Mafka - főkép
>> SzervizAlfa 156 Q4 // 2022-01-30

A rengeteg munka ellenére még mindig nem volt megfelelő a menetstabilitas, úgyhogy újabb futómű ellenőrzés után
- teleszkóp felújítása Pesten
- alsó lengőkar csere mindkét oldalon
- stabilizátorkar kitámasztó pálca csere

Most már alakul végre!

 
>> SzervizAlfa 156 Q4 // 2022-01-02

A megvásárláskor is látszott, hogy szüksége lesz törődésre, mivel 3. Alfánk, így ez nem rettentett el bennünket. Ami viszont következett, arra rémálmunkban sem számítottunk... Hálás vagyok, hogy a férjem ért az autókhoz, mert ennyi hibával a konyhapénzt is szerelőre költenénk.

- A külső sérülések jelentős része megfelelő polírral eltávolítható volt.
- A motorháztetőről nem megfelelően eltávolított fóliát csak újabb fóliával tudtuk legalább esztétikailag elfogadható állapotra hozni.
- A kárpit tisztítás nagyjából megoldható volt, mélyebb tisztítás majd ha jön a jó idő.
- Klíma tisztítás
- EGR szelep, MAP szenzor tisztítás,
- Olajcsere, szűrők, stb...
- Mindkét hátsó fék szorult: felújító készlettel megoldva
- Első futómű lengőkarok cseréje,
- Szilentek cseréje, (osztómű, differenciálmű)
- Kardántengely felújítás,
- Kipufogó lyukas volt, nem javítható, így dobot kellett venni,
- Alján volt néhány rohadás, amit némi lakatos munkával, lemez pótlással, hegesztéssel kellett orvosolni, és nyilván csak ezután jöhetett az alváz védelem. (Ki tudja mikor lehetett utoljára...)
- Lámpáival semmit sem lehetett látni, mivel barkácsolva lett bele led izzó, így két első lámpát is venni kellett, hogy visszaállítsuk a gyári állapotot.
- A gumiabroncs is hibás volt, rázott, így azt is venni kellett

És itt még nincs vége... mivel a futómű még mindig nem jó, így teleszkópokra is szükség lesz.

 
>> EseményAlfa 147 1.9 JTDm distinctive // 2020-05-17

Eladó! Nagyon jó állapotú, szép és ritka kivitel. Sportos, erős, dinamikus, mégis alacsony fogyasztása. Garázsban tartottuk, hétköznapi használatban volt, rendszeresen szervizelve. Téli/nyári gumik könnyűfémen. Még garanciális akkumulátor. Nem dícsérem tovább , mert elfogult vagyok, meg kell nézni, ki kell próbálni!

 
>> Tuning és extraAlfa 147 1.9 JTDm distinctive // 2020-03-16

Mai képek, a gyári felni is hozzáfotózva a nyári gumival. A tavaszi szokásos ápolás és a nyári papucsok még sokat dobnak majd rajta, de így is szèp.

 
>> EseményAlfa 147 1.9 JTDm distinctive // 2020-03-11

Sziasztok,
Áprilisban valószínűleg eladó sorba kerül az autó. Gondoltam mielőtt hirdetném, közzéteszem itt, hátha valaki pont ilyet keres. Jobb szívvel tudnám a közösségen belül, ahol értékelik. Napi használatban van az autó, rendszeresen karbantartva, és garázsban tartva. Nem is adnánk el, de céges érkezik, így nem lenne használva, állni pedig nem szeret. Amit még tudni lehet róla, hogy CNC21 limitált szériás, ami szép gyári felnit jelent, bőr műszerfalat, és bőr-alfatex üléseket. Utóbbit imádom, mert érdekes módon a céges autóban ülésfűtés nélkül megfagyok, ebben pedig télen sincs induláskor hideg érzetem, de nyáron sem izzasztó. Nagyon jól eltalált anyag. Ha érdekel, írj rám.