Kazes☻ - főkép
>> SzervizAlfa 146 1.9 td, Bözsi // 2019-11-26

Még mindig nem tetszett az autó hangja... merthogy sajnos a múltkori jobb első csapágycsere nem oldotta/szüntette meg a zajt, ami „piszkált”...így most kicseréltem a bal elsőt is. Jó pár órába telt, de megvan... hangtalan suhan! :)


267.967 km.

>> SzervizAlfa 146 1.9 td, Bözsi // 2019-10-07

Úgy tűnik, hogy a múltkori balos csukló cseréjét megirigyelte a jobbos... cseréltem egy már meglévőre. Ha már ott voltam és szét is kaptam a féltengely miatt a jobb elejét, kiszereltem a komplett gólyalábat, mert a baloldalon eltört a rugó, cserélnem kell, így ezt a jobbosat is cserélem. Marklartól jött a pár bontott rugó. Plusz kapott új porvédőt és felütésgátlót. Itt jött is egy érdekesség, amitől yoyozott a szemem... a jobbos rugó már cserélve lehetett, de nem 146 TD-be valóra... kicsit vékonyabb és kicsit magasabb volt. :-o Bütykölés közben megtekertem a kerékagyat és arra lettem figyelmes, hogy bizony csapágy hangja van... amit nem szeret hallani az ember. Szerencsémre pont volt egy a polcon... nem volt egyszerű, de cserélve! :)

266.045 km

>> SzervizAlfa 146 1.6 Ts, SE, Döme // 2016-11-19

Az autót már hibás csapággyal vettem, tudtam róla. Elugrottam Marklarhoz egy bontottért. Adott is, de a jobb hátsó traktus szétszedése után derült csak ki, hogy nem egyformák. Ám szerencsére eszembe jutott, hogy korábbról van nekem eltéve hátsó lengőkar... szerencsére azon pont ugyanolyan és remek állapotú csapágy volt, így az került fel a rossz helyére.
Azt hiszem a képek magukért beszélnek. :)

Mindeközben fény derült arra is, hogy nemsokára fékfelújításba is kell kezdenem.