Mutasd

>> Szerviz2024-07-03

A jobb első emelési pont egy feltehetőleg hibás emelés miatt ki volt mozdulva a helyéről a küszöb felé. Szerintem a lemez nyúlása miatt volt itt egy lyuk is amit behegesztettem. A műanyag küszöb alja is szakadt volt, ezt amennyire tudtam összeolvasztottam.
Az alváz valószinüleg egyszer már kapott korábban egy réteg alvázvédőt, ez látszott abból hogy a fék és benzincsövek nem voltak leszedve, tisztítás után alatta más színű volt a felület és látszott egy szegély is körülötte. Szerencsére ez viszont egész jól megvédte az autót. Felületi rozsdát többnyire a küszöbök alján találtam és azokon a helyeken ahol kavicsok miatt sérült volt az alvázvédő. Ezeket mindenhol megtisztítottam, rozsdaátalakítóval kezeltem, alapoztam azzal amivel a kerékdobokat és egy nagyon alapos zsírtalanítás és tisztítás után alvázvédővel lefújtam. Számomra eddig ez volt a legnehezebb és legmocskosabb munka. Elment rá egy üveg és egy fújható brigéciol, egy féktisztító, némi szintetikus higító és sok-sok papírtörlő.
A szebb végeredmény és tartósabb hatás elérése érdekében leszedtem a fék- és benzincsövet, szervófolyadék hűtőcsövet amennyire engedték és meg is pucoltam őket. A szervócső kapott egy pucolást, rozsdaátalakítást és fekete Hammeritet.