Mutasd

>> Szerviz2016-03-20

Csomagtérajtó átvezető miatt hol világított jobb oldali helyzetjelző, hol nem, a csomagtérajtózár pedig folyamatosan nyitott helyzetet jelzett a műszerfalon, ezért bekerült egy Fangiótól beszerezett kábel, ami megoldotta a hibákat. Persze ülés és kalaptartó kiszerelés nélkül nem ment a dolog, az ajtóba befűzni már gyerekjáték volt.

 
>> Szerviz2016-03-14

Olaj, olajszűrő, légszűrő,gázolajszűrő, pollenszűrő csere. Főtengely szimmering a váltó oldalon ereszt, cseréje betervezve.

 
>> Szerviz2016-01-30

Febi, élt 4 évet 51.000. Km-t, gumiharangok teljesen épek voltak, belülről egy kisebb marék rozsda jött ki, és volt vagy 3mm lógása. Jobb oldaliban még a gyári van(Osztrákiaországba korábbi gazdinál cserélve volt kpl. csonkaállvánnyal), hibátlan. A jobb belső lengőkar gömbfej ami E36-ból van szintén hibátlan.

 
>> Egyéb2015-08-16

az ajtó egy 2003-as sértetlen gépről érkezett, a feketének hála színkiegyenlítés nélkül is jól mutat.

 
>> Esemény2015-07-17

Idén is megjártuk gond nélkül a tengerpartot. 1600km-es kör volt, Győr-Omis-Győr.
Forza Alfa! :)

 
>> Esemény2015-03-17

...elém hajtott egy kerékpáros. Vészfékezéssel elkerültem az ütközést,de az illető számon kért keresetlen szavak kíséretében, átvonszolt az úttesten majd az autóm hátsó ajtajába rúgott ami behorpadt,ezt követően elhajtott a helyszínről.Rendőrt hívtam,de persze nem lett meg az illető...

 
>> Szerviz2015-02-01

Főtengely fordulatszám érzékelő jeladó csere, a benne lévő noname-ről Bosch-ra

Egyúttal a Fangiótól beszerzett világítás vezérlő is bekerült, orvosolva, a folyton világító jobb hátsó féklámpa problémáját. A kiszerelt vezérlőt majd megpróbálom műszerésszel javíttatni, mert a sérült IC beszerezhető.

 
>> Szerviz2015-01-13

Néhány hete indításkor nehezen mozdította meg a motort az önindító,hétvégén leszereltem és elvittem felújításra. Cserélni kellett a komplett középrészt és a szénkeféket szénkefetartóval. A felújításnak köszönhetően megszűnt az indítást követő nyikkanása is ami amióta nálam van megvolt.
Önindító leszerelése elearn szerint alulról szükséges, de a webastó miatt nálam ez nem járható. Felülről az kartergáz leválasztó vákumdob,izzító relé és a gázolajszűrőház leszerelését követően(csövek maradtak csak félrehajtottam) hozzáférhető volt és felfelé ki is jött könnyedén.

 
>> Szerviz2014-12-05

Olajcsere, pollenszűrő, légszűrő csere elvégezve (Selenia Wr 5w40)

 
>> Szerviz2014-12-04

Az elmúlt hetekben enyhe fagyálló szag és párásodás jelezte, hogy itt az ideje a fűtőradiátor cseréjének. A cartársaktól begyűjtött info alapján némi aggodalommal álltam neki a feladatnak. A csere megoldható volt a klímarendszer szétszerelése nélkül. Maga a folyamat nem túl bonyolult, csak a szerelő pozíció volt kicsit kényelmetlen. Nissens márkájú alkatrész került bele. Egyúttal megoldottam a külső belső keringető mozgatókarjának a hibáját is, így várhatóan eltűnik a reggeli hibaüzenet, és végre használható lesz a belső keringetési funkció. Az ajtók becsapódását követő huppanás is elmarad, amit a légterelő "ajtó" szabad mozgása adott.