Mutasd

>> Egyéb2024-07-18

Elhagytuk a hotelt, tovább állunk. Maga a hotel jó volt, minden ami szem-száj ingere. Mint megtudtuk a tulaj kivételével senki sem osztrák. Rengeteg magyar, de volt német és brazil(!) is a személyzetben.
250 km és kb 4 órányi út várt ránk.
Holnapután érinteni fogunk egy vámszabad területet úgyhogy most csak 25 liter töltöttünk PHuBi tartályába.
Első pont a sorozatból ismert "Wilden Kaiser" fogadó és a hozzá tartozó falu. Szintén sokat forgattak itt a temetőben és a patikában. A patika valójában nem az csak a forgatásig kap táblát. A fogadó se fogadó valójában hanem egy magánház. A beltéri jeleneteket máshol forgatták. A "fogadóról" tudni kell hogy tavasszal májusfát állítottak a főtéren ami rádőlt, így azt hogy lehessen forgatni sürgősen helyre kellett állítani. Amikor ott voltunk már kész volt, épp az utolsó kerítéselemet vitték el az építkezésről. Nem vagyok nagy face posztoló, de a sorozat topikjába betettem a képet hogy most már "szabad" a fogadó. Utána percenkét csipogott a teló, több mint 200 lájk jött be pillanatok alatt :-)
Ittunk egy kávét is a faluban.
A doki rendelője lett volna a következő, de ott már tegnap voltuk, így csak egy kép erejéig mentünk arra. (4.kép)
Felmentünk a hegyi doktor háza felé amíg lehetett, az utolsó rész már lezárt terület.
745m Steinbacher Sattel jött, itt már jártunk korábban.
Most már tényleg a doki tanyája jött. Szervezett úttal lehet a legegyszerűbben felmenni. A traktor felvisz, elmondják a történetet és lehoznak.
Természetesen abból amit a filmben látunk nem sok minden igaz. Tipikus jelenet hogy kiülnek reggelizni a ház elé. Nos ezeket a jeleneteket délután 3 körül forgatják mert akkor süt oda a nap...
Amikor hátramennek a tehenészetbe az a bejáratig ez az épület, az ajtón belépve már egy másik tehenészetben forgatnak...
A pont az i betűn az volt hogy a népet szállító "traktor" gyártója épp filmet forgatott és a filmen többször én is látható vagyok (8.kép).
Kicsit kerültünk Németország felé pár hágó kedvéért:
- 683m Marblinger Höhe
- 840m Ursprungpaß
- 1.128m - Spitzingsattel
- 941m Achenpass
Visszatérve a színhelyekhez a filmből ismert kórház jött (Bezirkskrankenhaus Schwaz
Swarovskistraße 1-3, 6130 Schwaz), itt szokott mindig látványosan megállni a doki a mercivel és a mentő. A filmben itt is mindig vágás van mert a beltéri jeleneteket nem itt forgatják hanem valahol Elmau körül pár lerakott konténerben. Sajna a kórház elé nem lehet behajtani. (9.kép)
Hotel Bergland Obsteigben volt a mai nap végcélja. Itt kiélveztük a welness részleget és ettünk egy jót.
Ma vagyunk 37 éve házasok...