Mutasd

>> Esemény2013-08-18

2013.augusztus 3-án az autót elvittem jogos tulajdonosának, ezzel a bő 10 éves "tartós bérletnek" vége lett. Összesen nagyjából 114 ezer km-t tettünk meg a közösen eltöltött mintegy 3770 nap alatt. A fakormányt kivettem emlékbe... Nem tudom, lesz-e még ennyire nagyszerű autóm életemben. Nyilván, ha majd nyerek a lottón, és befigyel egy maserati... De az sem lesz ilyen jó! A döntés nem volt könnyű, az elválás még nehezebb, de valahogy eljött a pont, amikor biztos voltam benne, hogy ez a helyes választás. Sajnos hobbiautót nem tudok jelenleg fenntartani, márpedig úgy tűnt, 22 éves korára leginkább annak volna jó.
Az utolsó 58543 km-ről van meg minden adatom, ezek alapján egy km autózás költsége 88,3 Ft volt.
Remélem, mégsem bontóban végzi hamarosan, hanem méltó képviselője marad típusának. Én ezt nem tudtam vállalni, drukkolok, hogy a régi/új tulajdonosával sikerüljön neki!

>> Szerviz2013-07-02

Reggel egy rövid út után teljesen szerencsésen észrevettem, hogy folyik a hűtővíz a kocsiból. Teljesen szerencsésen el is tudtam kanyarodni azonnal a szervízig. Termosztát szétnyílt... ÉS több cső is a végét járta (vagy azon túl voltak...) Párat cseréltek, tákoltak, de több akna most is maradt a rendszerben.
10 év után először elhangzott: öreg már ez az autó, le kéne cserélnem... Az igaz, hogy a 22. évében van, de ha megy, semmi baja, és csodás. ÉS megy is. Sajnos elértük azt az állapotot, hogy bármikro bármi olyan történhet vele, ami miatt otthagy az úton. Tavaly volt a szerencsés váltólyukads, most meg ez a hűtőrendszer zavar.
Azt gondolom, méltóbb marad az emléke a kocsinak, ha most lecserélem, mintha megvárom, hogy rossz élményeink legyenek együtt. Az idő kegyetlen...

>> Szerviz2013-06-13

Sok év után új helyen töltettem fel a klímát, Csepelen. Profin és gyorsan dolgoztak a helyettesítő gázzal. :-) Nyomáspróbat is végeztek elötte. Remélem, pár hónapig kitart a gáz...

>> Szerviz2013-06-12

A vezető oldali ablak szorulni és lötyögni kezdett. Egyszerre. Éreztem, itt valami eltörhetett, jobb esetben kimozdult a helyéből. És valóban: két gumi bakocska is eltört. Karosszériás mester ügyesen orvosolta az állapotot.

>> Egyéb2013-04-28

Good year téliről Pirelli nyárira. Így fair.

>> Szerviz2013-03-06

Egyszer csak eltűnt a fékem, szerencsére nem nyom nélkül, így életben maradtam. Egy fékcsövecske adta meg magát. Azt nem tudom, hogy maradhatott benne még régi, mikor majdnem 3 éve elvileg az összeset kicseréltettem. Mégsem az összeset...
Egyúttal megigazíttattam a kormányt, kipufogót, vezérműláncot.
Az autó nem fiatalodik, de még mindig imádok beleülni!

>> Szerviz2012-12-05

Páros év decembere: vizsga. Igazából különösebb felkészülés nélkül simán átment a gép (persze a sötétebb hátsó ablakok miatt volt egy kis egyezkedés...). Vizsga előtt kicserélték a bal első lengőkart, mert az már amúgy is ramaty állapotban volt.
Az autó pillanatokon belül 21 éves lesz, minden jogi környezet szerint nagykorú, és most licencet kapott a felnőtt éleének első két évére. Hajrá!

>> Egyéb2012-10-13

Még a nagy tél eleji őrület előtt idejében lecseréltettem a gumikat. Sajnos ennek az ára is jócskán felment.

>> Szerviz2012-10-07

Kivételes alkalom: elvittem olajcserére a kocsit, és csak olajcsere volt. Semmi más (persze szűrő is). 9 hónap alatt 10 ezernél is több beleszaladt az előző óta. Azért van.

>> Szerviz2012-07-05

Gázbovdent kicseréltettem. Nagyon finom lett a pedál, talán 9 éve volt ilyen utoljára.