Mutasd

>> Autóápolás2009-07-01

Megvettem az évi rendes klíma fertőtlenítéshez a cuccot.
A bevetést még elhalasztottam, mert mintha gyengülne a hűtés, lehet, úgyis szerelni kell nemsokára... :(
A fertőtlenítő cuccot akcióban kaptam, ez valamit javít a kedvemen.

>> Szerviz2009-06-11

Tavaly, amikor feltöltöttem nyár elején a rendszert, attól tartottam, majd cserélni kell még egy csövet. De nem kellett, egész nyáron szépen hűtött.
Persze tavaszra már kevés maradt benne, úgyhogy a nagy melegek előtt megint tölteni kellett. R12 még mindig hozzáférhető, csak drágább...
Remélem, idén is legalább úgy teljesít majd, mint tavaly.

>> Szerviz2009-05-15

Pár hete kopogás hallatszik a jobb első kerék tájáról. Csak álló helyzetben csinálja, ha tekerem a kormányt, vagy nagyon lassú gurulásnál, jellemzően beparkolás közben, amikor tekergetem a kormányt. Menet közben nem hallatszik semmi, és semmi nem érződik a menettulajdonságokon sem.
Elvittem szervizbe, nézzék meg, de igazán nem találták meg a hiba okát. Épp nem voltak elég lelkesek, szerintem, én meg nem voltam ott, hogy megmutassam a hangot. De átnézték rendesen, pár elkopott dolgot kicseréltek a futómű táján, meg volt fék-igazítás is.
A kopogás maradt. Majd ha jobban erősödik, újra elviszem.
No, aztán csak megmutattam a hangot rendesen nekik, és kiderült, hogy a toronycsapágy szorul cserére. Majd egyszer...

>> Szerviz2009-03-25

szemét fűtéscsap megint megadta magát. Úgy tűnik, ezek legfeljebb két évet bírnak. Ezúttal teljesen eláztatta a kárpitot, fogalmam sincs, hogyan fogom kiszárítani.
Műhely hamar rendbe tette, és pótoltak még pár folyadékot is (fék, motorolaj).
Minden újra szép; kérdés, meddig lesz így...
Utólagos kiegészítés: Norbi tanácsára a kárpitot elkezdtem újságpapírral kezelni. Gyakori cserélgetéssel valóban egyre szárazabb.

>> Szerviz2008-12-05

Esemény is lehetne egy műszaki vizsga, de mivel ez egy lassan 17 éves autó, sajna általában szervizként bejegyzendő...
Szóval a vizsga előtt hátsó fékeknél kellett fékerő-szabályozót szerelni, némi berohadást megszüntetni, kéziféket rendbe tenni.
Az ékszíjat cserélték, azt jeleztem előre, hogy furcsán zajong már. Mint kiderült, hiányzott már belőle, épp idejében jött a csere.
Volt olajcsere is szűrőkkel együtt, na nem a vizsga miatt, csak mostanra jött ki, egyben megvolt hát.
Mielőtt a vizsgaállomásra gurultak vele, még a GEORGE idejéből maradt piros rendszámtábla világítást is rendbe tették (újra gyári és szabályos fehér).
Vizsga így rendben volt, főleg, hogy lecsúszott némi kenőanyag is a sötétített ablakok miatt...
Összességében így végül baromi drága lett, az autó értékének kb. ötöde ráment, de ez ezzel jár. A fék baromi jó lett, és összességében most minden nagyon klappol. Már csak el kén elindulni vele valahová jó messzire...

>> Szerviz2008-11-26

Majdnem 3 év szünet után végre újra működik az ABS. rászántam magam, pénzt és időt, és megjavíttattam. Főleg azért, mert jövő héten vizsga, aztán emiatt ne piszkálódjanak megint. Meg így nincs piros fény sem a műszerfalon. És mellesleg nem blokkol a kerék. :)
Ezúttal Zsámbékon szereltettem, mert ott sikerült bontott jeladót találnom. Helyben össze is rakták.
És bónuszként sikerült megjavítani a műszarfalat is. Egy csatlakozó volt rossz, egy bontottat ráforrasztottak szépen, most újra megbízható, és nem lesz több elveszett kilométer! Szerencsére összesen kb. 40 esett csak ki. A 206 ezerhez képest igazán elhanyagolható. :)

>> Esemény2008-11-22

Az utóbbi pár hétben többször előfordult, hogy a műszerfal lehalt. Csak 1-2 percre maximum. Ez azzal jár, hogy a műszerek nem jeleznek, világítás nincsen, csupán a töltés vészjelző világít. Egy vezeték lehet sérült...
Pár napja ismét jelentkezett a dolog, de most ez azzal járt, hogy kimaradt vagy 30-40 km az órából. Ez nagyon bosszant, pláne, hogy így a precíz könyvelési rendszeremben fals adatok szerepelnek majd. Mindegy, ez van, a hibát meg megpróbálom kideríteni és javítani. Manualt már megnéztem, gyanakszom is az egyik fekete zsinegre. ;-)

>> Egyéb2008-10-04

Kedvenc gumisomnál sikerült jó áron hozzájutni egy teljes garnitúra alig használt Good Year Ultragrip téli gumihoz. Esőben próbáltam először, és már gyenge tempónál is érezhetően biztonságot adott.

>> Szerviz2008-08-08

Egyik felnim állítólag kicsit ütött lett, így elvittem görgőztetni. Most meg állítólag jó...
Nem túl látványos költségelem ez a móka.

>> Autóápolás2008-07-31

Elfelejtettem beírni, de kb 3 hete végre elvégeztem a foltocskák (rozsda, kopás, nagypapai nekem jött, stb.) befestését.
A sárvédők szélein pár rozsdapihe volt, azt frankón lecsiszoltam, festés, lakk. Egyik oldalon leragasztottam szorosan, ott mókásan látszik a festés határa. Másik oldalon votl hely szórni, ott rendes átmenet lett a régi réteggel.
A hátsó lökhárító 2 sarka is újra makulátlan lett.
Maszatoltam még a tető közepén is, ahol valami kő leverte anno a lakkot. Az nem lett elég szép, de azért jobb mint előtte.