavart belenyomni a végébe. Fejlődik a technika, most ez már nem volt elég.

Első lépésben letöltöttem az autó programját, módosítottam a megfelelő táblákat, majd visszatöltöttem. Mivel a 159-cen ez az első ilyen beavatkozásom, jobb is, hogy egy ilyen egyszerűbbel kezdtem.
Az MPPS adapterrel 45 perc alatt jön le a program, viszont meglepő módon 8 perc alatt felszalad a módosított.
Még fizikailag is blokkoltam a korom útját, természetesen ideiglenes próba jelleggel..

A tapasztalatok: simább indulás, simább alapjárat, végre normális gázreakció, mintha kipakoltam volna a csomagtartóból egy zsák ólmot. Az automata váltó is meghálálta, az eddig főleg hidegen érezhető enyhe "dobás" eltűnt. Lehet lehelet finom gázzal gyorsítani, úgy sem "dob" a váltó, nem rángat be a motor, nincs hezitálás. A 146-nál is érezhető különbség volt, de ennél inkább drasztikusnak mondanám.

Update 500km után: a fogyasztás autópályán elég határozottan csökkent. Egyelőre csak a computer szerinti adatokat látom, de a 9.7-9.9l-es pillanatnyi fogyasztás adatok helyett sokkal megnyugtatóbb 8.5 körüli értékeket látok bekapcsolt klíma mellett, tempomat 147km/h sebességnél. A városi fogyasztás a fedélzeti adatok alapján nem tűnik kevesebbnek.

MES-el kiolvasva a regenerálási ciklus is hosszabb lett, vagyis lényegesen kevesebb kormot termel az autó, mint eddig.