Blog >> spoiler

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2013-12-24

Jobb oldalon is megadta magát a felső lengőkar, sajnos most nem sikerült Klokkerholmot beszerezni, viszont rendelés nélkül volt Birth, remélem azért ez is sokáig fogja húzni... Ezzel megszűnt a koporgás is meg a kora reggeli nyüszkölés is amit már egy jó ideje vadásztam. Valószínű, hogy a műszaki vizsgán való nyúzás megtette a hatását, és ezért lehetett most könnyen megtalálni a gömbfej lógását. Miután levettem akkor vettem észre, hogy az egyik szilent is már rendesen ki volt a lengőkarban...
Illetve most volt időm arra is, hogy levegyem a küszöb spoilereket, már akkor is csúnyán álltak mikor megvettem az autót. Ha minden jól megy akkor tavasszal felrakom rendesen :)

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa 155 Q4 2.0i 16V Turbo // 2013-09-15

EZ Lip.
Védelem az első lökös aljának, 10 perc volt felrakni, atomerős ragasztóval szerelték fel Washingtonban, 10 nap alatt itt volt és nem horroráron:-)
Kicsit rámelegítettem felrakás előtt és tökéletesen illeszkedik( persze univerzális de akkor is )

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa 155 Q4 2.0i 16V Turbo // 2013-07-07

Kicseréltem ma du-n a küszöböket, 20 éves szülinapján a Q4-nek.
DTM style le - ( Zender style ) Vittorio Design fel.
A műa. bolhákkal kicsit megdolgoztatott, de sikerült rögzíteni mindenhol.Alulról csavarokkal rögzítettem.A küszöbök alatta ( is ) makulátlanok, jól tartja magát a macchina:-)

>> Tuning és extraGábor79 // Alfa 159 1,9 SW, 150LE, Automata // 2013-05-13

Péntekre meglett a küszöb spoiler fényezése, így azt terveztem, hogy szombaton délután fel is tesszük. Vasránapig pihen (a ragasztás), aztán lehet menni... hát nem így történt. Elég nehéz fúrni az autó alját, különösen, ha nem minőségi fúrószárat használ az ember :-/ Eltört egy pár db, annyi, hogy el is fogyott... így legalább 1 hétig halasztva van a projekt. Viszont ez elején és a hátulján odafogattuk, illetve felül is odaragasztottam átmenetileg, hogy tudjak néhány képet készíteni...
Folyt köv. 1-2 hét múlva (ha lesz időm, és jó lesz az idő).

Update: felkerült... nagyon király!!!

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2011-09-09

A hátsó lökhárító toldat kipufogó melletti részein hatalmas lyuk tátongott, amióta csak felkerült. Valamiért mindig csúszott, hogy rács kerüljön oda is, ahogy a toldat közepén. Ma viszont végre ennek is eljött az ideje. Igaz, már sötétben fejeztük be, de csak felkerült a helyére.

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa Spider / GTV 2.0 T.Spark Lusso // 2009-03-26

Ritkaság, de nem lehetetlen....:-)
Németből ( még ) sikerült....

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-05-20

5 évvel ezelőtt elhatározott tervem valósítottam meg a héten: végre felkerült a pici Zender hátsó szárny Blanka csomagtartójára :) Ezt a kis spoilert 2006-ban, a Szlovákiai Alfa Amore Találkozón (első kép) néztem ki ezt magamnak, amikor még nem is volt GT-m :)

A fényezést Magyar Zsoltiék csinálták Diósdon. (5.000 forint) A ragasztást az Autóház Budaörsre bíztam, nagyon szépen megoldották. (8.000 forint)

Ha már ott volt az autóm, kicseréltettem a bal első ülésben elszakadt bowdent, és a jobb oldali ajtómon is állítottak kicsit, mert nehezen csukódott.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-04-17

A Fanat-X csapata ismét kitett magáért. Valóra vált (0417) egy régi álmom, hogy az autóm eleje is úgy nézzen ki, ahogy azt szeretném.

A munkát hosszas keresgélés, gondolkodás, egyeztetés előzte meg, ugyanis nem tudtam eldönteni magam sem, hogy Cadamuro vagy gyári GTA kerüljön fel. A Cadamuro-ban voltak részek amik a végén már nem tetszettek, a GTA pedig nem biztos, hogy illett volna a hátsó toldathoz.

Joggal merült volna fel a kérdés többekben is, hogy ha hátul nem GTA akkor elöl miért igen?

Ezután leltem rá erre a csodára. Cadamuro toldat egy GTA lökösre. Számomra a legtökéletesebb megoldásnak tűnt, mindaddig, amíg rá nem találtam végre egy beszerzési forrásra, ahol leírták, hogy Csak szélesített GTA sárvédős 156-osra jó a toldat..

Ekkor jött képbe a Fanat-X, akik átszabták nekem egy kicsit, hogy jó legyen az enyémre is.

Köszönet Dávidnak(SD) a rajzokért, Csabinak(Fanat-X) az üvegszálas munkáért, Iginek és Pityunak a végeredményért, ystuc-nak a contact-ért, páromnak és HoZénak a lelkesítésért:) és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult, hogy ez így létrejöhessen.

A műveletnek egyelőre még nincs vége, egy 3D-karbon fólia fog kerülni az aljára (ami most még fekete) és várom a GT-től rendelt matricát is az elejére. :)

Íme a végeredmény..

össz.: 159.000 Ft

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-04-13

Alakulás.. Ma este (0413) hazafelé beugrottam Ignáchoz, hogy megnézzem, hogy állnak a lökhárítóval. Nagyon szép lett a forma szerintem. Holnap megkapja az alapozót, aztán lehet majd fényezni lassan most már. Még van rajta egy-két apróság amin alakítani kell, de lényegében elkészült. Az alsó peremről nem csináltam képet, ami karbonozva lesz.

A lökhárító átalakításából fennmaradt részt még múlt héten rendeztem Dáviddal (Fanat-X). Köszönöm nekik még egyszer a munkát, csak ajánlani tudom őket mindenkinek..

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-04-03

Elérkezett a nap (0403). A fényezés előtti utolsó próba napja. Csavarok, patentok, utolsó módosítások/pontosítások helyének berajzolása, kialakítása. Aztán holnap átkerül a fényezőhöz, ahonnan reményeink szerint egy hét múlva már készen kapjuk vissza.. :) Bekerült a pár hete Erhardtól vásárolt ködlámpa is, mert az enyém kapott egy kavicsot. Egész pofás lesz az öregúr ezzel a szakállas lökhárítóval:)

[1db TYC ködlámpa ára: 4500Ft ]