Mutasd

>> Szerviz2012-01-31

10 ezer eltelt megint, olajcsere, olaj- és levegőszűrővel együtt.
Az utóbbi 1-2 hónapban többet fogyasztott a kocsi, komputerrel kifagatták, majd a lambda szonda csatlakozóit befújták, hogy megszűnjön az időnkénti kimaradás.

>> Tuning és extra2011-12-30

Autórádiót cserélek. Az újat egy másik autóból szereltme ki, de sajnos a csatlakozóját nem hoztam el vele... 3900 Ft egy másikat szereznem bele...

>> Szerviz2011-12-09

Június első hétvégéjén indultam haza a Balatonról, amikro feltűnt valami halk búgás hátulról. Először kipufogóra gyanakodtam. Elvittem egy mesterhez, nézze át. Nem talált zajt okozó hibát rajta. Javasolta a csapágyak ellenőrzését. Ez meg is történt, és kiderült, hogy valóban elkoptak, de még bírják. Eltelt fél év, és már igen zajos volt (az én fülemnek), így megejtettük a cserét.
Egyúttal beszereltettem a két napja vett bontott ablaktörlőmotort is.

>> Esemény2011-12-07

Az ablaktörlő mindig esőben romlik el. Velünk is ez történt, ráadásul autópályán, és éjszaka. Nem volt kellemes élmény.
Vettem egy bontott motort. Remélem, a vas szerkezet nem állt be, és nem az cseszte szét. Mert akkro vehetek majd azt is, és újra szét kell szedni.

>> Esemény2011-12-03

Nem is írtam még be, hogy 2 hete kettős defektem volt. Szerencsére városban mentem, nem gyorsan, hamar le is álltam. Akkor még csak a jobb hátsót láttam luykasnak. Később kiderüólt, elfáradt teljesen a gumi, és szétfeslett, szétrobbant az oldala. Kuka. A jobb elősvel pedig felszedtem egy szöget, szerintem épp akkor, amikor leparkoltam Békás tetéjén a hátsó defekt miatt. mindegy, mert olyan régiek voltak a gumik (8 év), hogy kidobtma mindet.
Most az elég jó good year télik vannak rajta, aztán tavasszal veszek 4 nyárit hozzá.
Az egész esemény érdekessége egyébként az volt, hogy hajnal volt, és a reptérre mentem; végül taxival értem el a gépet.

>> Szerviz2011-12-01

Újra felgyulladt a felkiáltójel. Újra szervízbe vonultunk.
A múltkor nem cserélték a bal hátsó nyerget, próbálták megtatani a régit. Kiderült, muszáj cserélni. Megtörtént. Most minden jó.

>> Szerviz2011-09-05

Két hete kigyulladt a felkiáltójel. Az nem jó hír. Nem is volt még ilyen. És éreztem is, hogy nem az iagzi a fék. De aztán még félelmetesebbet csinált: időnként bekapcsolt az ABS és nem tudtam fékezni...
Amint lehetett, szervízbe vonultunk.
A bal hátsó volt szétmenve, folyt a fékolaj, szét votl rohadva a munkahenger, betét kampó. Hamar megcsináltak mindent amit kell. rég éreztem ilyen jónak a lassító hatást. Szuper.

>> Esemény2011-07-11

Egy kavics rápattant a bal első lámpaburára. Nem törte be teljesen, szét sem repedt, csak lett rajta egy elég nagy ronda kavicsnyom. Beszereztem a BKV bontóban egy másikat 10 ezerért, majd a kiváló Szamosi szervizben grátisz beszerelték gyorsan.

>> Autóápolás2011-06-25

Megvettem a szokásos klímafertőtlenítőt; évről évre megy le az ára (most 1840 volt).
Plusz töltettem bele némi gázt, hogy kiváló legyen (6000).

>> Szerviz2011-06-08

Pár hete hidegen kedvetlenül indult a motor, és időnként egyenetlenül húzott; vagy inkább nem húzott. Gondoltam, gyertyákat kéne cserélni. Hiszen mikro is voltak legutoljára cserélve? Nem is emlékeztem. Az biztos, hogy 4 éven túl.
És valóban: a kiváló Szamosi szervíz komputeréből kiderült, hogy majdnem 60 ezer km-t szolgált egy a nyolcas.
Hamar kaptam újakat, a különbség azonnal érezhető.
Nem kell ennyit várni egy cserével, de jó tudni, hogy a rendes twin spark alfa belevaló gyertyákkal elmegy akár ennyit is.
Már megint csak egyre jobban szeretem ezt a gépet. :)