Mutasd

>> Szerviz2016-02-13

Este begurultam Csabi barátom műhelyébe.
A csápos emelő mindig nem teljesen oké, így megküzdött, mire 1 méterre felemelte az Arkangyal 1700 kg-ját.
Kezdtünk a fontosabbal: rövid oldal kihajtás, féltengely szimering csere. Sajnos a váltó csapágyazás során a féltengely ki-be rakását nem díjazta, elkezdett szivárogni. Mára már nagyon utam a menstruációt, de sajnos csak most volt szabad időpont a műhelyben.
A művelet elég gyorsan megvolt, nem volt semmi komplikáció. Az elszivárgott olajat természetesen pótoltuk.
Amíg Csabi ezzel dolgozott, én kibontottam a kökhárítóból a ködlámpát, majd belepasszintottam a KEETEC nappali menetfény/ködlámpa kombót. (1 és 2 fotók)
Ahhoz képest, hogy ALFA 159-hez árulják, a fülek ugyan rendben megvoltak, de a furatok helye nem passzolt, ráadásul az új lámpatest két felső fülének csináltak egy derékszögű háromszög alakú merevítést műanyagból, emit ki kellett vágni, mert attól nem ment a helyére a lámpatest. A furatok pontatlanságán úgy segítettünk, hogy az új lámpatest furatait ovális formájúra bővítettük, így még nem meghúzott csavarokkal könnyen lehetett pozícionálni. Gyakorlatilag ezzel a megoldással a gyári ködlámpa bármikor simán visszarakható.
A cserét egyébként az indokolta, hogy a gyári ködlámpám beázott és a foncsor alul egy sávban be volt sárgulva illetve rozsdásodva (3 fotó). A gyári ködlámpa ugyanennyiben került mint ez a nappali menetfénnyel kombinált. Ezért inkább ezt vettem.
Olyannyira, hogy a gyári ködlámpa vezetékét is a helyén hagytam a lökhárító aljában. Mivel ez a kábelköteg rögzítve van, ehhez rögzítettem gyorskötözővel az új ködlámpa kábelét. A nappali menetfény/ködlámpa vezérlő elektronika doboza (vízálló) 3M öntapadóval van ellátva alul, így azt is simán rögzíteni tudtam a lökhárító aljában. Sehonnan nem látszik, hogy ott van.
A bekötését Csabi végezte. A test az akksira került, a ködlámpa oldali vezeték bekötési pontját Csabi kikereste az akksi melletti biztosítékdobozban, míg a másik vezeték rá lett kötve a bal oldali tompított vezetékkötelében valamelyik vezetékre. Csabi persze pontosan tudta melyikre kell kötni, de én ehhez nem értek.
A lényeg, hogy úgy működik ahogy kell: gyújtás ráadásánal magától felkapcsol a nappali menetfény, ha felkapcsolom a helyzetjelzőt, vagy a tompítottat, akkor kialszik a menetfény, a gyári elülső ködlámpa kapcsoló megnyomásakor pedig kapcsol a menetfény lámpatestben lévő ködlámpa LED. Nappali menetfény állapotban csak a lámpatestben körben egy sávban világítanak a LED-ek (angel-eye). Nagyon jó a fénye, bár a ködlámpa részre majd ködben kíváncsi leszek.

Költségeim
KEETEC menetfény/ködlámpa: 32.000,- Ft
szimering:
váltóolaj 1L:
munkadíj:
összesen: