- főkép
>> SzervizAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-07-15

Tavaly, amikor megvettem az autót észrevettük, hogy az egyik klímacsövön csöpög a klímaolaj. Azóta be sem kapcsoltam nehogy nagyobb bajt okozzak.
Így nyár közepére már nagyon megérett a javíttatása. A klímás megállapította, hogy egy gumicsőnél az alumíniumkönyök van elrohadva és ott engedi el a gázt.
Haveromnál pont volt egy ilyen cső elfekvőben tiszta véletlenül :D
csak JTD-é. És milyen egyszerű lenne az élet ha megegyezett volna a kettő de nem.
A felső része más volt. A kettőből csináltunk egyet hidraulikatömlőből. Jó lett, nem ereszt sehol.
Most már eltudom vidselni a nyári hőséget

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-07-01

A hétvégén beszereltem a H1-es Led izzókat a ködlámpába. Persze, hogy elsőre nem fértek be miért is menne simán az egész.
Szétvágtam a foncsort, belefeszegettem az izzót, utána pedig összeforrasztottam. Pólusokat megcseréltem mivel led-ről beszélünk.
Jó lett, tetszik, szép az összhatás.

 
>> EseményAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-06-18

Eljött a hónapok óta várt nap. Kocsi csilli villi, indulás Alfacitybe. Konvojalakult Pápán. Győrben még nagyobb konvoj alakult :D Pápaiak, győriek, szombathelyiek, soproniak.
Nagyon nagy élmény volt, azt figyeltem, h minden járókelőnek megakad a szeme a kigyózó soron. Győrben pl 2 kiscsaj számolta az Alfákat :D A szervezésért és a konvojvezetésért köszönet Piritunak. Érkezésnél Tedi lecsippantotta a vonalkódot és átgurultunk Alfacitybe :) Ragyogó napsütés, szép környezet várt minket. Nagyon jól éreztük magunkat. Volt egy kis csoportos fotózkodás is. Persze csak 156osok. Jó volt a régi ismerősökkel találkozni és szerezni új ismerősöket.
Hatalmas tisztelet a srácnak aki 3tól 5ig folyamatosan táncolt a tűző napon Sterbinszky elött :D
Megvártuk még a tombolát és utána elindultunk szépen lassan hazafele. Győrtől kaptam kiséretet 2 nagyvad üldözött. egy 2.4. jtd és egy 2.5 V6 pár kilóméter után elengedtem őket. Nagyobb tempóban voltak mint én :D

Ez volt az első Alfacitym, de egy biztos back to Komárom

 
>> EseményAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-06-09

Ma egy éve, hogy teljesült egy nagy álmom. Megvettem életem első autóját, méghozzá egy Alfát. Egyszerűen gyönyörű, nagyon megfogott. Szép állapot, kívül, belül. Amik már az én kezem alatt kerültek rá: ledes izzók pár helyen, sötétítőfólia B oszloptól hátra, kristály oldalirányjelzők, új Hankook téligumik, gyári Alfa Romeo lemezfelni matt feketére fényezve, új Dunlop nyárigumik, 17"-os alufelnik újrafényezve, Alpine hangszórók elöl, Infinity mélyláda, Magnat erősítő, féknyergek festése, teljes alvázvédelem. Sajnos voltak szervízes időszakok is, de egy ennyi idős autónál szerintem ez elfogadott. Generátor csere, bal első-felső lengőkar csere, fékfelújítás. 9000 km-t tettem meg vele az év során.
Ezen az egy év alatt nagyon sok dicséretet kaptam, szinte mindenkitől. 'szép autó', 'hú de jól néz ki' sokszor már nem is tudtam mit mondani csak, hogy köszönöm. Egyszerűen büszke vagyok az autómra. Próbálok rá vigyázni megőrízni az állapotát.
Nemhittem volna, hogy bekerülök majd egy ilyen összetartó csapatba mint az Alfások. Hihetetlen élmény amikor jön szembe egy cartárs és villogtat, integet, örül. Szeretnék még sokáig közétek tartozni, egy ideig még a 156-tal aztán később ki tudja mivel de tuti, hogy egy szép Alfa Romeoval.

"Az olasz autókat lehet szeretni meg nem szeretni, de egy biztos, ha az Alfa Romeo nem lenne, akkor most az egyik legszebben csillogó ékkő hiányozna az autógyártás koronájáról,hogy miért? mert gyonyörű"

 
>> SzervizAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-05-21

Sajnos kiderült, hogy a bal felső lengőkarom kuka. Hétvégén ki is cseréltük. Mind a kettő kézifékkötél is cserére érett az is megtörtént, illetve a bal hátsó fékmunkahenger is kapott egy felújító szettett. (dugattyú, porvédő gumik). A fékolaj is frissítve lett.
Kilóméteróraállás: 213725

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-05-21

Színt kaptak a féknyergek, természetesen kéket. Fékekre való festéksprayvel (ez meglátszott az árán) Szakszerűen szétszedtük, megtisztítottuk, mindenhol kék nem csak ott ahol látszik. :) Az első féknyergeken persze ott csillog az Alfa Romeo matrica ezüst színben, amiért nagy köszönet GT cartársnak.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-05-21

Rendeltem szövetszőnyegeket az autóba. Autoszonyeg.info-t választottam. Kék szegély, kék típus hímzés. Ezentúl benticipőt fogok használni :D

 
>> Tuning és extraAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-04-10

Végre rászántam magam a hangváltók és a csipogók beszerelésésre. Ajtókárpit le, kihúzkodtam a benne lévő összemókolt Hertz magashangszórókat, Alpine hangváltó kétoldalú ragasztóval fel a lemezre, értelem szerűen bekötve, kárpit vissza. Nem tudom miért huzogattam ennyi ideig, nem is volt vészes. És még az Alpine hangszórórácsok is passzolnak.

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-04-02

Hétvégén meglátogattam a gumist. Felkerültek az új Dunlopok a frissen fényezett alufelnikre, amik persze már az autóra is. Sikerült már esőben is tesztelnem a "medvetalpakat", elégedett vagyok velük.
Ismét Borbás Lacit választottam Sümegen. Megint nem csalódtam.
Kilóméteróraállás: 212440

 
>> EgyébAlfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2013-03-18

Lefestettem az alufelniket, mert már eléggé karcosak voltak. Szépek lettek, nekem nagyon tetszik. Kicsit kékesen csillognak a napfényben, pont így akartam. Nagy köszönet érte SanyiJTD-nek.
Hétvégén irány a gumis!