Mutasd

>> Tuning és extra2016-03-22

Gondoltam egyet és rászántam magam, hogy kicsit egyedibbé tegyem szívem csücskét. Nem akartam viszont túlzásba sem esni! Mégis csak egy Alfa Romeo-ról van szó, nem egy VW-ról.
Szóval felvettem a kapcsolatot GT-vel, hiszen ő már tapasztalt róka ezen a téren.
Meg is tervezett nekem egy szolíd, egyedi dizájnt. Elsőre pirosban, hiszen eddig a "Curoe Sportivo" és az index alatti Bisconti kígyók matricái pirosak voltak. (kép 1)
Pirosban viszont ekkora felület pont az ellenkező hatást váltotta volna ki, a kocsimból paprikajancsit csináltam volna.
Jött pár nap ötletelés és álmatlan éjszaka, majd megszületett a döntés: fekete lesz a matrica, matt fekete. A jó összkép érdekében pedig lecserélem a jelenlegi piros matricákat feketére.
Újabb terv készült.
GT jelezte, hogy a matrica készítő gép nem tud egy darabban ilyen hosszú csíkot gyártani, ezért lemértem neki az egyes elemeket/szakaszokat: géptető, utastár tető, csomagtér ajtó tetőből felnyíló része. Ehhez persze be kellett lőnöm az egyenest is, ahol majd a matrica külső széle fut. Arra is figyelni kellett, mekkora lehet a kocsi tetejére kerülő alfa logo, hogy az elférjen az utastér széléig rendelkezésre álló helyen.
Készítettem is GT-nek számos fotót (kép 2-5), úgy, hogy látszódjon rajta a mérőszalag is, legyen minél több infója, hiszen látatlanban kell legyártania a matricát tőlem 165 km-re, az esetleges hiba pedig csak majd nála az udvaron a felrakáskor derül ki.
Az elküldött infók alapján el is készültek a matricák. (kép 6)
Tekintve, hogy március 21-22-re a cég menedzsmentje egy kétnapos vezetőségi workshop-ot talált ki, helyszínéül pedig Nagybörzsönyt választotta, gondoltam épp itt a kiváló alkalom, hiszen csak 55 km-re van Balassagyarmattól. Meg is beszéltem GT-vel.
Márc. 22-én késő délután vége is lett az agyzsibbasztásnak, így már este 7-kor GT udvarán álltam. Sajnos akkor este nagyon hideg lett, csupán 2-3 fok volt, ami nagyon nem kedvezett a matricázásnak. Személy szerint majdnem szétfagytam, a matricát pedig nem győztük hajszárítóval melegíteni, mert a hidegben megdermedt. Ráadásul, hogy szépen lehessen a helyére illeszteni, vizesen kellett feltegyük. Egy helyen sikerült is beleszakítani, de akkor alig látszott. Most, hogy zsugorodott látszik, éppen ezért GT küldött postán utólag újabb darabot, hogy ha majd szép napos, meleg idő lesz, ki tudjam cserélni. Ezt meg is teszem még Alfa City előtt.
Sajnos a matrica felhelyezés közben készült fotóim valahogy törlődtek a telefonomról, gy csak a végeredményről vannak fotóim, amiket már itthon készítettem. (kép 6-)
Minden esetre akkor este 11 után lettünk készen, hajnali kettőre értem haza.
De megérte!!!
Ezúton is köszönet GT-nek, nemcsak a matricák tervezéséért és elkészítéséért, hanem azért is mert késő este/éjjel kitartóan matricázott nekem és fagyoskodott velem.