Mutasd

>> Szerviz2021-08-05

Új Bosch lambda szonda és Vemo beszívott levegő hőmérséklet érzékelő a légtömegmérő előtt.
Az új dolgok hatása vagy ténylegesen erősebbnek érezni magasabb fordulaton mint előtte. Nem olcsó de nem bántam meg. :)) km : ~182.000 km

 
>> Esemény2021-07-28

Alfacity-ről további képek amiket a napokban töltöttek fel ;-) utolsó két kép a győri találkozó

 
>> Esemény2021-07-18

9-kor érkezés, 10-kor kapunyitás.
Eleje esős volt de szerencsére nem sokáig ;-)
DennisBeru cartárssal is találkoztam, megis csodáltuk egymás alfáját ;-)
Tombola után irány haza, mindenki elfáradt :))

Ja és még pénteken lett újabb 3 pár alfás rendszám keret a shop-ból, tartalékba ;-)

 
>> Esemény2021-07-16

Elindultunk, leértünk... :) odafelé frankón leesett a bal első légterelő az ajtóról mikor a kamion elzúgott mellettünk. Sajnos el is tört, így hát a jobbosat is lekaptam róla. Majd talán kétoldalú ragasztóval valahogy megkell erősíteni a rögzítést mert az halál, főleg a melegben. Mondjuk ezen már nem mert nincs rajta, de a többin mindenképp. :) ha jól rémlik akkor a 186. sorszámot kaptuk az autóra. Zene volt, veterán és még nem veterán autók kiállítva. Újabbak közül is akadt azért. Ettünk fagyiztunk aztán holnap folyt. köv. :)

U. I. : sorszám a 187 ;-)

 
>> Autóápolás2021-07-06

Bőrtisztító és ápoló, autó illatosító és egyéb apróságok a shop-ból.
Új könyöklő. Ez nem olyan szögletes és jobban néz ki benne.
Tetőkárpit gőztisztítóval megtakarítva, de nem a végtelenségik.
Aztán gyári első embléma, bontott. Anno 2006-ban Olaszországi bontóból hoztam egy párat és most fel is használom ;-)
A hátsó embléma az csak a felragasztható féle.
Egy két matrica amit megevett az idő lekerült, pl KUL - os is, Alfacity-s és még két matrica viszont felkerült.
Hátsó feliratok módosultak. Vissza került jobb oldalra az 1.6, balra meg átkerült a 16V.

 
>> Tuning és extra2021-05-24

Fa mintás lett korábban a műszerfal középső eleme, de a napsütés hatására a két szellőző közötti ív negatív része kiegyenesedett. Ma leszedtem a fóliát és megtakarítottam a ragasztótól amit a fólia hagyott maga után. Nekem így is nyerő :))

 
>> Szerviz2021-03-30

.

 
>> Egyéb2021-03-05

2021.03.05 - 2023.03.14
4 irányjelző izzó csere, kicsit kezdtek fehéredni és a fényszórók kicsit magasabban világítottak mint kellett volna. Utóbbi helyszínen beállítva. 4 izzó cserélve újra. Más minden egyéb rendben volt.
Képek később ha letölthető lesz...

 
>> Szerviz2020-11-03

Hátsó lökösre kerültek sárvédő toldók

 
>> Szerviz2020-10-26

Gyújtó tekercshez kapcsolódó dugó cserélve. Korábban hideg indításnál 2-3 mp-ig kicsit ingadozott az alapjárat és később is a hangján is hallani lehetett hogy valami nem okes (rendszertelenül puffogot), így hát ránéztem a trafókra, pipákra és az egyik már nem tűnt jónak a külseje alapján. + A jobb szélső hengernél a két gyertya elkezdett olajban ázni. Rögtönözve kitakarítottam egy rongy és levegő pisztoly segítségével, majd levettem a szelep fedelet hogy pasztával meg tudjam kenni. Későbbiekben majd kap új tömítést, bár ez sem régi de még úgy is le kell majd vennem.
Azóta hogy ennyit tettem csak vele szépen egyenletesen indul és szép hangja is lett.

Másik a belső :
2 db műszerfal izzó cserélve újra, ebből egyik hol világított hol nem. A műszerfal közép levétele után a vissza helyezés sem volt álom mivel ez a korábban javított darab ott is tört ahol eddig még nem. Már nagyon elment felette az idő. Pedig óvatosan bántam vele, de úgy nézem ennek már mindegy volt. Gondolkodtam hogy keresek másikat bontottan hátha sikerrel járok, de aztán itthon volt egy ezüst színű amivel még vettem az autót. Ez egy ép darab, sosem kellett javítani csak nem illik annyira az összképbe a szín végett, pedig szép. Vettem mahagóni utánzatú fóliát és lesz ami lesz alapon le fóliáztam. Remélem tartós marad, első fóliázásom volt. Jól sikerült szerencsére.