fazek - főkép
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2018-04-14

A lengőkar csere alkalmával észrevettem hogy kezd elvékonyodni a fékbetét az autón.A tárcsa még csak minimálisan volt kivállasodva ezért azt most nem cseréltem. A csere nagyon egyszerű folyamat hamar ment. TRW betét került bele,eddig nem tapasztaltam semmi negatív hatást.

 
>> AutóápolásAlfa 159 2.0 JTDm // 2018-04-14

Kicseréltem a váltókaron a kupakot mert megkopott szegény,és el is volt törve az egyik rögzítő fül.

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2018-03-23

Bal első felső lengőkar nyikorgás megszüntetve!
Kicseréltem mert már nagyon zavart a nyöszörgése.
A csere viszonylag egyszerű volt, habár a rögzítő csavarokat nem volt könnyű kipecázni a rugó között.

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2018-02-02

Tegnap elhozhattam az autóm Csöritől.
Azért került hozzá mert még december elején elkezdett valami kalapálni a motorban. Változó volt a hiba mert valamikor nagyon hangosan, és volt amikor alig hallhatóan kopácsolt valami. Először a kettős tömegű lendkerékre gyanakodtunk, de nem az adta ki a hangokat. Csöri alaposan átnézett mindent, és kiderítette hogy a főtengely ékszíjtárcsa okozza a hibát,(gyenge minőségű tárcsa volt,és kotyogott a közepe) valamint volt két szíjfeszítő görgő is aminek a csapágya zajosabb volt a kelleténél. Ezeken felül még lecserélte a szelephimbákat is mert ki voltak kopva a szelepszár találkozási pontjánál. És megszüntette az olajszivárgást a szelepfedélnél.
Ezek után ismét "szép" dízeles kerregése lett a motornak, és egyenletesebben is jár.
Utólag is köszönöm Csöri!

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-09-01

Ma elkészült az autóm. A kötelező olajcsere és szűrők cseréjén felül, az olajszivattyú tömítése is ki lett cserélve,ezzel remélhetőleg megszűnik a téli hónapokban jelentkező olajnyomás hiba. Köszönet érte Csöri-nek. Km: 256160

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-06-30

Felbuzdulva a cartársak írásain, úgy döntöttem megpucolom én is a map szenzort. A művelethez féktisztítót és fogkefét használtam,jól rá volt rakódva a korom,és amikor már úgy éreztem hogy elég tiszta lesz még egy utolsót ráfújtam a féktisztítóból, ezt követően vettem észre hogy az egyik kis "pöcök" kiesett a szenzorból. Mivel ötletem sem volt hogy ez mit okozhat,visszaraktam a helyére és reméltem hogy indul az autó. A motor símán járt,nem volt változás,megkönnyebbültem. Ennek ellenére rendeltem cseredarabot Erhardtól mert nem tudtam mit okozhat a hiányzó pöcök. Az új szenzoron láttam meg hogy ami letörött az egy műanyag darab ami a szenzort védi vagy tereli a beáramló gázt.
Most már legalább biztos hogy tiszta lett a Map. :-)

 
>> Tuning és extraAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-06-27

Minden autómon volt idáig az ablakon légterelő. Szeintem nagyon hasznos kiegészítő,esőben le lehet engedni résnyire az ablakot és nem párásodik a szélvédő.
Tegnap kapott az Alfa is egyet(kettőt), nekem tetszik.

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-06-11

Az utóbbi hetekben egyre sűrűbben hallatszott nyikorgás a kocsi jobb eleje felől.
Meghintáztatva az autót a felső lengőkarra gyanakodtam,ezért rendeltem egyet Erhardtól. A csere nem volt bonyolult és utána ismét csendesen vette az akadályokat a futómű.

 
>> EseményAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-05-01

Ma átléptük a 250k km-t! Tettünk egy kirándulást Fehérvár-Zírc-Veszprém-Almádi-Velence-Fehérvár útvonalon, közben legalább 10 Alfával találkoztunk,mindenki visszaköszönt! Jó érzés volt. :-)

 
>> Tuning és extraAlfa 159 2.0 JTDm // 2017-04-07

Nagy sokára sikerült találnom 18"-os gyári felniket nyári gumikkal,elfogadható áron.A felni a brera gyári felnije. Nem ez a minta volt a favorit,de hosszas nézegetés után már annyira megtetszett hogy nem is kéne másik.
A gumik még ezt a szezont símán kibírják,jövőre veszek majd újat.