GT Ɨ|ѯ2018-01-21 15:05:04 //
528
Mokarabia : 8/10


hagyományos sima kellemes úgymond szokásos:-)
GT Ɨ|ѯ2018-01-21 15:01:04 //
527
szép espresso:-)
Csabi2018-01-21 11:55:32 //
526
Hétvégi mix :)

Most épp Pellini N.82 van a gépben, de annyira testes, gyönyörű crema-val, csokis, mogyorós ízekkel, hogy sok időbe telik mire megunom :)
Kazes☻2018-01-20 16:59:28 //
525
Köszcsi, tanulmányozom! :)
Kazes☻2018-01-20 16:57:35 //
524
Köszcsi! :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 16:55:34 //
523
A nyitott kar az 1 adagos szűrővel van 7-9 gr. kv fér bele tehát 1 csészés
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 16:52:21 //
522
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 15:05:03 //
521
Valószínűleg igen de tenni is kellett a szerencséhez.
reggel és este 2x hétvégén 5x, köszi:-)
teló mindig zsebben ezért fotó nem probléma
Kazes☻2018-01-20 15:04:27 //
520
Na, jóóó... de én nem ismerem ama nagykönyvet! : P
Ahogy itt felmerült a kérdés, hogy hány csészés, ill. mekkora szűrő... na, azt már valamelyest én is vágom! ;)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 15:01:55 //
519
7 gramm kávé, 25 másodperc alatt jön le és 66 celsius a csészébe érve
ahogy az olasz nagykönyben megírták
szerencse fia vagy . más nyugdíjas az ingyen ebédet várja valamelyik egyháztól. :-)
egy hónapban egy-két alkalom van hogy az üres fejjel főzzek magamnak .
ilyenkor a legritkább az hogy még le is fotózzam :-)
Kazes☻2018-01-20 12:43:39 //
517
Hétköznapi nyelven...?! ;)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 12:04:53 //
516
GT Ɨ|ѯ2018-01-19 21:00:55 //
515
7gramm - 25 mp- 66celsius lefolyva
azóta összejött még 1x:-)
Kis trükkök kellenek hozzá de rájöttem a Rancilio lelkére
GT Ɨ|ѯ2018-01-19 20:58:27 //
514
naponta 4-5x gyakorolom de most jött össze..
minden csillagnak együtt kell állnia és akkor sikerül:-)
Nem hinném hogy 1 csészés szűrővel készül eme remekmű....de majd megtudjuk... :)
Hű azta...nagyon király! Na de mennyi grammot igényelt eme cíííp látvány? Rancilio mintagép a Tiéd :)
Egyszemélyes szűrővel ezt kihozni már némi gyakorlatra utal :-) Nagyon szép!
Haddel2018-01-18 19:33:21 //
510
Hú de szép az ötödik kép!
Csabi2018-01-18 18:56:58 //
509
Ez igen szép lefolyás:)
Ilyenek láttán sajnálom, hogy az én gépemhez nem lehet venni naked szűrőt. Már ott tartok, hogy faragok egyet :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-18 18:33:44 //
508
GT Ɨ|ѯ2018-01-18 18:31:11 //
507
Gratu!
Lássuk a felavatást majd!:-)

Szuletesnapi ajandekom asszonykamtol. :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-14 11:32:40 //
505
Csabi2018-01-11 21:35:39 //
503
Haddel2018-01-11 06:25:49 //
501
Azt mondják,szemesnek áll a világ!😃
GT Ɨ|ѯ2018-01-10 18:25:17 //
500
Nem vettem, kaptam:-)
Na ezért nem kell csámborogni...csak Olaszozni :-)
Hű, kérem szépen....jól néz ki...nem kicsit,nagyon :) grat
Próbálj más kávékat is, és hamar megérzed a hogy nem jó-jó, hanem hű b.....ez teljesen más :-)
Amennyi kávéd van már, az év minden napján más kávét tudsz inni :-)
GT Ɨ|ѯ2018-01-09 19:31:51 //
495
Jó döntés volt!:-)
/ a szemes kv-ra átállás /
Mi most váltottunk át a "párnás"-ról a "szemes" kávégépre. Jó-jó az előző, de az utóbbit a frissen daráltat tényleg nem közelíti meg.
Mi
"A legtöbb ami adható"-val nyitottunk. Ha lesz több, összehasonlítási alap osztályozni fogom, de nagyon jó ízű. :-))
GT Ɨ|ѯ2018-01-09 07:19:58 //
493
márciusig pipa:-)
Ezzel már el lehet lenni egy darabig:D!!
Én csak friss pörkölést iszok. Boltból vettem talán egy alkalommal, hát.... Amikor Olaszországban vagyunk, azért ott bevásárolok a boltból:) Ott érdekes módon ihatóak a multik és nagyobb üzletek polcairól levett kávék is.A Cagliari semmi extra, tipikus olasz, de nagyon ízlett:).
GT Ɨ|ѯ2018-01-08 20:28:08 //
490
1 kis utánpótlás érkezett ma:-)

Csabi2018-01-08 18:42:52 //
489
Estére...:)

Csabi2018-01-08 18:33:41 //
488
A Choco Madness csokis, karamellás, mogyorós ízjegyeire nyeltem egy nagyot. Ezt kipróbálom,bár eddig a friss pörköléssel mindig mellé nyúltam..:)
Kazes☻2018-01-08 15:39:44 //
487

:)
Sokszor Pall & Yotz van otthon. Choco vagy Indian Choco.
Emellett szeretem meg a Bagira Brazilt, Casino Mocca ritkabban Lucky Cap. Ez utobbi kettonel valtogatom , hogy milyen.
Csabi2018-01-07 19:54:11 //
485
Azt gondoltam valamennyit hűl a beállított hőfok a szűrőig. A többi stimmel.
Szűrt víz megy a gépbe, plusz még a víztartályban is van egy ionszűrő.
Az esővizet "piszkosnak" érzem így elsőre... főleg fűtési időszakban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy egyelőre a szűrt vízzel nincs bajom :)
kb kéthavonta átmosatom citromsavas oldattal, plusz a fejet, havonta Cafiza-val...és bízok az örök életben :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 17:14:25 //
484
Abszolút:-)
Na igen, ez a vitatott témák közé tartozik.
Üresen 88-96 fokos víznek kell lennie. "92-re szoktam beállítani"
Főzéskor pedig a kifolyt kávénak: 65-70 fokosnak.( illetve a csésze amibe kifolyik 60 fokosra előmelegítve)
Átfolyási idő 20-25 mp...én "23-ra állítom"....
Fontos hogy tisztított, szűrt vizet használj, hogy a víz íze ne vigye a kávét más ízvilág írányába.
Ezt a kávégéped is megköszöni. Lehet megköveznek de a legolcsóbb jó minőségű vizet forralt esővizzel lehet előállítani.
Eme elméletet Gt cartárs is használja :)
Csabi2018-01-07 15:55:49 //
482
"Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is."
Mi számít jónak, mi az elvárt?
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:04:33 //
481
Caffé Gioia, Goppion, Veronesi, August, Lamigi, így kapásból.
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:02:23 //
480
Csabi2018-01-07 13:22:48 //
479
Igen olvastam, hogy lecserélted egy újra. Én csak a beépítettel kísérletezek, amiben még nem találom a hibát. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy mondjuk a 16fokozatú skálán egy osztás állítás már mennyit számít...Vagy éppen mennyire nem mindegy , hogy 90 vagy 92fokon jön le a kávé...mindenesetre szórakoztató játék ez :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.