Mutasd

>> Esemény2015-06-19

Már 13-án felvettem a kapcsolatot Ferke fórumtárssal, akiben a jövőbeli szerelőmet láttam. 20-ra lett megbeszélve a találkozó, de 19-én még elmentünk Tozo fórumtárshoz, akinek volt egy M32-es donor váltója nyelestengely hibával. Hátha nekünk nem azzal lesz a gond és jó lesz alkatrésznek. Titkon azért reménykedtem benne, hogy nem fog kelleni.
Kipróbálta az Alfát és felhívta a figyelmemet egy hangra. Gyorsításkor elektromotor hangja van valaminek. Mindenképpen nézessük ezt meg Ferkével. Plusz akkor már a vezérlés állapotát is.

 
>> Szerviz2015-06-17

Június 11-én egyből fel is vettem a kapcsolatot több klímás műhellyel.
A HÜLLŐ Kft-ra esett a választásunk. Június 17-én elvittük, 20-án mentünk érte. Megcsinálták. Egy pár ezer Ft-os gumicső volt eldurranva.
De mivel ehhez a művelethez le kell szedni a kocsi elejét, így 30.000 ft volt a mutatvány gázzal együtt. Sajnos a vas orrát nem pontosan rakták vissza és picit el volt csúszva...

 
>> Szerviz2015-06-12

Újra elkocsikáztunk Csömörre a jó váltó bowdennal. Órák alatt megcsinálta és barátnőm mehetett is érte munka után. Frankó lett, most már tuti jó lesz.
Hazafelé újra akadt a váltókar!
Barátnőm felhívta a szakit, hogy mégsem lett jó a dolog.
Hebegett habogott, nem tudja akkor mi lehet a baj. Úgy néz ki váltócsere lesz, de persze bele kell nézni.
Ennél a mondatánál döntöttünk úgy, hogy hanyagoljuk őt a jövőben és keresünk másik szakértőt. Nekünk váltó szerelő kell és nem alkatrészcserélő művész. :(
Tehát a mi bowdenünk is teljesen jó volt, de már nem volt pofám visszacseréltetni ezt is az Alfa Depoval. Megmaradt, eladó...

 
>> Szerviz2015-06-11

Klímagáz feltöltésre elvittem a vasat a Lurdy házba. Egy darabig jól is ment a folyamat, tartotta magában a gázt, de végül elpukkant egy gumicső és pillantok alatt kiszökött a gáz eléggé látványosan. Kidobott pénz volt. Csak töltéssel foglalkoznak, így javítani máshova kell vinnem.

 
>> Egyéb2015-06-10

Visszavittem a bowdent a Depoba és kaptam egy tuti jót alvázszám alapján. A kulissza az előzőn rajta maradt, amiért 5000 Ft-ot hagytam ott korábban letétben. Helyette kértem egy bal hátsó ajtó határolót, mert kattogott az ajtó nyitásra. Korrektek voltak.

 
>> Szerviz2015-06-04

Elérkezett a június 4-e végre. Lerakta barátnőm a kocsit és várta a fejleményeket.
Sajnos rossz híreket kapott. Rossz fajta bowdent kaptunk az Alfa Depotól.
De megpróbálja a mi bowdenünket beáztatni és visszarakni, hátha ez is elég lesz.
Nem lett elég. Mehetett vissza barátnőm a kocsiért, ami semennyivel sem lett jobb, mint előtte.

 
>> Szerviz2015-05-21

Unix után másnap elvittük a váltóshoz az autót. mire odaértünk már szépen hozta a tüneteket. Kipróbálta és csípőből rávágta, hogy bowden csere lesz a diagnózis.
Elmentünk egy közeli alkatrészboltba, ahol kiderült, hogy csak egyben lehet venni a bowdent és csak gyári van, ami 75.000 Ft.... mi ezt a lehetőséget udvariasan visszautasítottuk és aznap elmentünk még az Alfa Depoba bowdenért. 15.000 Ft volt a jó állapotú bontott. Sajnos időpontot csak június 4-ére kaptunk a szakitól.
Egyébként a véleménye szerint nem rontja a váltót a hibajelenség, csak egyre jobban fog szorulni a rossz bowden miatt a kar.

 
>> Szerviz2015-05-20

Kértem időpontot a közeli Unix autószervizbe a váltó és a klíma miatt. Előtte még otthon kivettem a pollenszűrőt, hátha amiatt nem hűt a klíma, de semmi változás nem lett.
Vittem még hozzájuk egy gyári váltógombot, amit az Alfa Depoban vettem, mert a benne lévő nem tetszett.
Délután érte mentem. A gombot kicserélték, a váltóval gond van és nem a váltóolaj okozza, mert az szerintük jó benne. Megkaptam egy csömöri váltós szakember számát, illetve egy klímás számát. Tehát nem jutottam sajnos előrébb.

 
>> Esemény2015-05-19

Sajnos a váltó napról napra egyre pocsékabb lett. Beindítás után 20 perccel már alig lehetett mozgatni a váltókart. Mintha bedagadt volna. Volt mikor az 1-est alig vette be.
Iszonyatos szenvedés volt a kocsival közlekedni.
Mindezt tetézte, hogy a klíma bekapcsolására nem lett hűvös a kocsiban. Az sem működött. Mire hazaértem kellőképpen leizzadtam a vacak váltó+rossz klíma+bőrülés kombónak köszönhetően...

 
>> Autóápolás2015-05-14

Vettem kupont polírozásra a Toob Autómosó, Autókozmetika és Gumiszervizhez. Ők a Soroksári úton vannak a Tesco alatt.
Nem voltak szimpatikusak az elején, de hát ennyi baj legyen.
Délután elmentem az autóért és nem voltam túl boldog. Egy nagyobb fényezési hibát csináltak az autóra. Ide se viszem többet az autót még tisztításra sem...