Mutasd

>> Esemény2018-02-17

Már február van és én még mindig nem tudtam elmenni a két szép új színre fújt tükrömért. Sok a munka. Viszont, a műszaki ismét esedékes lett, így az Alfa Pécs csapatához bejelentettem egy műszakira és tükörszerelésre együttesen. Egy nappal később mentem is érte. Az eredmény gyönyörű, csak még nem tudtam fotózni. képek hamarosan. A műszaki is megvan, újabb két évre :)
km: 249.122

 
>> Szerviz2018-01-26

Fél évvel a jobb oldali cseréje után sikerült leamortizálnom a baloldali féltengelyt. Annyira, hogy ebből tréler lett.. :(
Szerencsére közel volt a segítség,az Alfa Szamosi csapata fogadta és rövid határidővel cserélte a féltengelyt és az ABS jeladót is. Minden szuper ismét. km 248754

 
>> Szerviz2017-12-10

Még a múltkori látogatásomkor a pécsi Alfa márkaszervízben megbeszéltük az ottani szakemberekkel, hogy lassan cseréljünk külső tükröket, mert a háromszögről gyakorlatilag teljesen lemállott a borítás és ez nem kellemes látvány, ráadásul a baloldali háza egy kicsit meg volt roppanva (most is megvan) egy óvatlan tolatás következményeképpen..nos igen, mindig 5km/h-s sebességnél csinálok hülyeségeket :)) (szerencsére) De ahogy elvittem, kiderült, hogy ugyan megérkezett az alkatrész, de nincs elég fényezőjük és nincs még színre fújva..
Viszont a hátsó ablaktörlőmotor is megadta magát, így az cserés lett. most kilátok hátul az ablakon, de a tükör egyelőre még várat magára :) Addig is Kellemes ünnepeket!

 
>> Szerviz2017-07-15

Bár Szamosiéknál, nem lehetett panasz a féltengelycsillag minőségére, azért nem lett örökéletű a megoldás.. nagyjából 10ezer kmrrel később megadta magát így az NS Autóház (AlfaRomeo Hivatalos márkaszervíz Pécs) szakembereinek a jóvoltából komplett jobb féltengely csere lett az eredmény. Jó fejek voltak, még megcsináltak pár apróságot is a motortérben, illetve befigyelt egy komplett olajcsere is, ezúttal üzemanyagszűrőstül, hiszen aktuális volt. kmállás: 246136km

 
>> Autóápolás2016-11-20

Mivel elérkezett a hideg és idén télen is szükség lesz a kocsira ezért a még nyáron vásárolt felniket felújíttattam, szép ezüst szinterezést kapott és 4 vadonatúj Continental téligumit valamint egy szett Bosch Ablaktörlőt: ez utóbbi máris jól teljesít: szuper, végre tényleg kilátok! :)
237500km

 
>> Szerviz2016-11-12

Jobboldali féltengely kezdett hangoskodni, megoldottuk egy féltengely-csillag-cserével.
remélem tartós lesz a megoldás.
236255km

 
>> Egyéb2016-10-28

10.000 kmrrel illetve 14 hónappal ez előtt volt az utolsó olajcsere, nosza csináljuk meg. Selénia 5W-40 mint mindig és persze az összes szűrő, kivéve az üzemanyagszűrőt, azt cseréltük az előzőnél és a következőnél esedékes.
Szépen fut utána? Meghiszem azt! :)

(nem tudom, hogy mi ez de lehet ebben a gyári olaj dologban valami, mert nem fogy, nem csöpög, jól fut, és a turbó kenése is kitűnő..)

 
>> Egyéb2016-07-30

Már benne járunk a júliusban rendesen, az autó az elmúlt hónapokban gyakorlatilag állt, az "egészségügyi" járatásokat leszámítva, és nem értettem, hogy miért olyan koszos a blokk oldala/alja, hiszen ebből az autóból eddig soha egyetlen csepp olaj sem folyt, de aztán rájöttem/tünk: az egyik üzemanyagcső repedt el és az lett cserés így 232ezernél..:) soha nagyobb gondot..

 
>> Szerviz2016-02-11

Február 18.-án lejár a műszaki: nosza menjünk és vizsgáztassunk, nem kell megvárni a dátumot.
Megtörtént.
"Fenti műszaki adatokkal azonosított jármű megfelelt a....számú KöHÉM rendelet előírásainak." Stb.stb.
Persze, hogy megfelelt. Azért felhívták a figyelmem két apróbb dologra ami lassan törődést igényel és hálásan elfogadtam a tanácsot. Tavasszal megcsináljuk.

 
>> Szerviz2016-02-10

2 héttel ezelőtt elkezdett csiripelni a hosszbordásszíj. Aztán abbahgyta ahogy bemelegedett, aztán megint és egyre idegesítőbben...

Ami azt illeti volt már egy laposszíj csere 212ezernél egy feszítőgörgővel, mert a görgőcserét követően sem javult mert kiderült a szíj megnyúlt, aztán 224ezernél volt komplett görgő-szett csere és vele új laposszíj, de így 230-nál is feljött megint. Kiderült a ludas a generátor szabadonfutója ami megadta magát. Alexék (Alfarium) cserélték Gates márkájúra és így 20ezer kilóméteren belül megkapta a 3. hosszbordásszíjat az autó - szintén Gates-t. Hogy tökéletes legyen, Alexék javaslatára cserélték a feszítőgörgő-egység görgőjét mert egy picit kotyogott: biztos ami biztos.
Nájsz. Jöhet a műszaki vizsga.