Blog >> téli >> gumi

Felkerültek a téli kerekek. Kíváncsian vártam, hogy a csendes futóműért folytatott harcból győztesen kerülök-e ki, mivel a BE kerékcsapágy és féltg csukló csere után is maradt még hang. Egy korábbi vizsgálat során megállapításra került, két nyári gumi fűrészfogasra kopott (figyelmetlenségből két teljes szezont (kb. 25e km) futottak hátul), így elvileg már csak az maradt zajforrásnak. Igen, győztem! :) Bár a téli gumi alapból zajosabb, ugye, de még így is sokkal csendesebb lett az autó. :)

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2011-10-18

Szegény Alfa elég hülyén mutatott kerekek nélkül. :)

Ma végre megjöttek az új nyári gumik. Michelin Energy Saver fog felkerülni a hétvégén, abból is 195/60R15 88 V-s.

Ma felkerültek a téli gumik Tápióbicskén, mert bár az időjárás még nem követelte meg, de későbbi időpontban már macerás lett volna megoldani a feladatot logisztikailag.

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-10-21

Felkerültek a téli Lancia Speedline kerekek '89-ből. :-) Centírozásnál egy kicsit ette a súlyokat. Lehet tél végén görgőzés lesz. Könnyebb lett vezetni a kisebb kerékkel. Lehet megy a háztól a 17"-os kerék. Sajnos lemaradtam a 16"os változatáról. :-S
Fényképgépet nem vittem, emiatt nem tudtam megörökíteni az idei év utolsó nagykerekes pózát, amikor beül a kerék a kasztniba. Durván nézett ki pedig. Az esti pakolásnál viszont kattintottam párat. De már itt is sötét volt. Sajna az ülésfűtésem még most sem jó.
Felnik szépen elpakolva.

>> SzervizBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2010-10-20

Ha már a GTVvel kell kibekkelnem a telet, megteszek mindent, hogy a lehető legkevesebb problémával járjon.
Amint bejött a hűvös idő, a zár máris meghülyült; rosszul becsukott ajtónál (első fokozat) csak a külső kilinccsel lehet kinyitni. Bár ezt típushibának mondanám, nyáron is csinálta és láttam már olyan gétévést aki ezzel szenved. Aztán a központi zár hideg nyirkos időben jól nyit, de azzal a lendülettel be is zár. Gyorsnak kell lenni, hogy elkapjam, mikor nyitható a kocsi.
Szóval bal első ajtó teljesen szétkap, bovden meghúz, amennyit a csavar enged (nem állítható, csak amennyi holtjátéka van), összes csati megtisztítása. A jobb ajtónál csak a zsanér meletti csatit húztuk szét, ott látszódott az egyik lábon egy kis korrodálódás, mint az akksi sarun szokott lenni. Ez okozhatta a kp-zár hibát.
Ezt az ajtót nem szerelték szét, de szeretném, ha úgy lenne, mert a bal jobb lett, mint új korában. Olman Zsolt kollégájának arany keze van hozzá, amit megszerel, az utána nem nyöszög, nem zörög.

Furcsa, de ennél a típust valahogy úgy tervezték, hogy érezze az ember, hogy minden múlékony és semmi sem állandó. És ezt nem jó értelembe kell venni. Folyamatosan bennem a para, hogy vajon mit török le, mi nem fog működni, mert esik az eső, mi zavarodik meg, mert hideg van. Ezt a kocsit a garázsba és a nyári napokra tervezték..

Ja, és felpattantak a téli gurulók is, hamár.. Egész jól áll neki. Illetve nem csúnya :)

Szerviz a'la Olman Zsolt
Gumi csere: Strauss Gumi.

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2010-01-22

No, ez most marhára nem hiányzott...javíthatatlan defekt egy hülyeség miatt...szinte még új volt a téli Pirelli Sottozero szett...de annyira már nem hogy csak 1 db újat tegyek jobb előre, úgyhogy újakat kapott, szintén Sottozerot, mert állatira bejött, csak nagyobb sebességindexűt:
195/65R15 - 210w
Ez most kicsit fájt, de GabCsi-nak hála, enyhült kicsit a kín, ha gumit akar venni valaki, nagyon ajánlom:))

>> EgyébÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2009-11-14

Ma lecseréltettem a gumikat. Idén sem jött össze, hogy vegyek egy garnitúra felnit a téliek alá, így maradt a csere. De legalább nézegethetem a szép AWS-t fagyban is.
Amennyit használom, úgysem lesz semmi baja.

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2008-11-21

Megvolt a kerékcsere tortúrája. Nagyon béna lett az autó, inkább le se fotózom.
A gumi Pirelli Sottozero, ha már olasz. Várom a fél méteres havat!

És aki kitalálta, hogy könnyűfémkerék, az hordja fel őket a másodikra zsírral a tökén, acsargó pitbullok között..

>> EgyébSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2008-11-18

Ma reggel nekiestem a kerekeknek. :-))) Nyári kerék le, téli fel. Utána pedig szépen kisuvikszoltam a nyári alukat. A végén rájuk sem ismertem olyan tiszták lettek. :-D Eltettem őket téli álmot aludni. Megint 3-4hónap lemezfelniken :-(((((
Feltöltöttem az ablakmosó tartályt is téli szélvédőmosóval.
Egy alapos külső belső takarítás még hátra van. Még a héten szeretném megejteni ha alkalmas lesz az időjárás...